Select Page

Spirit Food – Gyrostál

Spirit Food – Gyrostál

A tegnapi élményfelelevenítő rendelésem meghozta a kedvem a nosztalgiázáshoz. Így jutottam el ismét a Spirit Food étlapjához. Több ízben teszteltük már burger kínálatukat, de volt példa még hot-dogra és baguettre is. Nagyából ezek adják étlapjuk gerincét, de azért találni elrejtve egy gyrostálat árválkodni. Sajnos itt nincsen olyan szintű szabad választásunk, mint egy burgernél vagy hot-dognál, ahol 7 különböző feltétet rakhatunk bele kedvünkre, feltéve ha Spirit kiadásokról van szó.

Gyrostál – jégsaláta, kígyóuborka, paradicsom, lila hagyma, gyroshús sertésből, sült burgonya, bagett és egy választható szósz

Chilis paradicsom szósz lett a szerencsés, de személy szerint egy tzatzikit azért hiányolok a kínálatból, ha már gyrosról van szó elvégre. A leírás alapján egy átlagos gyros összeállításról van szó, bár a sertéshús viszonylag ritkán kerül gyros közelébe, többnyire csirke vagy borjúval szoktak dolgozni ilyen téren. A húson picit megakadtam, de a bagett is érdekes, többnyire pita dukál ezekhez.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás nincsen túlbonyolítva, egy sima szatyor és benne a kaja. Minden egyes elemet alaposan betekertek alufóliával, de biztosan több rétegben, hogy nehogy valaki lehallgassa a gyrostál gondolatait. A bagett és a szósz átlagos, de ezekkel nem is lehet igazán nagy csodát művelni. A gyros már sokkal “beszédesebb”, az első gondolatom mikor megláttam annyi volt, hogy ” de szabályos”. Az alsó réteget a köret adja, ami vegyes, ahogy azt a bővített leírásban is feltüntetik. Uborka, paradicsom, jégsaláta és hasábburgonya, melyek szinte halálpontos negyedekre osztva terülnek el a műanyag tányérban. A hús ennek a felépített körnek a közepére koncentrálódik, de még itt is a túlságos szabályosságot érzem. Átlagos kinézet, semmi extrát nem rejtettek el benne.

Pont: 8/10

Ízvilág: Kellemes sült hús illat árasztja el azonnal a konyhát, ez máris megalapozza a gyros élményt. Falatozva viszont úgy érzem, hogy erre mehetett volna némi fűszer még, nekem ez gyroshoz viszonyítva kicsit fűszertelen lett. A burgonya köret nem a filléres mirelit, sokkal nemesebb családból származik, állaga pedig kellemes ropogós. A zöldségekkel az ég adta világon semmi baj nincsen, csak úgy repülnek a vitaminok a szervezetembe minden falatnál. A szósz valóban csípős. Ezzel nálam hatalmas elismerést érdemeltek ki, odaírták, hogy csípős és tényleg kellemes lihegésre késztet. A tzatzsikit továbbra is érvágásnak érzem, hogy nem rendelhető gyroshoz, pedig valljuk be az igazán harmonizálna vele. Nem rossz, de valahogy kicsit elveszti a fűszerek intenzív mellőzése miatt a gyros varázslatát. A bagett friss és szinte még gőzölög ahogy kicsomagoljuk és ízre is tökéletes.

Pont: 7/10


Mennyiség: Arányaiban rendben van, nagyjából 60:40 elosztásban került a köret-hús a tányérra. A mellé csomagolt extra friss bagett még segít egy jó fél órát hozzá tenni a telítettségi érzetünkhöz. A szósz elegendő, tunkolhatunk is és még borítani is tudjuk a húsra vagy éppen köretre. A fűszerességét vadabbra is lehetne, ahogy ezt már egy bekezdéssel fentebb említettem. Sikerült vele kellemesen jól lakni, nem mondom, hogy itt érvényes lenne az a mondás, hogy bármikor letolnám mellé a következőt is. Órákra átfejtve nálam egy bőséges négy órást simán megütött.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Az otthoni környezetet hátrahagyva, egy meccsnézéses invitálás miatt az Árpád híd metró megálló közvetlen szomszédságában vertem átmenetileg tanyát. A távolság mindössze 3.3 kilométer, aminek döntő többségét maga a híd teszi ki, ahol optimális körülmények között azért egészen jól lehet haladni. A visszaigazoló e-mail 60 perces ajánlattal kecsegtetett, ezzel szemben a valóság mindössze 23 perc lett. Ez valami bődületesen jó idő, valószínűleg jókora mázlim volt valljuk be. A futár a harmadik emeletre lift nélkül is Bolt-ot megszégyenítő tempóban jutott fel, pedig van köztük 10-20 kg eltérés na.. Ez szép volt!

Pont: 10/10

Ár/érték: Az árcetlin 1390 forint szerepel. Bevallom nekem ez a tál egy kicsit fantáziátlannak tűnik a többi “Spirit” jelzővel fémjelezett termék mellett. Én személy szerint a személyre szabható kaják miatt favorizálom különösen a kajáldát, kedvünk szerint állíthatjuk össze és akár egészen egyedi dolgok jöhetnek össze belőle. A gyrosnál megvan kötve a kezünk, de bízom benne, hogy azért egyszer megjelenik a kínálatban a Spirit Gyrostál, amihez lehet akár tzatzikit is kérni. Amíg ez csak vágyálom, addig maradok a burgereiknél, mert az viszont bitang jó tud ám lenni!

Pont: 7/10