Select Page

Serpenyős pizzéria és ételbár – Őszibarackos csirkemell, hercegnő burgonya

Serpenyős pizzéria és ételbár – Őszibarackos csirkemell, hercegnő burgonya

Új év új élet, vagy mi, és ami idén sem változik,ha munkanap akkor legyen ebéd is. Főt kaja, fő kaja hátán, erről szólt az elmúlt pár hét, de gondolom ez nem csak az én köreimben zajlott így. Nézegettem az oldalt, és rájöttem, hogy maradnom kell a főt kaja vonalon, pizzát és hamburgert valószínűleg idén is többször fogunk rendelni, mint frissen sültet.

Eléggé fájt a héten már az is, hogy fel kellett kelni és meg kellett jelenni a bányában, így kaja téren már nem kockáztattam, Serpenyős pizzéria és ételbár, bevált fogadó. Mostanában inkább a hús dominált az étkezéseimben, így itt volt az ideje, hogy valami különlegesebb vonalat erősítsek, így a választás csirkemell, az mindig finom, de őszibarackkal megbolondítva. Köretnek pedig hercegnőburgonya, ami nem egy hétköznapi köret, de be kell hogy valljam, hogy rosszat még nem ettem. Na lássuk mit tud a kockázatmentes választásom.

Esztétika, megjelenés: Egy remekül mutató fogás tárul elém, a már lassan megszokott fehér ételhordó doboz felpattintása után. Belül a pofás díszítés után amit először észrevettem, az az, hogy a hercegnőink kicsit bent felejtették magukat a szoliba, már majdnem feketék voltak inkább mint aranybarnák. A sokk után a husi már jobban feszít, vastag szelet csirkemell, kockákra vágott barack, és nagy adag sajt a tetejére olvasztva, pompás.

Pont:8/10

Ízvilág: Yuppi megjöttünk, semmi otthoni íz, semmi karácsonyi, semmi újévi közhely. A csirke omlós, a barack pedig édes, legfelül pedig a tényleg nagy adag sajt az, ami az ízek harmóniáját tovább fokozza. A csirkénél némi hiányosság azért van, nem eszek nagyon sósan, de itt bizony szükségem volt egy kis sóra, hogy ne csak a sajt és barack íz domináljon. A hercegnő burgonya bár ha a színe nem is ezt igazolja, semmilyen égett ízt nem hordozott magában. Jól elkészített, mindenféle szélsőséges íztől mentes barackos csirkét kaptam, kívül ropogós belül krémes körettel.

Pont:8/10

Mennyiség: A csirke  egy szép nagy szelet, de nincs lapossá klopfolva, hanem vastag szerintem imán 30-40 dekás szelet. Rajta kb. másfél barack, az az igazi konzerv mérető kockákra vágva, és legfelül úgy 15 deka sajt. Mellé köretül 12 darab burgonya dombocska, ami súlyra ötletem sincs, hogy mennyi, de desszert helyet jó beosztással két darab maradt az utolsó falatok utánra is. Összességében az adag nem nagyon kifogásolható  éhesen álltam neki, de bizony jóllaktam vele.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Amikor frissensültet rendelek, mindig úgy vagyok vele, hogy legalább 40 perc biztosan kell nekik, hisz akkor sül ki a husi, az meg azért nem egy pizza. A kis magán statisztikám, azt mutatja, hogy mindegy, hogy mit rendelek, az átlag 45 perc közelében van minden étterem ha pizza, ha hambi, ha frissen sült. Ez most sem változott, 42 perc után érkezett a futár, mivel előre fizettem csak lepasszolta és már ott sem volt.

Pont:6/10

Ár/érték: Az ár 1550 forint, ami a teljes fogásra vonatkozok, és az eloszlását tekintve a husi 1550 forint, és a köretek közül bármit választhatunk hozzá az ár nem változik. Összességében a fogás íz téren hibátlan, leszámítva, hogy kicsit sótlan volt. A megjelenésnél a kicsit túlsütött hercegnő burgonya a negatív, ami viszont ízével minden hibát javít. Az adag megfelelő, az íz is, és szerintem ezeket figyelembe véve az ár sem sok. Továbbra is ajánlom a helyet, nagyon nem foghattok vele mellé.

Pont:8/10