Select Page

RUNtotta – Paleo csirkeleves, spagetti bolognese és sonkás ruccola saláta

RUNtotta – Paleo csirkeleves, spagetti bolognese és sonkás ruccola saláta

Közeleg a strandszezon ami annyit jelent, hogy egyre többen kezdenek el valami mozgásfélét annak érdekében, hogy Plattensee partján kicsit büszkébben mutogathassák kevésbé zsíros önmagukat a napfénynek. Az egyik legelterjedtebb talán a futás, jóformán semmi extra csodakütyüre nincsen szükség alapesetben, csupán egy jobb futócipő kell, ami nem éppen hátrány. Mivel a kerékpározás után talán ez terjed jelenleg legnagyobb lendülettel ezért a futás rajongói egyre nagyobb tömeget jelentenek. Tavaly az év vége előtt megnyitotta kapuit a RUNtotta nevű hely mely nem meglepő módon főleg a futás szerelmeseinek próbál kedveskedni. Leginkább egy közösségi hely szerepét tölti be, ahol mindenkit hatalmas szeretettel várnak legyen az lelkes amatőr vagy profi maratonista.

Nos mivel személyes tapasztalatom nincsen még a hellyel kapcsolatban, így inkább a lényegre azaz a rendelhető kajára koncentráltam egyelőre. A főváros területének jelentős részére vállalnak kiszállítást, igaz az egyes körzetekhez van minimális rendeléslimit, de ez természetes. Előző nap 18h-ig leadott rendeléseket fogadják el és jelenleg kizárólag munkanapokra gyúrnak rá. Két fő csapása van az étlapnak, egyik a heti menüs szekció a másik pedig az álladó jelleggel szereplő ajánlatok. Előbbi minden nap három fogásból áll össze, egy levesből, egy főételből és egy salátából. Ezeket nem feltétlen muszáj együtt rendelni, lehet külön-külön variálva. Az állandó rovatban rántották, szendvicsek és desszertek is találhatóak, személy szerint legjobban a Mont Blanc omlett csábít, de ezt inkább reggelire kellene és nem ebédre.

A napi menü minden elemét bevállaltam (igen a salátát is), nem árt egyszer mindent lecsekkolni és nem vacakolni. Páran egyeztettük a logisztikát és berendeltünk egy teherautónyi kaját, amihez járt némi ajándék is már, ennek egyéb okai is vannak, de most rohadtul nem lényeges.

Esztétikai megjelenés: Értelemszerűen mindegyik fogás külön dobozban, a leves egy hőtartó tipikus leveses zárható edényben, a tészta kicsit a kínai megoldásokra hajaz első pillantásra, oldalán pedig egy “deli” felirat. Végül a rettegett saláta ami egy áttetsző műanyag dobozt kapott, számomra ez a legtisztább és egyben a leggusztább megoldás. A levest ha kicsit felkeverjük egyből meglátjuk, hogy remekül elférne nevében még a “gazdagon” jelző is, hatalmas zöldség karikák és bőséges csirkemennyiség lapul meg a tálka alján. A bolognai dobozban eléggé prűd, de ha megkeverjük abban a remek élményben lesz részünk, hogy hús nem csak a tetejére került látszat gyanánt hanem jutott bőven a közepébe és az aljába is! Tetején olvadt sajt, ebből viszont az alsóbb szintekre már nem jutott, de semmi se lehet tökéletes. A salátában a ruccola kicsattan a frissességtől színe alapján, de engem továbbra se tud lázba hozni. Alját kicsit kiemelve megtaláljuk a sonkaszeleteket is, illetve a nem kevés olívabogyót is. Társul még pár mag is a sorhoz, ezt meghagyom a hörcsögöknek.

Pont: 9/10

Ízvilág: A leves kiváló, kellemesen fűszeres nem igazán találni benne hibát, tele van zöldséggel. A paleo jelleg talán ebben (levesekben) ütközik ki a legkevésbé, de azért mocskos mód büszke vagyok magamra, hogy levest rendeltem és még paleo is, önpacsi megvolt. A spagetti bolognese -viszlát paleo- hozza a kötelezőt, semmi kirívó nincsen benne, a full húsos élmény az íznél is jelentkezik nem csak látszatra. A tészta nincs pépessé túlfőzve, viszont kemény se maradt, így panaszra semmi okom nincsen. A saláta viszont nekem túl sós lett. A sonka alapból egészen sós (viszont minőségre topplistás) amit tovább fejel az olívabogyó sóssága. A ruccula friss, de mint kezdő salátázó hiányoltam mellőle egy akármilyen minimál öntetet amivel kicsit lehet “öblíteni” rajta. Összességében a menü nekem tökéletesen megfelelt, sok kifőzdét alaposan ver minőségben.

Pont: 8/10

Mennyiség: Túlvállaltam magam ez nem vitás, mindhárom fogást berendelni nem kis badarság volt. A leves és a tészta kettőse tökéletesen elég lenne, már maga a tészta is simán kitesz egy rendes ebédnek való adagot, amit tovább erősít a már említett “gazdagon” kiadásban prezentált leves. Bevallom a saláta nem fogyott el az utolsó falatig, egyrészt mert masszívan sós volt, másrészt pedig az első két fogástól olyannyira tele voltam, hogy beindult a sóhajtozós pihegés. Külön dicséret a bolognese extra húsosságáért, régen találkoztam ilyen verzióval a vendéglátásban. Abban az esetben ha rendelünk mellé mondjuk desszertet akkor teljes kajakóma várható. A háromfogásos menü együttesen bőségesen eléri az 5 órás adagot, de tényleg ezt csak nagyétkűeknek vagy hajótörötteknek ajánlom, átlag ember számára 2 fogás is simán elegendő kell legyen.

Pont: 10/10

Kiszállítási idő: Első és legfontosabb, hogy cangás futár hozta. A távolság 7.1 kilométer ami nem kevés. Kerékpárral igaz jobban abszolválható a városi dugó, viszont üres szakaszon nem sűrűn hajtanak 45 km/h felett tartósan a futárok. Menüzés révén talán van némi meleg tartalék a konyhán, így talán ennek is köszönhető az egészen jó szintidő. 41 perc kellett csupán és egy csepp benzint se fogyasztott mellé a futár, maximum babot. Bízom benne, hogy egyre több étterem átvált majd kerékpáros futárokra, akiknél nem kell úgy számolni centiliterre az üzemanyagot, mint ahogy sokszor megteszik.

Pont: 8/10

Ár/érték: Abban az esetben ha a levest és a főételt párosítjuk akkor 1190-ből megvan a két fogás, ami teljesen korrekt, párosítás nélkül a levesek 450, míg a főtételek 890 forintot kóstálnak. Főételt manapság ezer forint alatt találni kész művészet, tehát egyáltalán nincsenek elszállva az árak. Ehhez a saláta még 490-es plusszal jön, de tényleg nincs értelme szerintem mindhármat egyszerre egy személyre berendelni. Mivel én mindent bevállaltam 1680-at fizettem, ami felér egy kicsit drágább 32-es pizzával vagy jobban felszerelt burgerrel. Eltökélt szándékom továbbra is a Mont Blanc omlett meghódítása, így várhatóan a második forduló is meglesz még, mondjuk a nyár végéig biztosan. Mindenképpen helyszínen akarom áldozatul ejteni szóval még az is előfordulhat, hogy futás után esek be reggelire.

Pont: 9/10

(ha tudni szeretnéd, hogy milyen irányba kell futnod a RUNtottához akkor KLIKK IDE!)