Select Page

Rossi Pizza – Barbecue pizza (32cm)

Szerző: | 2016. ápr. 8. | Pizza

Az a helyzet, hogy sokat költünk pizzára. Nem, nem csak mi, Ti is. A hozzáértők felmérései alapján kis hazánkban a nagy átlag a fizetése negyedét élelmiszerre költi és az ételrendelés szempontjából legkedveltebb ételünk a pizza. Azért megnézném annak a cégvezetőnek a spájzát, akinél az első állítás igaz. Csak hogy a statisztikát erősítsük jöjjön most is egy pizza, méghozzá a Rossi Pizzéria konyhájából. Tradicionális olasz tésztából készülő ízben és minőségben a legjobb pizzát ígérik nekünk, így nincs más hátra mint előre, jöhet a pizzájuk.

Saját névvel ellátott barna dobozban érkezik a pizza. Nem mondom, hogy esztétikai élményt nyújt a doboz, de az biztos, hogy informatív, mivel a név mellett a honlap címe és a telefonszámot is megtaláljuk rajta. A választásom nem hagyományos paradicsomos vagy tejfölös alapra épülő pizza, hanem egy a neve alapján határozott ízvilágot képviselő, barbecues pizza.

Barbecue pizza (32cm)

BBQ alap, mozarella, füstölt tarja, csirkemell, póréhagyma, kukorica

Egyszerű doboz

Egyszerű doboz

A nyitás után, már látom is, hogy valóban az ígért olasz módra készített pizzához lesz szerencsém. A tészta vékony, a szélei barnára sültek, minden bizonnyal ropognak is majd rendesen. Az egy centis széleken túl, kezdődik is a piros szín, de azért ahhoz, hogy sajtot is találjunk helyenként még beljebb kell tekintenünk.  A füstölt tarja és a csirkemell kockázva került a tésztára, nem meglepő módon, azért a tarja kapott nagyobb teret. Kukorica és hagyma azért akad mindenhol, még ott is, ahol nincs sajt. A feltétek sora itt véget is ér, nekem azért kicsit olyan, mintha spórolósra vették volna  figurát, amikor díszítették a tésztát.

BBQ Olasz módra

BBQ Olasz módra

A BBQ elnevezés jogos, a pizzába harapva a legerőteljesebb ízt az alap hozza. A bbq szószuk kellemesen füstös és nem túl édes, kár, hogy nem sikerült vele mindenhol rendesen összekenni a pizzát. Ebből adódóan, nem mondanám, hogy mindenhol elég szaftos a pizza, de azért a sajt és a többi feltét segít a helyzeten. A füstölt tarja állaga jó, és a füstössége is remekül passzol a képbe. Ehhez jön az édeskés és ropogós kukorica, így ez a két íz tovább erősíti a bbq-t. A csirkemell kockák enyhén vannak fűszerezve, kis változatosságot kölcsönöznek a sztorinak. A póréhagyma enyhe íze nem nagyon befolyásol, az mondjuk szerintem szerencsés, hogy nem vörös vagy lila hagymát használtak. A roppanós szélek, a közepe nem száraz, így élmény őket rágcsálni, nincs olyan érzése az embernek, hogy túl sokat sütötték a pizzát.

Ropogós szélek

Ropogós szélek

Ritkán, de velem is előfordul, hogy mielőtt minden kép elkészülne, nekiesek az ételnek. Ez esetben is sajnos ez történt, így sajnos arról, hogy valóban 32 centiméternyi barbecues pizzát kaptam-e a pénzemért nem tudok érdemben nyilatkozni. Ami biztos, hogy a pizza szépen kitöltötte a dobozt, ami ránézésre akkora amekkorák a 32 centis pizza cipelésére alkalmas dobozok szoktak lenni. A pizza vékony tésztás és azért a feltétek, ha mennyiségben nagyban nem is maradtak el az átlagostól nagyon a centrumra koncentrálódtak. Az intenzív ízeknek köszönhetően azért elég laktató a pizza a leírt hátrányokkal együtt is.

A szállítási idő 51 percesre sikeredett. A viszonylag hosszú idő ellenére a pizza melegen érkezett, így azt feltételezem, hogy nem a futár tévelygése, hanem számos megrendelés volt a korábbi érkezés akadálya. A Rossi pizzéria a kívánság pizzát leszámítva egyen áron dolgozik, ami a 32 centiméteres pizzák esetén 1390 forint. A kínálat elég széles, így mindenki megtalálja a magának valót. Összességében vannak hiányosságok, de viszonylag hitelesen képviselik az olasz pizza vonalat. Nem tudom, hogy mikor, de a jövőben muszáj lesz még egyszer megnéznem mit tudnak, hogy kiderüljön, hogy a szakács nem volt a toppon, vagy a feltétek kaotikus elrendezése a profiljuk része.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték