Select Page

Sercegő Serpenyő Bistro – Bacon Cheese Burger

Szerző: | 2016. aug. 10. | Burger

Lassan egy éve tűnt fel a NetPincéren a Sercegő Serpenyő Bistro. Eddig talán a neve miatt, nem került a látókörömbe, de most jobban megnéztem és rájöttem, hogy eddig még nem rendeltünk Tőlük korábban. A hely a VI. kerületben található, itt helyben is fogyaszthatunk, de ha a házhozszállítást választjuk, akkor az összes pesti belső kerületbe és az I. kerületbe is kiszállítják a választott fogásokat. Az étlap elég hosszú, a rengeteg frissensült mellet különböző tálakat és még hamburgert is találunk a kínálatban. 

Mivel a hamburger, nem csak nálunk, Nálatok is egy igen népszerű kategória, így nem sokáig morfondíroztam azon, hogy mit is válasszak. A honlapjukon, most is a nyitóoldalon szereplő Bacon-cheese burger, már landolt is a kosárban. Menüben is választható, de úgy éreztem, hogy elég lesz a burger, a burgonya most kimarad.

Bacon-cheese burger – szezámos buci, hamburgerhús, jégsaláta, paradicsom, uborka, hagyma, bacon, sajt

A hambi tisztességesen bebugyolálva alufóliában érkezett meg, ahogy a kezembe kaptam, azt éreztem, hogy a súly alapján nem fogok sokkot kapni. A csomagolást lehámozva már a tányéron is volt a szezámmaggal rendesen megpakolt buci, aminek a szélen a sajtos mivoltjára egyértelműen utaló nyomokat is találtam.

A szállítás árthat és ártott is.

A szállítás árthat és ártott is.

Kicsit rendeztem a burger sorait és már megvizsgáltam kicsit közelebbről is.  A hambi bucijához használt szezámmag mennyiség valóban nem kevés, ilyen magos bucit nem is láttam mostanában. Ketté kapva, némi paradicsom, vékonyra szelt hagyma, saláta, majonézes szósz és persze hús a fő alkotó elemek, Tovább színezi a képet a színe alapján cheddar sajt és a bacon szeletek. Azért, hogy látható legyen, miről is van szó, nézzük a keresztmetszetet.

nfd

Minden réteg látszik

A hambiba harapva az első érzésem az volt, hogy a kiszállított burger sosem lesz olyan mint a helyben fogyasztott. Az amúgy gusztusosan mutató buci, kicsit bevizesedett. A problémán túllendülve falatoztam a burgert, aminek a a meghatározó ízei elsősorban a majonézes szósz és a húspogácsa volt. A nevében szereplő bacon inkább csak sós ízt adott, a sajtot pedig elnyomta a többi íz. A burger íze nem volt rossz, a húst nem fűszerezték túl, inkább a hús íze érvényesült. Az íze alapján egy közepes burgerhez volt szerencsém.

paradicsom

paradicsom

A megrendelést követő 67. percben futott be  a futár, így már igencsak éhes állapotomban talált meg. Nem egy olyan szállítási idő, amivel dicsekedni lehetne de az infók alapján, amiket találtam, ennél azért jobban szoktak teljesíteni. Az ár, amit a Bacon-cheese burgerért kellet fizetnem 1290 forint. Ezért, egy elég tartalmas hamburgert kaptam, amivel azért meg is telt a bendőm. Mindent egybe vetve, az a véleményem, hogy ez a burger, sokkal jobb lett volna, ha a helyszínen fogyasztom, így ha arra visz az utam, biztos vagyok benne, hogy betérek, és a helyszínen is kipróbálom a burgerüket.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték