Select Page

Sir Lancelot Lovagi Étterem – Tárkonyos ragu-lév cipóban, Gulyás lév, Édes mámor, Répa csoda

Sir Lancelot Lovagi Étterem – Tárkonyos ragu-lév cipóban, Gulyás lév, Édes mámor, Répa csoda

Talán már nem meglepetés a számotokra, hogy nem minden nap tudunk az aktuális vagy az előző napi ebédünkről vésni pár sort, de szerencsére, hétvégén is vesszük a fáradtságot, hogy tudjunk újat hozni. Ha nem csak sima hétköznapi kajáról van szó, arra törekszünk, hogy valóban nem hétköznapi helyeket mutassunk meg nektek. Az Oktogontól nem messze, a Podmaniczky utcában találunk is egy ilyen helyet, aminek a bejáratát két méretes lovag vigyázza.

Ez a hely nem más, mint a Sir Lancelot lovagi étterem, ahol a vacsora mellé, középkori hangulatot és műsorokat is biztosítanak vendéglátóink. Sajnos a félhomály miatt a képek, nem lettek életem legjobb kajáról készített képei, de a lényeg látszik rajtuk. Ami még fontos, hogy a kétszemélyes vacsora, levesben és desszertben merült ki, mert másodmagammal már többször jártunk úgy, hogy a desszertnek már nem maradt bennünk hely. Eme hiba kiküszöbölése érdekében, a főételeket, csak kíváncsiságból néztük meg.

Esztétika,megjelenés: Érdemes pár szót ejteni a helyről. Már a bejáraton látszik, hogy az ajtón belül a lovagkorban találja magát az ember. A személyzet minden tagja korhű ruhában várja a vendégeket, és könnyen belefuthatunk pár lovagba, hastáncosba, sőt akár még tűznyelőbe is. Na de rátérek a kajára, mert bár a műsor is az élmény része, de mégis csak enni jöttünk. Az első kört a levesek képezik, amelyeket fél távnál elcseréltünk, hogy mindent legyen lehetőségem megkóstolni. A cipóban tálalt Tárkonyos ragu-lév, remekül mutat a fa alátéten. A méretes cipó közepét eltüntették, és telirakták a hófehér színű levessel. A cipó alját, egy negyed citrommal támasztották ki, nem azért, hogy ne dőljön el, hanem a savanykásabb ízek kedvelőinek extraként. A másik leves egy gulyás, ami nem egy menzás kivitel. Ránézésre, pont olyan. mint a hazai, sűrű lére főzött marhapörköltből tákolt. Mindkét leves telis.tele van zöldséggel, hússal, mondhatni a gazdagon jelzőt is kiérdemelnék. A desszertek közül az Édes mámor a látványosabb. A nutellával kevert piskóta gombócok sötét színe mellett nagyon jól mutatnak a tejszínhab halmocskák. A Répa csoda, nem más, mint egy répatorta szelet, közepén egy réteg fehér krémmel. A tálalás, a fülnélküli korsóban érkező sör, és hogy nincs villa, sajátos hangulatot teremt. Látványra, ez nálam nagyon betalált.

Pont:9/10

Ízvilág: Első körben a gulyásleves került elém, amit olyan forrón tálaltak, hogy 2-3 percig csak kevergetni tudtam. Az első merítésnél már éreztem, hogy a falat jó lesz, mindenféle oda illő okosság került a kanalamba. A puhára főtt marhahús, mindenféle csimbókoktól mentesen olvad el a számban. A zöldségek szintén megpuhultak, de nem főttek túl. Ami nekem kicsit hiányzott, az a csípős íz volt, bár így utólag belegondolva az asztalon volt paprika, ami még az is lehet, hogy tudta volna hozni ezt a plusz ízt. A Tárkonyos csirkeragu leves, egy kifejezetten karfiolos változatát készítették el. Ennek megfelelően a tárkony igencsak karakteres íze mellett a karfiol szintén erőteljes íze volt a meghatározó. Némi citromlé belepréselése után a tejszínes leves egészen könnyedé változott, persze ezt a könnyedséget a cipó farigcsálásával meg is öltük. A desszertek közül, nekem a Répa csoda adott többet. Elképesztően finom répás tészta, egy egyáltalán nem gejj vaníliás krémmel megbolondítva. Az Érdes mámor valóban mámor, elsősorban az erőteljes csoki íz kedvelőinek ajánlom. Összességében úgy érzem, hogy az ízek a helyén voltak. A gulyás és a répatorta, pont olyan volt, amilyennek elképzeltem.

Pont:8/10

Mennyiség: Kicsit rendhagyó a képeken látható vacsorán összetétele, mert ugye hiányzik a közepe. Ahogy már az elején is írtam ez nem véletlen. Gyakran ráfutunk, hogy a főétel annyira letelít, hogy nincs esélye a desszertnek. Most, hogy okosabban jártunk el, egy leves, egy desszert kombó bőven elég volt arra, hogy telis tele legyen a poci. Amúgy ha ide érkeztek, és végig akarjátok enni a menüt, akkor bizony fel kell kötni a gatyát. Miközben ettünk, elsuhant mellettünk, pár olyan méretű tál, amit ránézésre egy kisebb hadseregnek készítettek össze.

Pont:8/10

Ár/érték: A Sir Lancelot, nem csak enni ad, inkább az ember egy élménnyel lesz gazdagabb, ha ide tér be vacsorázni. A lovagok előadása, az ember, aki szemmel flörtöl a hölgyekkel és közben tűzgolyókat olt el a szájával, vagy a hastáncos lány, mind a szolgáltatás részei. Ennek persze megvan az ára is. Egy korsó sör vagy üdítő alaphangon 800 forint. A képeken látható levesek ára 1150 forint, a desszerteké pedig 890 forint. Kis számolgatás után könnyen kijön, hogy egy ilyen könnyedebb vacsora, kicsivel több, mint 6000 forintjában van az embernek. Ez nem kevés, viszont, ha kis színház kis vacsora programban gondolkodtok, akkor ez egy jó alternatíva lehet.

Pont:6/10

(ha szeretnéd tudni, merre kell menned, hogy belecsöppenj a középkori lovagi világba, KLIKK IDE és megmutatjuk térképen)