Select Page

Selfie Grill & Bar – Selfie burger

Selfie Grill & Bar – Selfie burger

Adott volt egy vasárnap, amikor ébredéskor az a vágy lett rajtam úrrá, hogy mi lenne, ha reggelire is burgert falnék valahol. Közel sem olyan egyszerű ezt végbe vinni, mint leírni, mivel vasárnap a kora délelőtti órákban kevés hely van nyitva, ahol még burgert is kínálnak.

Kis testébresztő sétával máris a Selfie Grill & Bar ajtaja előtt találtam magam, amikor néhány homályos emlékkép villant be. Itt már jártam, ez az ajtó megoldás túlságosan ismerős. Kiderült már vagy 4-5 éve hogy itt eldurrantottam pár sört és akkor emlékeim szerint még egészen más hangulatban üzemelt a hely. Kis utánaolvasás és kiderült, hogy hosszú évek óta itt étterem van csak neve változott. Nos, valóban 20 évvel ezelőtt egy “Selfie” elnevezés igencsak fura lett volna.

Hatalmas L formájába nappal csak úgy ömlik a fény. Menüztetés mellett, reggeli, a’ la carte étlap és még sok minden más is megtalálható. Nem nagyon vacilláltam, burgerért jöttem és azt is kértem.

Selfie Burger – Sajburger, bacon chips, tükörtojás és Selfie szósz

Nincsen túlmisztifikálva a leírás, zöldségekre gondolok például, ezekről se ártana pár magvas gondolat, de persze faggassuk a pincérlányokat, akik felfoghatatlanul mosolygósak reggel is. (oké, ha fentről kezdjük az étlapot ki lehet találni, hogy LEGO várként épül a leírás) Összesen tíz különböző burger közül csemegézhetünk, a retrotól a vegáig van minden.

Esztétikai megjelenés: Elsőként, jár mellé burgonya köret, amit már tényleg nem találtam meg sehol feltüntetve pedig nem kicsit képes befolyásolni a drágalátos vendég döntését. A látvány kicsit a retro burgereket idézi, ennek kiváltó okai a karizmatikus uborka és hagymakarikák. A húspogácsa alatt kapott helyet a tojás, ami szemlátomást stabilan jól érzi magát ott. A tojás és a pogácsa között a bacon chips, ami kacéran kicsit kilóg a burgerből. A húspogácsára ráolvadt a cheddar, ami a nyakába kapott még egy jókora adag Selfie szószt. Visszaugorva a sajthoz, van egy pici része, ami leért a rostlapig és megkeményedett, na, ez itt nagyon jól néz ki. A buci, ha jól hallottam helyben készül, méretben tökéletesen passzol egy ekkora belsőhöz, teteje pedig enyhén szezámmaggal díszített. A köret sticks burgonya, ami színre aranybarna árnyalatban pompázik. Egy pikszisben jár továbbá valamilyen szósz, amiről sehol nem találtam infót.

Pont: 8/10

Ízvilág: A buci picit édeskés, de így korrekt szerintem az ilyen látványú burgerhez. Állaga és textúrája jó, nincs mit túlmagyarázni. A húspogácsa teljesen átsült, itt kicsit sajnálom, hogy nem volt mód, hogy mennyire kérjük átsütve. Nagyon szolidan borsozott, nincsen eltúlozva egyáltalán. Az alatta lévő bacon chips király, nagyon durván ropog szánkban, ez bajnok! A sajt szintén jó és a tojással sincsenek problémák. A Selfie szószt próbáltam elemezni, de megvezet, ketchup fele irányul, de van ott más is. A buci viszonylag sokat felszippant belőle, amit talán annak belső feleit picit megpirítva kikerülhetnénk. Zöldségek közül a hagyma az uralkodó, túlságosan is mivel íze sok mindent mást elnyom maga körül, amiért kár lenne. A köret 80%-ban patent és tök jól ropog, a maradék viszont sajnos megszívta magát annyira olajból, hogy megpuhult. A mellékelt szósz további rejtély, de az biztos, hogy fogcsikorgatóan hideg volt az elején.

Pont: 8/10


Mennyiség: Reggelire indultam, de bevallom kicsit erősre fajult és jóformán az ebédet is sikerült kipipálnom. A burger mindennek mondható, csak aprónak nem. A húspogácsát 16 dkg környékére saccolom, de inkább felfele húz a mérleg még. A sajt, bacon és tojás fronton ennyi és nem több, bőven elég, így ahogy van. Amiből sok van az a Selfie szósz, ettől egészen gitáros burger lett a végére az egész, szalvétapusztító mód ON. Egy laza harmadával kevesebb mennyiségben is elég lenne, egyáltalán nem tűnik száraznak a burger. A másik, amiből kevesebbet használnék, az a hagyma, ízre erős és mennyiségre sem kevés, aminek eredménye, hogy egyértelműen uralkodik, ahova eljut. A köret bőséges, többet semmiképpen nem képzelnék hozzá. Összességében megvan a jól lakott óvodás arckifejezés.

Pont: 8/10

Ár/érték: A burger 1880 forint, körettel és mindennel együtt. Nem mondanám soknak, teljesen elfogadható ár. A köret ilyen formában fixen mindenkivel megvetetik, pedig tuti akad egy-két vendég, aki nem kérné alapból, na, mindegy. A hely vidám, világos egyedül a pult feletti három TV-n sugárzott adást éreztem kínzásnak. Vasárnap révén egyértelműen csak TeleShop van, de burger falatozás közben nézni a legújabb hasgépeket és feszes hasak áradatát, kicsit lelombozó. A kiszolgálás hibátlan és mivel fültanúja voltam instant leves “vitájuknak” én ajánlanám az Instant leves nagy tesztünket véleményként. Reggeli kínálatuk is egészen pofás, így vagy arra, vagy egy menüre még idén egyszer betévedek.

Pont: 8/10

(ha helyszínen szeretnél selfizni a burgerekkel, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen merre kell menned)