Select Page

Star Kebab Török Étterem (Árkád) – Gyros tál csirkehúsból

Star Kebab Török Étterem (Árkád) – Gyros tál csirkehúsból

Egyre inkább közelednek az ünnepek, és a bevásárlóközpontok és plazák mellett az utakon is látszik,hogy munka után mindenki fejvesztve rohan vásárolni. Természetesen, idén sem sikerült megoldani, hogy kimaradjak ebből a remek programból, hiába fogadtam meg, hogy minden ajándékot beszerzek, november végéig, Ha már tömeg és pláza, akkor megéhezik az ember, és természetesen nem csak én, mások is.

Az Árkádban téblábolva, úgy döntöttem, hogy eszek valami főzeléket, de mikor megláttam a hasonló gondolkodásúak sorát, úgy döntöttem, hogy másik helyen töltöm fel magamat energiával a vásárláshoz. Hátat fordítottam, és már ott is álltam a Star Kebab Török Étterem illetékes egységénél, és a gusztusos hústorony láttán, már rendeltem is meg a Gyros tálat, mivel a méretre vonatkozóan nem nyilatkoztam, így a nagy kiadást kaptam.

Esztétika,megjelenés: Piros tálca, műanyag tányér, e két dolog alapján, bármilyen tudatállapotban is lennék, tudnám, hogy az Árkád ételudvarában ülök. A tálalásnak, csak egy igen kis része az, hogy mire kerül az étel, sokkal inkább számít, hogy maga a fogás hogyan mutat. Azt hiszem, hogy a képre ránézve, nem igazán akad olyan, akinek nem indul meg a nyálelválasztása. Legfelül a pita csücsül, most nem főszerepben, 4 felé vágva jelentkezik extra köretként. A tálamhoz az alap köret, hasábburgonya, valahogy a rizzsel és a török rizzsel, nem olyan egy tál, mint egy jóképű hasábburgonyával. Ez a jóképű krumpli, javarészt a hús alatt bújik, de ha figyelmesen nézitek a képet, még a zöldségek alól is fel, feltűnik egy-egy falat. Az említett hús, hajszálvékonyra vágva, barnára sütve, némi tejföl fehér szósszal nyakon öntve, a tányér egyik felét el is foglalja. A másik oldalon a rostok foglalják a helyet. Első sorban lila káposzta és hagyma,  mellette pedig egy említésre méltó paradicsom, és saláta. Vitamin, fehérje, van itt minden, jól is mutatnak együtt, mint valami brazil női strandröplabda csapat.

Pont:7/10

Ízvilág: Hmmm…Azt hiszem kezdem azzal, ami elsőre feltűnt, igazából már a megjelenésnél is megemlíthettem volna. Ez igazából az, hogy a csípős  íz kimaradt, hiába kértem, nem kaptam. Előttem egy elég népes család rendelt, szerencsére össze vissza, így teljesen meg volt gabalyodva a személyzet, aminek én ettem meg a levét. Ha már a problémákkal kezdtem, akkor megemlítem a másodikat is, az pedig az volt, hogy a pitát bár berakták a mikroba, nem igazán hagyták ott időzni, így hidegen került a tál tetejére. Szerencsére a húsról ez nem mondható el, nem csak meleg volt, de ízletes is, a barna szín mellé igazi ropogós állag társult, és ez hozta a remek ízt is. A zöldségek frissek voltak, ropogtak, a hagyma talán kicsit erős, a paradicsom, meg már olyan téli paradicsom ízzel büszkélkedhetett. A hasábot nem éppen az olajból rántották ki, de a szaftos hús , a zöldségek leves és a szósz, elnyomta a melegített krumpli ízét. Nem egy nagy csoda ez, de ettem már olyat i, amiben fele ilyen ízélménnyel sem sikerült találkozni.

Pont:7/10

Mennyiség: Ez itt a nagy gyros tál, nem tudom, hogy mekkora a kicsi, de azt hiszem, hogy nem is érdekel, így nem is lesz szerencsétek sosem olvasni, ahogyan egy aprócska gyros tálról fogalmazom meg a véleményemet. A hasábburgonyát, mikor szedte a feladatra kijelölt hölgy, akkor még gondolkoztam, hogy ebből hogy lesz nagy, de nem is baj, hogy nem a körettel növelték a méretét. A húsból kapott mennyiséggel , abszolút elégedett vagyok, ez az, ami indokolja, azt hogy nagy tálnak nevezzék eme fogást. A zöldségekből sem spórolnak, és most nincs is az az érzésem, ami gyakran van gyros tálaknál, hogy a paradicsom csak minta ként került a tányérra. A pitát, is odaadják a tálhoz, ami még közelebb viszi az embert az elégedettséghez. Ez a tál, pont megfelelő mennyiség ahhoz, hogy az ember érezze, hogy evett, de még legyen kedve vásárolgatni, ne kívánja a lustálkodást.

Pont:8/10

Ár/érték: 1200 forint az ár, ami nem sok nem kevés. Az eredeti tervem, a főzelék és valami húsféleség, minden bizonnyal többe fájt volna, így akár úgy is felfoghatom, hogy ma is spóroltam.  Egy sima gyros pitában, nem ér fel egy ilyen tállal, sőt még azt is meg merem kockáztatni, hogy ha két szendviccsel bánunk el, az sem lakat minket ennyire jól. Itt az Árkádos Star Kebab Török Étteremnél értik ezt a gyros tál témát, talán az odafigyelés az, amivel most volt egy kis probléma. Úgy gondolom, hogy ha van pár türelmetlen és össze vissza beszélő vendég, attól még a türelmes egyértelműen fogalmazót, kéréseinek megfelelően is ki lehet szolgálni. Csípőset kér? Igen!, akkor legyen is rajta, na meg persze a pita is legyen meleg. Ezeket leszámítva, jó a táljuk, így még az is lehet, hogy fogok még náluk enni.

Pont:7/10