Select Page

Semmi Extra – Hamburger Extra

Semmi Extra – Hamburger Extra

Nem egy helyen olvastam már a Budán nyitott Semmi Extráról, de a vizit rendszerint valami miatt meghiúsult. Mikor végre a bolygók is úgy álltak, hogy ideális lett volna egy tesztelés akkor az étteremben egyetlen üres asztal sem volt, így megint el kellett halasztani. Bell-nek hála viszont sikerült telefonon foglalni asztalt így már semmi nem állhatott utamba, eljutottam hát a Semmi Extrába. A fenti zónában kaptuk meg asztalunkat, ahol a székek gyanúsan hasonlítanak a mozikban található verziókhoz, pohártartóval karfájukban. A hely nagyobb hányada inkább a lenti szinten található, ahol még több asztal és egy pult is található.

Fent az átellenes sarokban egy utcafrontos konyha is operál ami rendkívül látványos, viszont az onnan kiáradó illatokból bőségesen jut a vendégeknek is, így garantált, hogy ottlétünk alatt ruháink magukba szívnak egy vacsorára is elegendő kajálda bukét. A pincérek annak ellenére, hogy 90%-ig tele a hely egészen gyorsan megjelennek és rövid tájékoztatás mellett vázolják lehetőségeinket. A burgerek közül nekem a Hamburger extra lett a tökéletes jelölt, természetesen menü opcióban. A menü annyit tesz, hogy kapunk köretet és üdítőt, 400 forint felárért.

A wasabis uborkasaláta rovat a feltétek között igazán kíváncsivá tett, nem nagyon tudom elképzelni egy burgerben a karakteres orrtisztító wasabi erejét és ízét, de izgatottá tett az biztos. Mellé társul még bacon és Cheddar sajt is, illetve némi zöldség a leírás alapján. Köretként kérhetünk hasábburgonyát és krokettet, utóbbiról nekem mindig az űrhajós kaják jutnak eszembe így maradtam a hasábnál. A sörről sem szabad megfeledkezni, abból egy korsó csapolt Krombacher lett, amiről pedig a német Forma1-es közvetítések legendás fazonja, Kai Abel ugrik be, fogalmam sincsen miért valójában.

Esztétikai megjelenés: Egy szép fonott kosárban amiben egy zsírpapír van alul, helyezkedik el a burger és a köret. A mártogatós szószt egy műanyag pikszisben becsapták a kettő közé. A hambi bucija elsőre meglep, szép nagy tök és szezámmagok díszítik tetejét. Ezek nélkül színre azt mondanám, hogy akár lehetne egy hagyományos zsemle is. A köret feltűnően sötét árnyalatú, sőt vannak közte szinte feketére kozmált hasábok is, néhol elbizonytalanít a látvány vele kapcsolatban. Kicsit trükközve de remek bepillantást nyerhetünk a burgerre oldalról is, ami már sokkal szívmelengetőbb látvány mivel egy korrekt húspogácsán egy szépen megolvadt szalmasárga Cheddar van, ezeket pedig megkoronázván egy szelet pirított bacon nyugszik. Fedelétől megfosztva meglátjuk a wasabis dolgot is illetve két karika uborkát is, színre nem éppen wasabis, inkább joghurtos, de a látszat persze sokszor csalóka. Az összkép pofás, egyedül a krumplit sajnálom, hogy túlszoliztatták.

Pont: 8/10

Ízvilág: A zsemle teljesen más, mint egy kétnapos éjjel-nappalis vizeszsömle, sokkal omlósabb és persze frissebb. A magok ízét minimálisan érezni, főleg ha egyet pont el tudunk csaklizni és külön ropogtatni rajta. A hús jól átsült enyhén érezni, hogy fűszeres, de amúgy abban “semmi extra” szerintem. A Cheddar ízletes és lágyan olvadtan ragaszkodik a húspogácsához. A bacon iciripicirit sós, ennél lehetne talán több is benne. A wasabit az első jó pár falatnál nem éreztem, aztán egyszer csak beütött és bang, elindult az orrnyílástisztítás. Eddig leginkább sushik mellé kóstoltam, de azt kell mondjam, hogy ebben sem vizsgázik rosszul, sőt! A zöldségek közül a paradicsom egészen ízletes, és a többivel sincsen semmi gond. A krumpli 70%-ban jó, viszont a maradék tényleg túlsült és nem finom, érezni rajta az égett íz”világot” ami, mint tudjuk nem éppen kellemes. A sör, na az tökéletes.

Pont: 8/10

Mennyiség: Cseles, a burger mérete alapján nem hittem volna, hogy ilyen laktató, sokkal inkább az a oké elmegy kategória ha ránézünk. Falatozás közben viszont egyre jobban jött a telített érzés és a burgerből még mindig volt előttem. Persze nem mondom, hogy a végére úgy megduzzadt a belem, hogy beszorultam az asztal mögé, de ebédre tökéletesen megfelelt körettel és a sörrel együtt. A húspogácsát 15-18 dkg közé tippelem, a rajta lévő sajt pedig egy szép nagy szelet, tökéletesen lefedi. A bacon nem hajszálvékony szelet. Zöldségből pont elegendő van, ennél többet én nem kérnék bele. A wasabis szósz pár falatnál jött elő úgy Isten igazán, de nem is baj, mert ha ezt az erős íz végig kísérné minden falatunkat, akkor semmi más hozzávaló ízét nem éreznénk meg. A köret jó adag, még úgy is ha kivesszük belőle a szenes példányokat. Összességében egy korrekt bő 4 órás adag szerintem.

Pont: 8/10

Ár/érték: Nos menüvel a Hamburger Extra pontosan 1490 forint ami egyáltalán nem mondató soknak. Viszont ami feltűnt, hogy menü ide-oda, de az jelen esetben csak a krumplit jelentette, a sört kiszámolták alapáron más üdítőt pedig nem kaptam. Talán egy apró zárlat a rendszerben, de ez így nem igazán fedi a valóságot, ha menüben kérjük a hambit. Ettől eltekintve ennyiért egy igazán jó fogás és alig van pár pillanatra a Móricz Zsigmond körtétnél, ami sajnos, nem sajnos sokak számára eddig csak a Wikingert jelentette. A Semmi Extra egy alaposan átgondolt, letisztul hely pár apró gikszerrel (szagelszívás) amit talán orvosolni tudnak. Aki tervezi a menetelt hozzájuk, mindenképpen csörögjön oda asztalért, különben könnyen hoppon maradhat és csak nézheti ahogy mások esznek odabent.

Pont: 8/10

(ha pontosan szeretnéd tudni hol van a Semmi Extra akkor klikk IDE!)