Select Page

Star Kebab Török Étterem (Árkád) – Rántott csirkemell rizs + Gyros szendvics

Star Kebab Török Étterem (Árkád) – Rántott csirkemell rizs + Gyros szendvics

Bár ma a munkának nincs helye a napunkban, ha a főnök egy kretén, akkor bizony nincs mit tenni, dolgozni kell. Ennek az erőltetett munkatempónak köszönhetően, mára is szolgáltatunk Nektek némi olvasni valót. A Pünkösdre való tekintettel, egy múlt heti kalandot fogok veletek megosztani, mivel ma bizony a jó házi koszt került az asztalra, amivel bizony nem sok éttermi fogás veheti fel a versenyt.

Unalmas óráimat ismét az Árkádban töltöttem, és ha már vásárlás van, akkor ahhoz rendelkezésre kell állnia a megfelel energia mennyiségnek is. Sokat nem variáltam, az ételudvarban megtalálható vendéglátóipari egységek kínálata, finoman szólva sem nyűgöz le. A Star Kebab általában mindenhol elfogadható minőségben szolgáltat, így itt kezdtem el válogatni, majd a nézelődés végén a sima rántott csirkemell szeletet választottam, némi rizs körettel. Finoman szólva is éhesen estem neki, így hogy ne legyen a mennyiséggel problémám, rögtön kértem mellé egy gyros szendvicset is.

Esztétika, megjelenés: A két étel közül a csirkemell, rizzsel kezdem, ami most a főétel szerepet tölti be. Nem egy nagy szám egy ilyen fogás, de a rántott húst nagyon sok helyen eszeveszett módon el tudják rontani, mivel képesek vékonyabbra klopfolni a húst, mint a bunda. Itt a lapítás nagy mesterei szerencsére nem veszik ki a részüket a munkából, szerintem maximum tenyérrel nyomkodja meg a szakács a hússzeleteket panírozás előtt.  Így a vastagság első ránézésre helyén van, a bunda sötétbarna, megfelelően átsütöttnek látszik.

A gyros szendvics, nem pitában érkezik, törökös kiadás révén.(Ez minden Star Kebab -ban így van). Az összetekert tészta nem sokat mutat a fogásból, de lássuk mit is találunk belül. A hús csirke, megszokott módon comb, szép barnára sütve. Zöldség téren lila káposzta, hagyma, jégsaláta, némi paradicsom gazdagítja a fogást. Szószból nem csak simát, de némi csípőset is kértem, így a képen láthatjátok is, hogy a világos szósz mellett, piros szósz is került rá.

Pont:6/10

Ízvilág: A husi fűszerezése nincs túlgondolva, alap rántott hús ízzel találkozhattok, de mivel a szelet vastag, így semmi ok a panaszra. A rizs pergős, de puha is, ízre is rendben van, pont elég sós. Összességében ez a kombó hozza az elfogadható minőséget, amit el is vártam, de nem sikerült maradandó élményt okoznia.

A gyros kicsit jobban megérintette a lelkemet. A husi egyik falatnál ropog , a másiknál szétomlik az ember szájában, az íze igencsak kellemes képet ad így. A zöldségek minősége, nem kifogásolható, némi paradicsom hiányt,  mint mindig most is vélek felfedezni, de ez már az hiszem nem fog megváltozni. Az alap szósz, nem sokat tesz hozzá, de okosan némi csípőset is kértem. A csípős nem olyan sós, mint sok esetben, így rendben van ízre, és nem is méreg erős, így, hogy csak keveset kértem belőle. Összességében ez egy jó gyros, nem egy világbajnok, de a jók közé sorolható.

Pont:7/10

Mennyiség: A csirkéből szép nagy szelet jár, a műanyag tányér lehet a mérvadó a méretezésnél. Mellé egy adag rizsként, annyit kapunk, amennyi kell, szerencsére, itt nem hívei a pazarlásnak. Mivel elég éhesen estem neki az ebédelésnek, így előre kértem mellé egy gyrost is, ami bizony jól jött, mert így valóban jóllakottan folytathattam a bevásárló körutat. Külön külön, mindkét fogás alkalmas arra, hogy hazáig elhúzza az embert. Ha össze kell hasonlítani, akkor az éhesebb ember mindenképpen a csirkemellet válassza valamilyen körettel,  mert az adagra több, az ínyencebbek pedig maradjanak a gyrosnál.

Pont:7/10

Ár/érték: A teljes ebéd 1800 forintomba került. Eloszlás tekintetében, bár gondolom már rájöttetek, a gyrosért kértek kevesebbet. 700 forint, ami átlagos árnak tekinthető. Nem sok nem kevés, kaphatunk kevesebbért is hasonlót, de jellemzően 650-750 forint közé esik egy török kiadású gyros ára. A maradék 1100 forint csirkemell és a rizsköret együttes ára, ami szintén olyan közepes árkategóriának mondható. Ahogyan már a bevezetésben is jeleztem, a Star Kebabokra átlagos minőség és közepes ár a jellemző. A nagy választék, és általánosan jónak mondható minőség, azt mondatja velem, hogy ez egy jó alternatíva a vásárlás közben megéhezők részére.

Pont:7/10