Select Page

Spirit Food – Spirit csirke burger, Amerikai káposztasaláta

Spirit Food – Spirit csirke burger,  Amerikai káposztasaláta

Megint egy fránya hétfő, de ha nem tudnátok, akkor most elmondom, hogy a következő nem ilyen lesz, mint a mai, így nyugodtan ünnepelhetitek vasárnap is majd a csonka hetet. Nem kell majd korán kelni és az irodában vagy a suliban a kötelezettségeitekkel eltöltött időből csenni pár percet, hogy meglessétek, hogy számotokra szimpatikus étterem, étel került e ma az oldalunkra.

Az adatok is azt mutatják, hogy egyre többen vagytok velünk, így elsősorban azoknak mondom, akiknek még nem kapcsolódott össze a hétfői nap a hamburgeres postjainkal, hogy egy újabb hambival köszöntjük a hetet. A Spirit Food szerepelt már, tavaly Gasztrobetyár döntött úgy, hogy nyakába veszi a várost és betér egy ebéd erejéig. A hely nem volt valami nagy csoda, de az ételről elismerően nyilatkozott, így mivel elérhető közelségbe kerültem, úgy döntöttem eljött az ideje tesztelni a házhoz szállításos megoldásukat is.

A választásom a Spirit csirkeburger, ami a buciba rejtett csirkemell szeleten kívül hét választható belevalót és 2 féle szószt jelent. Papíron elég ütős hambit sikerült összeraknom, na de lássuk mi is lett az amit kaptam.

Esztétika,megjelenés: Fehér zacskó becsomózva, ami ha igaz a hamburgert és a salátát rajti magában. Kibontogatás izgalom, minden megvan, ami egy hétfői ebédet fel tud dobni. A saláta nincs túlcsomagolva, kis doboz, ami azért gondosan tele van pakolva. A hambi fóliába tekerve, aminek a lehámozása után már az ember szemébe is mosolyog, egy szimpatikus krokodil, aki szintén hamburgert ebédelt mikor lefotózták. Az amerikai káposztasaláta, nevén nevezve coleslaw, nem egy nagy csoda, vékony csíkokra vágott káposzta és némi répa ügyes keveréke, ami éppen annyi lében várja, hogy elfogyasszam, amennyit megkíván. Közepes méretű puffancsot emelek ki a mókás fóliából. amiből elsőre szinte semmi nem látszik, csak az ,hogy némi szósz és sajt kicsordult az oldalán. Ketté nyitva az ember tekintete elvész a bőségben.  A csirkemell szelet nagyon alul va, nem is látszik, viszont a tükörtojás határozottan burger méretűre formálva foglalja a helyet. Kicsit a belsejében rendezkedve, azért előkerülnek a kért hozzávalók. A paradicsom karikákra vágva, a pirított hagyma kis sötétbarna csíkokban a jégsaláta burgerre optimalizálva emeli az esztétikai élményt. Nagyon nagy helyet foglal és ezzel szinte főszerepet vállal a grillezte gomba, ami bár nem a legszebb,de aki szereti a gombát annak ez nem elrettentő látvány. A már így is nagyon összetett hambit még némi sajt és kétféle szósz teszi teljessé, amitől bár kívülről nem egy lenyűgöző látvány, de kicsit megbontva egy szép csendéletnek elmegy.

Pont:7/10

Ízvilág: Semmi meglepő nincs abban, hogy egy kétféle szósszal és a hús mellett 7 feltéttel szerelt hambi durván szaftos. Ahogy eszi az ember, mindenhol más és más ízvilággal találkozik. Nagyban meghatároz az ízélmény a két szósz. A barbecues inkább füstös, enyhén édes, míg az édes csípős a füstösséget mellőzi és kissé pikánssá varázsolja a burgert. Vannak helyek, ahol a két szósz találkozik, mivel ez a két íz azért passzol egymáshoz ott sincs hiba. A pirított hagyma kicsit megázik a szószokban, de így érezhető az íze. A zöldségekkel nincs hiba, azokból minden falatra jut. A csirkemell ennyi minden között elvész, igazából csak tartalmat ad a burgernek. A tükörtojás és a gomba erősebb szereplők. A gomba szinte mindenhol érződik, a tükörtojás pedig a sárgájánál igen erős.  Ez a hambi finom és igazság szerint a feltétek válogatása adta lehetőségnek köszönhetően, pontosan olyat tudunk készíteni, amilyenhez éppen kedvünk van.

Pont:9/10

Mennyiség: Bár az amerikai káposztasalátáról az imént nem ejtettem szót, most elmondom, hogy az pontosan olyan volt, ahogyan megszerettük itthon. Nem túl édes, de azért édeskés, nem egy majonézes kukorica, de azért laktató. A hamburger önmagában is szép darab, még úgy is, hogy a hús azért nem volt egy csirkemell steak. Ha valaki önmagában csak a burgert eszi meg, akkor sem marad éhen, de így a salátával kiegészítve bizony pontosan olyen lesz tőle a bendő, mint a bevásárlóközpontok karácsony előtt.

Pont:9/10

Kiszállítási idő: Olyan szerencsés helyzetbe vagyok, hogy  könnyed napközbeni sétával személyesen is nagyjából 30 perc alat hozzá tudnék jutni egy ilyen hambihoz. Hétköznap, főleg hétfőn, ha az ember beleveti magát a munkába nehéz elszakadni, így a sétát inkább estére hagytam, és rendeltem. A kiszállítással nagyjából 35 perc alatt kaptam meg az eleséget, ami vélhetően azért volt, mert ekkora lett az irányomba dolga a futárnak. Ez így teljesen rendben van, korrekt volta kolléga passzolta a kaját és már könnyes búcsút is vettünk egymástól.

Pont: 8/10

Ár/érték: A számlán sok múlik, bár itt a hónap eleje, így akinek még maradt az bátran költi, aki meg már megkapta, az már büszkén. A hamburgerből van egy kisebb kiadás is, amihez kevesebb belevaló és csak egy szósz jár, így nagy valószínűséggel az ár /értékben nagyobbat tudna durrantani, de a Spirit csirke burger a maga 1260  forintos árával nem nevezhető drágának.Ezért a pénzért kapunk végtelen szabadságot, amivel az a lehetőségünk is megvan, hogy valami nagyon rossz összeállítást hozunk magunknak létre. Mellé a saláta, ami teljesen opcionális, de sajnos én imádom, így nekem kötelező még 300 forint. Rövid matek után meg is van a végösszeg, amihez még jön 300 forintos szállítási költség. Sajnos az üzemanyag nem olcsó így az 1860 forintos ár teljesen reális. Ha soknak tűnik, akkor érkezzetek személyesen és menjetek rá csak a burgerre.

Pont: 8/10