Select Page

Street Bistro Budapest – Tészta menü levessel (0,3l)

Szerző: | 2017. feb. 28. | Egyéb, Tészta

A Street Bistro Budapest már korábban szerepelt nálunk, amikor is gasztrobetyár csapott le egy adalékmentes buci alapokra épülő burgerre. A burger képe, akkor bevésődött a memóriámba, de ezidáig nem volt alkalmam  rendelni tőlük. Eljött a nap,  az én időm, izgatottan kezdtem el böngészni az étlapjukat, főleg miután egyik harcostársam jelezte, hogy nagyon bírja a burgert amit csinálnak. Mivel a burgerük már a környezetemben több ízben bizonyított, így az amúgy elég hosszú étlap másik szekciójából választottam.

A menük láttán estem gondolkodóba, majd miután tisztáztam magamban, hogy ebédre nem ehetek bagettet, büszkén kattintottam a tészta  menüre, annak is a 3 deciliteres levessel szerelt változatára. Azt hittem könnyű dolgom lesz, erre 3 leves és 11 féle tészta közül kellett választanom. Némi törpölés után, azért meglettek a befutók.

Mexikói marharaguleves (0,3l), Cheddar sajtos penne marhával

A marhahúsos variációk győztek meg arról, hogy őket kell elfogyasztanom. Részletek híján, a mexikói marharagulevesről nem voltak biztos információim, de a marhahúsos, cheddar sajtos pennét pontosan el tudtam képzelni. A szett gondosan becsomagolva érkezett, a tészta papírdobozban, a leves pedig pohárban, amire legalább fél teker fóliát rápörgettek.

egy csepp sem folyt ki

El kell, hogy mondjam, hogy az ipari mennyiségű fólia lehámozása, azért legalább 2 percet vett igénybe. Az első harc megnyerése után eljött az idő, hogy a látványnak éljek kicsit. A levesen piros színét a paprikának köszönheti, és még egy két magnak látszó valami is úszkál a tetején. A majom a kanalazás után ugrott a vízbe, a darált marhahús mellett kukoricát, babot, répát és hagymát is találtam a pohárban. A tésztás dobozt kibontva, az első gondolatom az volt, hogy a tésztáról bizony nem sajnálták a sajtszószt. A cheddar sajt erős sárga színét, a tészta csak formájával tudta megtörni, a színek változatosságát a fogás a marhahúsnak köszönhette.

mexikói ragu

A rövid nézelődést követően rá is tértem a tárgyra. A szokásos sorrendben haladtam, elsőnek a levesnek estem neki. A leves chillis babra emlékeztetett, de az íze enyhébb volt. A enyhén csípős lé, kiváló ízvilágot kapott a roppanós és édes kukoricától és a puhára főtt hagymától. Mindehhez jött a darált marhahús és a bab jellegzetes íze, és összességében egy pont olyan leves kaptam, mint amilyenre számítottam. Áttérve a másodikra, bebizonyosodott, ami látszott is. A cheddar sajt mindenek fölött, talán így tudnám a tésztát jellemezni. A rengeteg szósz, igazi sajtimádóknak való tésztát kerekített a marhás pennéből. A hús azért, mutatta magát, de az étlapon jelzett csípősségből egy szemernyit sem éreztem. Nekem egy két karika, vagy némi apróra vágott jalapeno tette volna teljessé a fogást.

szett

A leves három decis, a tésztás doboz vagy fél kilós volt. Ez leírva sem kevés, elfogyasztva pedig kifejezetten sok. Bevallom, hogy nem is ment egyszerre, a tészta egy részét meghagytam délutáni nasinak. Az így kb. másfél evésre való menüért 1390 forintot kellett csengetnem. A minőség és a mennyiség figyelembe vételével, ez egy tökéletes ajánlat. 5000 forint alatt számítanak még 200 forintnyi szállítási díjat is, de azt gondolom, hogy 3-4 embert egy valamire való irodában gyorsan kerít maga mellé az ember. Hétköznap 11 óra körül rendeltem, ami  mindenhol csúcsidő, így 1 óra és 14 perc várakozás után érkezett meg a rendelés. Mindent egybevetve, a Street Bistro Budapest nekünk másodszor is bizonyított.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték