Select Page

Star Kebab Török Étterem – Gyros tál csirkehússal

Star Kebab Török Étterem – Gyros tál csirkehússal

Ha a rendelhető kaják egészségességi versenyét megrendeznénk, akkor szerintem igen előkelő helyen végezne a gyros és még előkelőbb helyen a gyros tál, persze ez egy kicsit attól is függ, hogy milyen körettel rendeljük. Ha már gyrostál, akkor viszont legyen mellé hasábburgonya, mert valahogy mégis csak jobb így,mintha rizst fogyasztanánk hozzá, hisz ez nem egy édes savanyú, vagy illatos csirke.

A Star Kebab már többször szerepelt nálunk, több ilyen étteremmel is találkozunk a városban és tapasztalataim alapján ezek ugyanazt a minőséget is képviselik. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy a Nyugatinál elhelyezkedő, vagy a Duna Plazaban található étteremből érkezett a fogás, mert a két étterem közé kb. félútra rendeltem. Egészen pontosan gyros tál csirkehússal,hagymával, csípős szósszal néven szerepelt az étlapon, illetve választható körettel, ami már említettem krumpli lett.

Esztétika,megjelenés: Gondosan becsomagolt kis pakkal érkezik a futár, súlyra is rendben van, első ránézésre ma sem maradok éhen. Megtépázás után, szinte minden alkotó elemet külön külön fedezek fel. A joghurtos és  csípős szósz kis műanyag dobozkában, a pita mellédobva alufóliába burkolva, és a lényeg a hús a zöldségek és  sült burgonya egy méretes hungarocell dobozban. A szószok színre is és állagra is rendben vannak. A fóliába csomagolt pita kicsit hogy is mondjam szottyos, de ha egy meleg pékárút becsomagolunk, az általában így mutat kicsomagolás után. A tálban nagy adag csirke husi alatta a hasábburgonya, és mellette a zöldségek, káposzta, saláta, paradicsom, hagyma.

Pont:8/10

Ízvilág: Természetesen, első mozdulattal a csomagolás felbontása, és a tál és a pita megmelegítése után a szószokat gondosan ráborogattam a husira, ekkor már nem volt türelmem exponálni, de asszem ennyi fantáziája mindenkinek van, így sem mutatott rosszul. A csirke, ami comb, és állítólag kóser is, ízletes, megszokott gyros íz, néhol ropogósra sütve. A mellékelt pita, nem pont olyan, mintha most vették volna ki a kemencéből, de szószt tunkolni megfelel. A joghurtos szósz kicsit kapros, ez nekem bejön, a csípős pedig kissé sós, de mértékkel használva pikánssá teszi a tálat. Zöldségekre nem nagyon tudok panaszkodni, a hagyma nekem kevés, a paradicsom pedig már nem az az igazi nyári eresztés.

Pont:7/10

Mennyiség: A doboz, a megszokottaknál nekem nagyobbnak tűnik, így bennem a beltartalom is ugyanezt az érzést kelti. Ha tippelnem kéne, kb. 15 deka hasáb, nagyjából 20 deka husival ami benne lehet, és mellé egy szép adag saláta, ami megfelelő recept a  jóllakáshoz. A szószók közül én a joghurtosat egy az egyben ráöntöttem, a csípősnek pedig a felét használtam el, de fontos megjegyeznem, hogy jó szószosan szeretem a gyrostálat, kevés csípőssel.A mellékelt pita megszokott méretű, de felteszi az íre a pontot.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Hipp hopp le lehet suhintani egy kicsi csirkét arról a nagy ínycsiklandozó hústömegről, ami a gyros sütő szerkezeteken nap mint nap forog, de bizony a kiszállításhoz idő kell.  Esetünkben 40 szer sikerült a másodperc mutatónak körbe fordulni, a rendelés feladásától a megérkezésig, és bizony szállítási költséggel is számoltunk. Szintidőn belül érkezett a fogás, de már szó esett a korábbiakban, hogy bizony hidegen, így a futár kezéből a mikróban landolt, úgyhogy itt bizony nincs piros pont.

Pont:6/10

Ár/érték: A már említett szállítás, 170 forintunkba fáj, ami nem sok, de ha dobunk mellé 2-300 forint borravalót, akkor már 500 -nál vagyunk, és még nem ettünk semmit. A fogás 1350 forint, amiben a választható köret is benne van. Az adag nagy , simán jól laktam vele, és a minőségre sem lehet különösebb panasz. A Star Kebab most sem okozott csalódást, még azt is meg merem kockáztatni, hogy így , hogy rendeltem, nagyobb adag érkezett, mintha helyben fogyasztottam volna. Összegezve, 1520 forint, friss finom étel elegánsan szállítva.

Pont:7/10