Select Page

Souper Pasta – Céklás-snidlinges csirkés pasta

Souper Pasta – Céklás-snidlinges csirkés pasta

Tegnap úgy besalátáztam, hogy a mai napon nem jöhet más, csak valami, amiben hús is és rengeteg szénhidrát is van. Nem is lehet ez más, mint egy tészta, ami hússal is van szerelve. Bár hétvégén ettem egy iszonyatosan jó vegetáriánus pizza szeletet, de mindig megbizonyosodok arról, hogy szeretem a zöldségeket, de biztos, hogy örök életemben húsevő leszek.

A tészta és a csirkehús a lehető legjobb kombó abban az esetben, ha edzést is terveztek az adott napra és a rengeteg utcai tészta árusnak köszönhetően ezt már bármelyik forgalmasabb hely környékén be is tölthetjük a pociba. A forgalmasabb hely ez esetben a Nyugati, a hely pedig a Souper Pasta, amivel amúgy már egy ideje szemeztem, de végre sikerült beszabadulnom is. A hely jól néz ki és a Facebook oldalukon mindig egy hétre előre feltöltik, hogy milyen tésztával és levessel lephetjük meg a szervezetünket, ha betérünk hozzájuk.

Esztétika,megjelenés: A tésztát az étterem logójával díszített fehér dobozban kaptam, amin még egy „Micro” feliratot is találtam, ami egyértelműen arra utal, hogy a akarjuk a finomságot dobozostul melegíthetjük. Ezen kívül nagyon menő egyedi szalvétájuk is van, ami egy udvarias „Kiss Me” felirattal jelzi, hogy az étkezés végeztével használjuk bátran, ne sétálgassuk a bolognai szaftjától kipingált arccal. Amúgy a választásom nem bolognai, hanem egy céklás snidlinges és még csirkemell kockákkal is szerelt tészta. A tészta pontos típusára nem emlékszem, pedig a választásnál nagyon koncentráltam, de az biztos, hogy rövid és csavart tésztákról van szó. A doboz tetején amúgy vastag réteg sajt pihen, és az összetúrás után kerülnek csak elő a lényegi alkatrészek. A cékla és a snidling is apróra szeletelve került a tészta közé, így a tészta a cékla színét nagyjából fel is vette. A végeredmény egy rózsaszín tészta némi zöld darabkákkal, ami nem nyerne szépségversenyt, de legalább nem egy hétköznapi látvány. Mélyebbre ásva csirkemell falatkák is előkerülnek, amik kisebb nagyobb kockákra vágva kerültek a tészta közé, a színük alapján nem sütötték túl őket. Látványra egy pofás doboz, benne egy szín kavalkád, nagy adag sajttal, nekem bejön.

Pont:8/10

Ízvilág: Kicsit türtőztetnem kellett magam, hogy ne eszegessem le a sajtot a tészta tetejéről, de valahogyan sikerült. Magában a tésztát esélyem sem volt megkóstolni, mert a hússal és az ízesítő ként használt céklával és snidlinggel olyan szinten összedolgozták a tésztát, hogy mindenhol csak a közös íz játszott szerepet. A húsfalatok nem lettek túlsütve, szaftosak maradtak, talán némi fűszert még sütés előtt/közben elbírtak volna. A tészta puhára főtt, egyik darabja se ropogott. A cékla mivel apróra vágták átpárolódott rendesen egyáltalán nem maradt ropogós, és az íze annyira kijött, hogy akárhogy is kerestem a snidlingét, az csak 1 perces mellékszereplő ként tudott feltűnni. Az intenzív cékla íz és a friss csirkemell falatok a sajttal és a tésztával kiegészülve remek ízvilágot eredményeznek. Be kell, hogy valljam, hogy kicsit sósan étkezem és főleg a tészta ételeknél érzem meg azt, hogy ha nem az én szám íze szerint vannak sózva. Itt némi sóhiány nálam felmerült, de lehet , hogy ennek köszönhetően tudott dominálni a cékla és a csirke íze.

Pont:8/10

Mennyiség: Sajnos, mivel az étterem előtt ülve fogyasztottam el a tésztát, így nem tudtam lemérni. Korábban egy másik, hasonló profilú tésztázó portékáját hazavittem és mérlegre tettem, ami akkor 500 grammot nyomott és úgy gondolom, hogy ez is kb. ilyen paraméterekkel bírhatott. Ennek köszönhetően a tészta egy evésre elegendő, és mivel utána jó pár órát sportolással töltöttem azt is biztosan tudom állítani, hogy energiában sem szegényes a dolog. Ami még fontos, hogy csirkemellel sem spórolnak, csak arra kell figyelnünk, hogy a doboz aljára rejtett husikákat felkeverjük, mielőtt elfogyasztjuk a rajta csücsülő tésztahegyet. Akinek esetleg mégsem lenne elég, annak javaslok egy levest, mert abból is elég gusztusos kínálattal büszkélkedhetnek.

Pont:9/10

Ár/érték: Egy doboz tésztáért 990 forintocskát kell kicsengetnünk. Ez az ár, ha megnézzük a minőséget, akkor teljesen reális. Természetesen, ha kevesebb lenne, akkor még jobban esne a tészta, de az a helyzet, hogy a minőségnek ára van és ez ebben az esetben nem is olyan magas. Ezért a pénzért kapunk egy jó minőségű tésztát, ami, ha ezt a céklás-snidlinges megoldást nézzük, akkor úgy van elkészítve, ahogyan otthon magunktól nem készítenénk el. Mivel a hússal sem spórolnak, így fehérje hiányunk sem lesz, és egyértelműen laktatóvá válik a fogás. Ha jól számolom, ez már legalább a harmadik tésztás, akivel jó a tapasztalatom, úgyhogy nincs kizárva, hogy legközelebb egy levest is letesztelek. A sósabban étkezők szerintem simán kérjenek sót, a kiszolgáló srác nem úgy nézett ki, mint aki megsértődik egy ilyen kérésen. A végeredmény az, ha tésztáznátok a Nyugati környékén, akkor itt a helyetek, a szembe lévő gyorséttermet meg felejtsétek el.

Pont:9/10