Select Page

Sajtpisztoly

Szerző: | 2016. nov. 30. | nemteszt

A ragasztópisztolyt szinte mindenki ismeri, aki szeret egy kicsit is sajátkezűleg apróságokat barkácsolni. Egyszerű a dolog, a ragasztótömböt a pisztoly hegyénél hővel megolvasztja a kütyü és már folyik is. Ugyanezen elvet használja a sajtpisztoly, ami ragasztó helyett sajttal dolgozik. Egyes sajtok közül úgy működnek, akár egy lazább ragasztó, cserébe viszont ehetőek is.

Sajttömbök helyett, a pisztoly tartályát kell csak feltöltenünk kedvenc sajtunkkal, lehetőség szerint reszelt formában. Ezután csak 2-3 percig kell várnunk és a sajt a hő hatására folyékony lesz és kezdhetünk dekorálni vele. A sajttal dekorálhatunk bármilyen ételt, de ragaszthatunk is, csak győzzük kivárni míg meghűl, azaz megköt.

minden falatra

minden falatra

rácsozás

rácsozás

keksz házikó

keksz házikó

Sajt fanatikusoknak igazi kincs lehet, de azok is rajongani fognak érte, akik olvadt formában szeretik az effajta tejtermékeket. Tisztítása nem nagy akadály, egy üvegmosószerű kefével pillanatok alatt ki lehet pucolni, de amúgy a legtöbb elemét moshatjuk mosógépben is.

Sajnos egyelőre csak az Egyesült Államok területére szállítanak, de ha van egy kis szerencsénk, akkor nemsokára világszerte elérhető lesz. Jelenleg 25$ az ára, ami 7 ezer forint körüli összeget jelent. Nem filléres, viszont cserébe bárhol lehet folyékony sajtunk, csak némi elektromos áram kell még a sajton kívül a mutatványhoz.

További részletek és rendelés