Select Page

Sosi Pizzéria és Étterem – Stress pizza (32cm)

Sosi Pizzéria és Étterem – Stress pizza (32cm)

Péntek, pizza nélkül, nem létezhet. Szerencsére továbbra is döntő többségben pizzériáktól lehet rendelni, így viszonylag nincsen újból hiány a piacon. Nem rég tűnt fel a Sosi Pizzéria és Étterem, ahol pizzák mellett pár alapabb fogást találunk még az étlapon. A tészták rovaton jót mosolyogtam, mivel kizárólag egyetlen tétel árválkodik, ami nem más, mint a Milánói penne.

Pizzáknál két különböző átmérő játszik, a hagyományos 32-es, illetve a nagyobb a testvér a 45 centis. Itt már sokkal gazdagabb a kínálat, változatos összeállítások, nagyjából húsz különböző névvel felvértezve.

Stress pizza – pizzaszósz, füstölt tarja, bacon, szalámi, olívabogyó, hagyma, tojás, sajt  

Nem kérdés, a neve döntött, bár jobban passzolna a “no” kiegészítéssel, elvégre pénteken már el kell engedni az egész heti darálót, és nekilátni lazítani. Feltétei alapján nem sablon pizza, de talán ezt leginkább a tojás tudja alátámasztani. Tészta vastagság nem választható opcionálisan, ezen kicsit vérzik a szívem, de talán majd egyszer.

Esztétikai megjelenés: A dobozon felfoghatatlanul sokszor rejtették el a “pizza” szót, különböző méretben, nem egyedi, de talán van sablonosabb doboz is a piacon. Felnyitás után szerencsénk van és találkozhatunk már magával a pizzával is. Széle nekem már túllóg az elfogadható vastagságon, fogalmazzunk úgy, hogy nem a legszerencsésebb, ha a feltétek bő két centire kezdődnek a szélétől, befelé haladva. Jobban megfigyelve olyan a közepe, mint egy fekete lyuk, minden sűrűsödik befele, origójához közeledve. A közepén konkrétan masszív sajt-tojás réteg olvadt össze, alig látni, hogy mi bújik alatta. A bogyók mellett a szalámikarikák, amik egyértelműen felismerhetőek. Normál tésztavastagság, de nem állunk távol a vastag szinttől.

Pont: 7/10

Ízvilág: A tészta elbírna egy kis sót még, így egészen ízetlen, viszont állagra nincs baj, kellemesen picit ropog, főleg a széle. A pizzaszósz visszafogottan mer paradicsomos lenni, ennél többet is engedhetne, egyszóval nem a legkarakteresebb. A füstölt tartja megvan, füstössége követi a szolid szintet, amit belőtt az alap. A bacon nekem teljesen érezhetetlen rajta, azon is elgondolkodtam, hogy került-e rá egyáltalán. Karakteres íze viszont az olívabogyónak az utolsó atomjáig megvan. Uralkodik és sajnos sok mindent elnyom maga körül. Szeletelt szalámit nagyon nincs miért boncolgatni, mindenki tudja milyen. A tojás megvan, de nagy bummot nem tudott kiváltani nálam.

Pont: 7/10


Mennyiség: Előkerült a galád centi és rácsaptam a tetejére, hogy kiderüljön megvan-e az a bizonyos 32 centi. Enyhe blöffnek foghatjuk fel, az egyetlen centivel kisebb érték, ennyi még bármelyik randi előtt is belefér. A feltétek mennyisége nem rossz, de azért lenne mit polírozni rajta. Tojásból mindenképpen többet tennék rá, vagy jobban szétszedve tálalnám azt az egyetlen darabot. A bogyók számát huszáros mozdulattal lehetne felezni, ízük intenzív, nem kell rá ennyi. Hús fronton nincs baj, kicsit sem agyaltam rajta, hogy mióta lettem vega. A tészta normál, ahogy említettem. Egy főre ez ebédre például tökéletesen elég, nem maradt bennem a “de ennék még valamit” éeltérzésből.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Az etap 3 kilométer hosszú, de kizárólag a körúton kell a hasítani, ami rotyogóval még a mostani állapotok közepette is könnyen teljesíthető. 45 perces várható kiszállítási időt adtak meg, de a végeredménynél letettem az állam a padlóra, “palólóra le!”. 20 perccel a rendelés után a futár már nyomta is a csengőt, ez valami egészen zseniális eredmény. A futár laza stand upja csak fokozta az élményt, egyből benyomta, hogy “bocs csak bablevesünk van ma, remélem nem gond”. Ezután vázolta hány piros lámpán robogott át vakon és így tovább. Mosolycsalás megvolt, nálam győztek ilyen téren.

Pont: 10/10

Ár/érték: Nem árt, ha jól tudunk időzíteni. Ez igaz a pizza rendelésre is, mivel ráéreztem a happy hour akcióra. Alapáron 1390 forint, ami teljesen átlagos és elfogadható, de ha már belesétáltam a tutiba, akkor csak 1251 forintot kellett kipengetnem érte. Javít a helyzeten, mert nem ez életem pizzája, és akad rajta némi finomhangolás, de az irány jó. A kiszállítás világbajnok, nehezen hiszem el még most is. Nem érzem, hogy mindenképpen kellene a második esély, egy jó átlagos és kész. Na, meg persze, mitől stressz ez a pizza?

Pont: 6/10