Select Page

Római Grill – Cézár féktelen lakomája

Római Grill – Cézár féktelen lakomája

Ismét egy ismerős köszönhet vissza a címben, a Római Grill éttermet még tavaly év elején teszteltem. Akkor egy hamburger menüvel és egy pizzával próbálkoztam ami vegyes érzelmeket váltott ki törékeny lelkemből. Szerencsére nincsen ismét hétfő, így most a hamburger szekciót egyszerűen kizártam az étlapról. A tálak rovatban három szereplő található, köztük egy vega ajánlat, így valójában az a három csak kettő számomra.

Cézár féktelen lakomája, ki bír egy ilyen csalogató névnek ellenállni? – Senki! A leírás tovább fokozza az izgalmakat, mivel ezek tartoznak a lakoma alá: kolbásszal, sajttal töltött borda, párizsias csirkemell, grill gomolya és rántott gomba. Köretnek szabadon választhatunk a kilenc lehetőség közül, nekem most a steakburgonya lett a szerencsés kiválasztott. A gomolya sajt egészen kíváncsivá tett, ez egy édeskésebb ízvilágot képviselő fajta, esetleg gömölye néven is futhat.

Esztétikai megjelenés: Már az elején kiderült, hogy Cézár lakomája két főre van hitelesítve, az egésze egyenlően két dobozra lettek osztva. Szokásos hungarocell, annyi extrával megspékelve, hogy az egyik oldalán tátong egy kis lyuk. Mindkét dobozban hasonló elrendezés van, jobb sarokban az olvadt gomolya sajt ami már annyira kihűlt, hogy felvette a doboz formáját. Tőle balra kicsivel a félbevágott töltött borda, több látszik a sajtból, mint a kolbászból, bundája pedig alaposan kisült mivel sötétbarna. Világosabb árnyalatban pompázik közevetlen mellette a párizsiszelet, majdnemhogy tenyérnyi példány. Végül a gombák érkeznek, melyekből jó pár apró fej került a dobozba. A köretből egészen kevés látszik, ez jutott a doboz aljára, ahol bizony takarásban van.

Pont: 8/10

Ízvilág: A gombákon a panír egészen vékony, de ízre nagyon ott vannak, kellemes friss ízvilág ami kipattan belőle amint félbeharapjuk. Egy tartár mártogatósért viszont könyörög az egész, de azt nem kaptam mellé sajna. A párizsiszelet bundája hasonló a gombáéhoz, természetesen ami a vastagságát illeti. Általában az ilyen szeletek nem okoznak ízorgiát kis szánkban. A húsok közül a vezér a töltött borda, melyben a kolbász sajnos nem igazán karakteres, ízét érezni, de nem dominál benne,a sajt például jobban érezhető. A hús jól átsült sehol nincsenek benne nyers foltok vagy hasonlók. A panírja jó ropogós, tehát laza protkóval csak óvatosan vágjunk bele. A sarokba olvasztott sajt íze egyszerűen tökéletes, extra finom íze van, remekül passzol a többi ételhez. A steakburgonya nem az a nagyon átsült fajta és enyhén fűszerezett csak, foltokban érezni rajta némi kolbászos-olajos extrán, ez valószínűleg a húsból csepegett rá.

Pont: 8/10

Mennyiség: A lakoma lényege, hogy halálra zabálja magát a díszes társaság. A társaság jelen esetben két főt jelent az étterem elképzelése szerint. Nem mondanám, hogy elfogyasztás után csak daruval lehetne leemelni a székről, jól, jól laktam, de azért ha kellene még tudnék enni pár falatot anélkül, hogy kidőljek. A húsok teljesen egyenlően vannak elosztva, mindegyik legalább egy ujj vastagságú húsból készült, de a borda inkább már másfél is megvan. A gombák mellől csak a mártogatóst hiányolom. A köret igazán kevés, a pár hasábot ha nem figyelünk pillanatok alatt el tudjuk tüntetni, utána meg marad az ártatlan pislogás. A gomolya valószínűleg azért érződik kevesebbnek, mert finom és akár egy kilót is megennék belőle. Egy bőséges négy órás adag, de persze ha egyedül csapunk le a “lakomára” akkor csurig leszünk, nem vitás.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Legutóbbi randink során 108 percet kellett várnom az ételre ami azért eléggé gyalázatos. Az e-mail egy könnyed 50 perccel lelkesített, viszont a végeredmény továbbra is siralmas. Kereken 100 percet kellett várnom mire megérkezett a futár, ami gyenge matek után kiderül, hogy pont kétszer annyi, mint az ígéret. Egy hihetetlenül agyhalott film segített abban, hogy ne tűnjön fel ez az egész, így elmaradt a terrorhívás is az étterem felé, hogy biza itt éhenhalás fenyeget. Sajnos egy bő másfél évvel később is hasonló eredmény született, úgy látszik nem nagyon fejlődik eme téren az étterem.

Pont: 3/10

Ár/érték: Egy ilyen lakoma a Római Grill udvarában 3290 forintért érhető el. Két főre lebontva nem tűnik túlságosan drágának, egy erős középkategóriának számít inkább. Adagban egy “kanállal” lehetne erősebb, illetve egy tartárt mindenképpen csatolnék a gomba miatt a szetthez. Ízre a sajt tényleg csúcskategória, a húsokkal sincsen különösebb gond. A kiszállítási idő továbbra is rémes, tehát aki innen rendel alaposan kalkulálja bele a laza másfél órás várakozást. A lakoma jelző nálam kicsit teljesebb élményt jelent, de lehet csak magasra tettem a lécet mikor megláttam az étlapon. Immár ez a harmadik post róluk, tehát nem tervezem újabb megfirkálását az elkövetkező egy évben.

Pont: 6/10