Select Page

Ring Cafe & Burger Bar – Full Extra Burger

Ring Cafe & Burger Bar – Full Extra Burger

Többen említették már, hogy a legjobb hamburger Budapesten a Ring-ben kapni, így eldőlt, hogy következő zarándokutam oda vezet. Indulás előtt átpörgettem a honlapot, így nem teljesen vakon érkezem. Andrássy út 38. a pontos cím, kint egy szolid területű teraszon foglalhatunk helyet bent pedig választhatunk, hogy az emeleten vagy lent óhajtunk helyet foglalni. Kissé félhomály uralkodik bent, de kint sem volt éppen ragyogó napsütés, ez hozzátartozik az igazsághoz.

Az étlapon 18 különböző hamburger közül választhatunk, ínyencek Angus hátszín steakkel is kérhetik, talán ez az étlap császára, a plafon árban is. Csirkehús szerelmesek és vegák is megtalálják a kedvenceiket, de főként marhából készülnek a húspogácsák.

Az étlap elején egészen korrekt tájékoztatást  kapunk mi-hogyan készül el. A zsömle: Fatüzelésű kemencében sütött, könnyű, ropogós ciabatta tészta. Sokáig tartott, amíg rátaláltunk. A hús: Márványos, 100%-ban hazai érlelt marhahúsból készített pogácsa, közepesre sütve. Titkos receptünk szerint fűszerezve. És persze faggyú. A szósz: A szendvicsbe sült fokhagymás majonézt teszünk, a krumplihoz házi ketchupöt adunk. A zöldség: Egy halom ropogós bébi saláta levél, érett fürtös-paradicsom szeletek, és vékonyra szelt lilahagyma. A krumpli: Saját készítésű hasábburgonya, melyet kétszer sütünk, hogy igazán ropogós legyen.”

A 9-es számú áldozatot választottam melynek fedőneve Full Extra Burger, amihez a fentiekhez érkezik pluszba, Cheddar sajt, bacon és sült hagyma. A kiszolgálás egészen korrekt, miután helyet foglaltunk pár pillanattal később már ott is termett egy pincérnő aki felvette az italrendelést majd újabb pár perccel később az ételrendelés felvételéért is visszatért, már az italokkal.

Esztétikai megjelenés: Egy tálra építve jön a szeretetcsomag, egy hamburger, 3 pikszis melyekben a ketchup, krumpli és a Cole slaw saláta, amit pluszban kértem hozzám. Előrelátóan a konyhában nem tették rá, a ciabatta zsemle tetejét a burgerre, így nem kell nekünk küszködnünk ha meg akarjuk nézni alaposan a belsejét. Két szelet egészen korrekt bacon kezdi a sort fentről-lefelé haladva, alatta szalmasárga Cheddar ami egészen ráolvadt a húspogácsára. A pogácsát ha félbe szeljük, akkor látszik, hogy nincsen teljesen átsütve azaz a közepe lilás marad, de erre az étlapon is figyelmeztetnek, hogy ez az alap eljárás, kérjük külön ha teljesen átsütve szeretnénk fogyasztani. A hús alatt találhatóak a zöldségek, két szelet paradicsom, egy karika hagyma és pár levél saláta. A krumpli héjában sült melyet hasábra szeleteltek, jól mutat. Az összkép igazán étvágygerjesztő, nem igazán találni benne hibát.

Pont: 9/10

Ízvilág: Megpróbáltam a lehetetlent és elkezdtem a burgert késsel-villával elfogyasztani, de komoly akadályok állták utamat. A zsemle alsó fele olyan ropogósra sikerül, hogy a késen kifogott és nem tudtam átvágni akármennyire is keményen próbálkoztam. Apropó zsemle, tényleg nagyon eltalálták a receptet, egyedül talán a túl sok liszt ami rajta van az okoz néki bonyodalmat. A bacontól én picivel sósabb élményt vártam, magában nagy extázist nem képes kiváltani belőlem. A hús kellemesen fűszeres és ízre is igazán kiváló, egyedül talán annyi róható fel bibinek, hogy nem olyan finoman darált alapanyagból gyúrták össze. A sajt szinte olvad a szánkba és végre érezni a sajt aromáját és kissé fanyar ízét, ez toplistás a sajtok között. A zöldségek semmi extrák nem hoznak, frissek és jók, sok helyen találkozni ilyen minőséggel, kivétel a hagyma, az valami nagyon erős maradt, igazi vámpír- és randigyilkos fegyver. “Sült fokhagymás majonéz” ahogy az étlapot idézem, ebből tökéletesen semmit nem éreztem, kicsit tán száraznak is hatott enélkül a hamburger. A krumpli tényleg olyan ahogy írták, ropogós ízlés szerint egy kis sóval lehet rajta javítani. A Cole slaw viszont nekem csalódás, egészen vízízű az egész, ennél sokkal jobbakat találhatunk városszerte.

Pont: 7/10

Mennyiség: A zsemle méretre tökéletesen elég, sokkal jobb egy ilyennel elfogyasztani a hamburgert, mint egy hatalmas bucival ami az egészet elfedi és háromszor akkora, mint a lényeg. A hús 150 gramm elvileg és mivel nincsen agyon tömködve, sem rommá sütve csalókán egész nagynak hat, viszont fogyasztás közben érezni, hogy nem olyan benga nagy darab valójában. A sajt bőven elég rá, ennél egy falattal sem kell rá több. Baconból a két szelet több, mint a máshol alkalmazott mennyiség így ezt sem érheti panasz. A zöldségek elmennek, egy picivel több saláta még elférne benne, de ez már tényleg szőrszál hasogatás részemről. Az egészet benyomva a jóllakott érzés megvan, viszont látvány alapján kicsit többet vártam tőle, a krumpli még javít a helyzeten így kijelenthető, hogy egy könnyed négy órás adagnak megfelel a Full Extra Burger.

Pont: 8/10

Ár/érték: Nem olcsó hely az biztos, de vegyük figyelembe, hogy nem éppen a legprolibb környékén vagyunk a városnak és azért az étel sem mirelit alapanyagokból épül fel. Ez a hamburger 1990 Forint melyhez a kért saláta újabb 200-at tett, a Rádayhoz és a belvároshoz hasonlóan itt is tuti egy-két-három százat rászámolhatunk csak a környék miatt. A város legjobb hamburgere? Talán, én nem vagyok benne biztos, egészen kibővült a mezőny és egészen korrekt versenyzők jelentek meg, az bizonyos, hogy nem vacak amit a Ring Cafe-ban csinálnak. Ügyesen taktikázva 20%-al olcsóbban is megúszhatjuk a dolgot, csupán annyit kell tennünk, hogy hétfőn megyünk, igaz ennek feltétele egy érvényes diákigazolvány. Az üresség miszerint eddig nem jártam eme helyen, eltűnt életemből, nem bánom, hogy eljöttem.

Pont: 7/10