Select Page

River Café étterem – River lakoma 2 személyre

River Café étterem – River lakoma 2 személyre

Az evés szerencsére, még mindig olyan program, amit az emberek szeretnek társaságban csinálni. Nem tudom, hogy mikorra jut el oda a világ, hogy már a közös kajálás is úgy fog megvalósulni, hogy a közösen ebédelők, nem egy asztalnál, hanem egymástól távol fognak leülni az asztalhoz, de az tuti, hogy azt nem akarok megélni. A munkahelyi ebéd is remek program, és a munkából való kiszakadáson felül, azért is érdemes társaságban eltölteni, hogy több személynek szánt tálról válogathassunk. Történt ilyen eset velem is nemrég, amikor is két bajtársammal karöltve, úgy döntöttünk, hogy a családi adag után, a River Café étterem két személynek szánt tálját is elpusztítjuk. A korábbi tál nem volt emlékezetes, de csalódást sem okozott, így bizakodva rendeltük meg a River lakoma névre keresztelt 2 személyes tálat.

River lakoma 2 személyre: sertés cordon bleu, roston csirke, cigánypecsenye, rántott gomba, rántott sajt, vegyes köret

Esztétikai megjelenés: Két dobozban érkezett a lakoma, amihez extraként azért némi tartárt is választottunk. A dobozok tartalma szinte 100% -ig megegyező volt, a felsorolt alkatrészekből mindkettőbe hasonló mennyiségű került.  A legszembetűnőbb a cigánypecsenye, mindkét tál esetében egy izmos kakastaréjjal és a piros paprika élénk színével villant. Az barnára sült bunda nem mást, mint cordon bluet takar, a sajtnak köszönhetően, ettől rögtön be is indul az ember nyálelválasztása. Találunk még némi roston csirkét, ami ránézésre, némi fűszerezés után, rövid időt töltött csak a rostlapon. A húsok között megbújik még egy-két gombafej is, hogy ne csak hússal kényeztessük a pocakunkat. A dobozok alján még némi vegyes köret, fehéres rizs és nagy hasábokból álló sültburgonya.

Pont: 7/10

Ízvilág: A köretek közül a hasábburgonya a jobb, a rizs itt sem jázmin és ez az ízén is visszaköszön. A gombafejek megpuhultak, a tartárral kiegészítve nincs is rá panaszunk. Az imént a sajt kimaradt, de az is van a tálon, valamilyen trappista, abból is a puhább fajta, így tökéletes az íze és az állaga is rántott formában. A roston csirke szaftos, nincs túlfűszerezve, a roston sütésnek köszönhetően enyhe pirult íz dobja fel. A cigánypecsenye fűszerezése hibátlan, a szalonna szerény személyemnek igencsak zsíros. A cordon bluet szintén tuningolja a jóféle sajt, a bele rejtett sonka viszont nem az igazi. Mindent egybe vetve, a családi menünél lényegesen jobb, magasabb minőségű ételek kerültek a dobozba, csak a rizzsel kellet volna valami csodát tenniük.
Pont: 7/10

Mennyiség: A korábbi egész családnak szánt menünek is hárman álltunk neki, abból maradt is, nem is kevés. Itt most leves nincs, viszont van a tál minden részéből kettő, és még 4 fej gomba is, nem beszélve a bőséges köretről. Szépen osztozkodtunk és mind a hárman elégedetten, teli hassal távoztunk az asztaltól. Ez a tapasztalat, azt engedi mondatni velem, hogy két nagy étvágyú férfiembernek is elég kell, hogy legyen a River lakoma.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: A korábbi majdnem másfél órás szállításhoz képest valamicskét sikerült javulniuk. Ha a pontos adatokat hasonlítom össze, akkor konkrétan 16 percet. Még a Giga családi menü 1 óra és 22 perc alatt ért ki, a River lakomára 1 órát és 6 percet kellett várnunk. Ez a 60 perchez képest, csak 6 perces bukó, de az biztos, hogy ezzel sem fognak a leggyorsabb szállítók közé kerülni.

Pont: 6/10

Ár/érték: A 3550 forintos árat, most egy úgy vizsgáljuk meg, hogy hárman fogyasztottuk el a tálat. Ez annyit jelent, hogy fejenként 1200 forintunkba került, ami egy átlagos menü árával egyenlő. A különbség az, hogy itt legrosszabb esetben is három szelet hús, némi sajt és gomba jutott egy főre, hozzá bőséges körettel. A következtetést, nem nehéz levonni, ez a tál bizony megéri. Ha tényleg úgy érzitek, hogy egy elefántot is meg tudnátok enni, akkor két fő is bevállalhatja, de garantálom, hogy az 1800 forintér 10-es szintű kajakomát fog kapni cserébe.

Pont: 9/10