Select Page

River Cafe – Giga családi menü

River Cafe – Giga családi menü

A mai irománnyal, a főzni nem szerető, nem tudom családfők és a határtalan étvággyal megáldott játékosoknak kívánok kedvezni. A River Cafe nem viccel, egy egész családnak szánja a Giga családi menü névre keresztelt fogásást. Mivel a munkás hétköznapok folyamán, nem igazán van lehetőség a családot előrántani a farzsebből, így két lelkes kollégát toboroztam, és velük vállaltam be a menüt.

A menüben a leves, a frissensültek és a savanyúság választható, sőt még a köret egyik felénél is vannak opciók. Esetünkben az erőleves képviselte az 1 l levest, a frissensültek közé rántott sajt és rántott csirkecomb került, amihez a rizs mellett steak burgonya és káposztasaláta került a dobozokba. Na, lássuk, hogy a leírva brutális adag kaja, hogy muzsikál a szokásos szempontok alapján.

Giga családi menü – 1 l leves, 1 kg frissensült, 1 kg köret (rizs + választható köret), fél kg savanyúság

Esztétika, megjelenés: Megjelenésben, csomagolt állapotban is erős a cucc, több mint 3 és fél kiló kaját rejtettek el az 5 darab dobozba. Az erőleves, két leveses dobozban érkezett meg. A színén látszik, hogy nem az az igazi házi, de azért találunk benne mindent. A sárgarépa és a cérnametélt mellett, még húsdarabokkal is gazdagították. A második fogás elemei külön dobozkákba kerültek. A méretes ételhordók közül a köretekre tartalmazót rendesen kitömték. A futár ügyes volt, mert a rizsszemek és a steak burgonya hasábok, nem találtak egymásra útközben. A sajt és a csirkecomb egy dobozba került. A háromszög alakú méretes sajtok felül, az amúgy igencsak vékonyra lapított combok alul kaptak helyet. A bundák szépen megpirultak, a mennyiség ránézésre is baráti. A nagy adag káposztasaláta sem kutya, látszik rajta, hogy házi kiadás, talán a legjobb kinézetű eleme a lakomának.

Pont:6/10

Ízvilág: A megjelenést tisztáztuk, jöhetnek az ízek. A levessel indul a móka, ami elsőre és másodikra sem az a lakodalmas csoda leves. A leve kicsit íztelen, némi sóval tuningolva azért fogyasztható. A benne található répa, tészta és hús dob az ízvilágon, de azért nem lesz a kedvenc erőlevesem. A köretek közül a steak burgonya jó, kívül majdnem ropog, belül pedig puha. A rizs a menzás vonalról érkezett, de a kicsit torz ízlésemnek megfelel. A rántott hús, bécsi szeletnek elmenne, de csak azért mert vékony, sajnos a csirkecomb, nem marha. Ízre amúgy a bundán sajnos érezni, hogy az olajban nem ezek voltak az első dolgok, amik kisültek. A sajtok rendben vannak, vastagok, folyósak és az ízük is tuti. A hozzájuk a rendelési felületen beígért tartár, elmaradt, talán az még tudta volna fokozni az élményt. A házi káposztasaláta, az nagyon ott van. Ritkán találok olyan káposztasalátát, ami annyira bejön, mint fateré, de erre azt kell mondanom, hogy megütötte a mércét. Az egész menü kicsit a menzára emlékeztet, ami bár különösebb gasztronómiai élményt nem okoz, de a célnak megfelel.

Pont: 6/10

Mennyiség: A Giga családi menü megnevezés, azért sokat elárul az ételről. A mennyiség, tényleg durva, sajnos megmérni nem volt lehetőségem, de a leírtakat igaznak ítélem. A több mint 3 kiló kaját, hárman próbáltuk elpusztítani,  két hím, egy nőstény felállásban. Jelentem nem sikerült, az utolsó képen jól látható, hogy még egy ember ebédjének megfelelő mennyiség megmaradt.

Pont: 10/10

Kiszállítási idő: A kiszállítást 60 percre tudják vállalni. Az én rendelésem leadása után 56 perccel megcsörrent a telefonom, de sajnos nem a futár volt. Egy kedves hölgy jelezte, hogy még csak most indul a futár és hogy köszöni a türelmemet. Vártunk is tovább türelmesen, hisz elindult a futár és a gugli szerint kb. 16 perc alatt meg is kellett volna érkeznie. Ezt nem igazán sikerült tartani, így 1 óra és 22 perc után kaptam kézhez a menüt. Ez nem egy rekordidő, de a jelzés kedves gesztus.

Pont: 5/10

Ár/érték: A River Cafe, nem dolgozik drágán. Az étlapot végignézve, számos kedvező ajánlaton megakadt a szemem. A Giga családi menü 3200 forintunkba fájt. Ez három felé, kicsit több mint 1000, amiért cserébe tuti tele bendő jár. Az adag amúgy 4 embernek is elég, és ha a menzát szerettétek, akkor csalódni sem nagyon fogtok. Ami biztos, hogy én még rendelek tőlük, őszintén érdekel, hogy az 1 személyes megoldásaik milyen minőségben és mennyiségben készülnek el.

Pont: 6/10

(ha szeretné tudni, hol szerezheted be ezt a 3 és fél kiló kaját , akkor KLIKK IDE és segítünk kicsit térképen betájolni)