Select Page

Rukkola – Strawberry saláta

Szerző: | 2016. máj. 17. | Saláta

A Baross elején, még a sétálóutca szakaszon egyre több terasz jelenik meg, melyek közül a Rukkola egy nagy “R” betűvel jelzi magát. Egy aprócska üzlet, mely szolid vintage hangulatot áraszt magából és főleg salátákkal dolgoznak. Ebből a kettőből gyanúsan következtethető, hogy focista ultrák helyett leginkább a női szekciót célozták meg a tulajdonosok. Mivel az év elején megfogadtuk, hogy több lesz a saláta, így nem volt kérdés, be kellett mennem.

A belső tiszta és igazi léleksimogató a hölgyek számára. Az egész üzlet 5-6 vendég esetén már közel van a teltházas heringélményhez, így jobb, ha kint várjuk meg mire elkészül salátánk. A falon egy szép méretes táblán vázolva vannak a különböző variációk, melyek között vannak egészen örökzöld elemek, de a prémium rovat azért egészen érdekes dolgokat foglal magába. Mindegyik egy rá jellemző színnel van szintén azonosítva, még cukibb.

Strawberry – római sali, csirkemell, eper, gránátalma, parmezán és joghurt

Eper és a gránátalma, ami adja a piros színkódot, ezek annyira nem sűrű elemek salátában, bár ilyen téren rutinom valóban igencsak kevés van. A salátát egy dobozban kapjuk, melyet akár vihetünk azonnal magunkkal, de a tavaszias idő révén ledobhatjuk magunkat a kinti asztalhoz is, feltéve, ha éppen van üres hely.

eper

Látványos tényleg. Az eperszeletek azonnal megszínezik, megfestik az alapból igencsak kevés inger kiváltására alkalmas salátát. A hozzávalók egészen jól vegyülnek, persze ez alól kivételt képez a parmezán és a saláta, utóbbi alul, míg a sajt a tetején található csupán meg. Kis kevergetés és ezt a gondot is kizárhatjuk életünkből.

nyárs

nyárs

Első falatoknál az eper miatt egy egészen édeskés ízvilágra számítottam, de nincsen eltúlozva, nem fogunk cuppogni utána. Kellemes alap eper íz árad belőle, nem egy ízetlen vacak került bele. A parmezán hozza a tőle elvárhatót, akinek ez a fajta sajtíz nem a kenyere, az nagy ívben kerülje inkább. A hús kissé száraz, bár a csirke sosem volt a szaftosság koronázatlan bajnoka, de szerintem ez önmagához képest szárazabb. Fűszerezve nincsen, tiszta hús íz, ami bizony nem túl harsány. A joghurt lágy és krémes, ez sokat segít a húsnál tapasztalt szárazság megszüntetésében. A saláta hibátlan, friss és jó.

fordítva, mert a túloldalon sokan ültek

fordítva, mert a túloldalon sokan ültek

Adagra szétrobbanni nem fogunk tőle, egyértelműen ezt nem sumo birkózókra tervezték, hanem a könyvtárból kieső vékony étvágytalan lányokra, akik a vizsgadrukk miatt egy pálcika ropitól is képesek jól lakni egy hétre. Eperből, ami névadója a fogásnak egészen sok került bele, ez végtelenül pozitív. Húsból sem szenvedünk hiányt, sőt ez leginkább elmondható az egészre. Csak úgy összességében nem olyan brutális adag.

kínálat

kínálat

Árban 1490 forintot jelent az epres saláta, de egészen alap verziókat ehetünk akár 990 forintért is. Kicsi jópofa üzlet, ami főként a hölgyeket fogja rabul ejteni. A kínálat részét képezi többfajta szendvics is, amit most nem próbáltam, illetve lehet kéni limonádét is, aminek fél literjét pontosan 590 forintért mérik. Aki vágyik egy salátázásra, annak irány a Baross utca  1., mert ott lakik a Rukkola.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték