Select Page

Sercegő serpenyő bistro – Rántott camembert sajt

Szerző: | 2016. okt. 19. | Egyéb

Valahogy ismét a “nem kéne húst enni érzés” kerített hatalmába, úgyhogy elkezdtem nézegetni, hogy honnan nem rendeltünk még sajtot. Igen, megint sajtot, mert az az érzésem, ha nem lennék húsevő, legalább heti ötször valamilyen sajttal készített fogással csillapítanám az éhségemet. A Sercegő serpenyő bistron akadt meg a szemem, ahonnan korábban egy burgert már sikerült akasztanom. Azzal ugyan nem kápráztattak el, de az étlapon annyi minden egyebet lehet találni, hogy már rendeltem is meg az éppen aktuális rántott sajtomat.

Hogy ne mindig az alap, tartár mártásos trappistás megoldás köszönjön vissza az oldalunkon, inkább egy kicsit édesebb vonalat támadtam be, így az étlapról a rántott camembert választottam.

Rántott camembert sajt , hasbábburgonyával, áfonyalekvárral

Minden bizonnyal ez a második legtöbbet rendelt rántott sajtos fogás, így nem mondhatnám, hogy nagyot kockáztattam, de azért mégsem a leghagyományosabb formánál maradtam.

dobozban

dobozban

A dobozban szépen rendezetten várta az étel, hogy nekiessek. Egyik oldalon a hasább és a rajta két méretes szelet sajt, másik oldalon, külön csomagolva az áfonyalekvár. A burgonya elsőre kicsit világosnak tűnt, de azért bíztam benne, hogy rendben lesz. A sajtokon vastag, világosbarna bunda felelt azért, hogy egy csepp se vesszen kárba, és maga a sajt ne érintkezzen az olajjal. A lekvár színe szép sötét, darabokból sincs hiány és kevéskének sem látszik.

nfd

főszerepben a lekvár

Az ízek terén, a rántott camembertnél, két igazán nagy kérdés van. AZ első az az, hogy úgy sikerült e megsütnia sajtot, hogy az állaga kellemesen nyúlóssá változott-e? Jelentme a válasz igen, a sajt korrekt, a bunda szépen ropog a belseje pedig remek. A második kérdés a szósz. Ez az áfonyalekvár a jobb fajtákhoz sorolható. Állaga nem túl híg, az íze nem túl édes és az áfonya darabok igazán gyümölcsössé varázsolják. Passzol a sajthoz, ez vitathatatlan, és még a szerintem sülhetett volna még kategóriába sorolható hasábburgonya sem teszi tönkre az élményt.

nfd

jól mutat

Ahogy a képeken látszik, két méretes és vastag sajt garantálja, hogy ha betolja az ember nem marad éhen. Ehhez mérten, a burgonya is elégnek bizonyult és mivel az lekvár íze intenzív, azt is sikerült úgy beosztani, hogy minden falathoz jutott elegendő. A fogás nem különleges, így nem nagy kunszt megfelelő módon elkészíteni, de sajnos ez sem mindenkinek szokott sikerülni. Így, hogy sikerült vele jóllaknom az 52 perces szállítási idő nem fájt annyira, de az tuti, hogy lehet ezen javítani. A fogás ára 1490 forint, amit olcsónak nem mondanék, de drágának sem. Ezért a pénzért a has tele lesz, az ízekben nem fogtok csalódni. Azt hiszem legközelebb, megnézem, hogy húsból mit tudnak mutatni.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték