Select Page

Street Bistro – Churchill burger

Street Bistro – Churchill burger

Napokban a Kecskeméti utcán nyargaltam keresztül és feltűnt, hogy akad pár közel egy éve tesztelt étterem, amiknek már hűlt helye sincsen vagy éppen átalakult. Utóbbi remek példa a Street Burger, ami azóta Street Bistro néven folytatja pályafutását, bár nem tudom miben változott a tulajdonosi összetétel.

Facebook oldalukat felásva látszik, hogy egészen a nulláról építették újjá a helyet, szóval csak a Street maradt az elődből. Egészen pofás burgerfotók, de mondjuk hol nincsen az már, de mégis az egyik remélhetőleg valós vásárlói komment miatt döntöttem úgy, hogy a 400 méter sétát feladva inkább rendelek. Abban annyi állt csupán, hogy a sok rendelt ronda burger mellett végre egy hely ahol kiszállítva is nagyon pofás marad.

Churchill burger – kézműves és adalékmentes buci, marhahús, bacon, jégsaláta, paradicsom, angol szósz, cheddar sajt, lila hagyma, sült burgonya és street mártás

Elképzelésem sincsen, mitől nevezik Churchillnek a burgert, de mindenesetre nem sablon tucatnév. Az étlapon a burgerek mellett tészták, levesek, saláták és menük is találhatóak, így talán anti-burgeresek is megtalálják számításukat az étteremnél.

Esztétikai megjelenés: A csomagoláson nem morzsoltam el romantikus könnycseppeket, teljesen átlagos, semmi extra. Kibontás után az első érdekességet egyértelműen a buci nyújtja. Feszes és egészen jól tartja a burgerbelsőt. Fedelében van egy mélyítés, amit ha félben átvágunk, akkor hasonlít egy… na, inkább hagyjuk is. Minél tovább szemeztem vele, annál jobban kezdte a sima szendvicses buci hatását kelteni, szóval inkább rámartam.  A szósszal nem spóroltak ez egyből látszik, a húspogácsa alig látszik ki alóla. Némi zöldség és kevéske bacon látszódik még ki, de aztán ennyivel ki is fújt. Valóban helyet kell adjak a véleménynek miszerint kiszállítás ellenére egészen rendben van a burger. A köret hozzá enyhén fűszerezett hasáb, kisebb és nagyobb példányok váltakozva vannak, de rendesen kitöltik a burger melletti üres teret.

Pont: 8/10

Ízvilág: A buci textúrája és állaga hibátlan. Ízre nincs vele baj, bár bevallom, nem tudom mihez hasonlítani, az eddig tesztelt buciktól eltér, valahogy semlegesebb vagy nem tudom pontosan ezt leírni, kóstolni kell. A hús erősen fűszerezett, sajnos kicsit már el is nyomja a hús tiszta ízét. A pogácsa medium, belseje finoman rózsaszín maradt. A burgerben lévő szósz erősen majonézes, amihez kevertek némi fűszert. A sajttal és a baconnal minden rendben, utóbbi kellemesen ropogós lett. Zöldségek közül a bajnok a hagyma, ez bizony nem túl randibarát. A köretként tálalt burgonya egyetlen nagy szerencséje, hogy nem utazott sokat a zárt dobozban. Ennek okán nem szívta vissza a párát, így kellemes ropogós maradt. Ez is kapott egy kevéske fűszert, ámen. A pikszisben érkezett street mártás nem dobogtatta meg szívem, intenzíven ketchupos jellege van, amihez némi majonéz és meglepő módon fűszer került. Ez nekem így túl paradicsomos. Összességében a burger egészen jó, a köret hibátlan, csak a mártással van baj.

Pont: 8/10


Mennyiség: A buci és a húspogácsa aránya szinte hibátlan, egyedül a fedelet egy fél centivel kisebb kiadásban el tudnám képzelni, ha nagyon kötekedni kell valami miatt. A pogácsa súlyáról én nem találtam információt, de valahol 150 gramm környékén kell legyen. A húsban elrejtett fűszer mennyiségét én szívem szerint felezném, ennyi elnyomja a hús ízét. Sajtból és baconból egy pillanatig sem szenvedünk hiányt, utóbbiból meglepően sok csíkot el tudtak benne rejteni. A zöldségágy tökéletesen elegendő a pogácsa alá és szerencsére a hagyma csak korlátozott mennyiségben került bele, így nem zúzza szét az egészet. A körettel csurig töltötték a dobozt, egyedül a mártás ehhez a mennyiséghez lett szűkös.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Abban az esetben, ha csak a távolságot nézzük, akkor megint dobogóra kerülök lustaságomat illetően. 400 méter, ami pofátlanul kevés ismét, de a komment hitelességét kötelességemnek éreztem ellenőrizni. 6 perc gyalog, de a futár motorral jött a szettjéből ítélve. A nap legkedvesebb embere címet egészen biztos, hogy nem kapná meg tőlem, eléggé mufurc volt, de jatt után azért hangosan elköszönt. A végeredmény 23 perc, ami durván jó teljesítmény. Egy ilyen teljesítményhez nem kevés szerencse is kell, de ez egy vasárnap este könnyedén összejöhet, úgy látszik, holnap pedig irány a lottózó.

Pont: 9/10

Ár/érték: Az adalékmentes buci azért nem olyan elterjedt jelenleg, nálam ez nagy piros pont. A hús fűszerezésén, ha kicsit behúzzák a gyeplőt, akkor sokkal közelebb kerülünk a tökéleteshez. A Churchill burger – még mindig nem értem mi-miért-hogyan ez a neve – 1490 forint, amit nem mondanék soknak, főleg, hogy jár mellé a frankó kis burgonya köret. Szósz vonalon van mit fejleszteni, leginkább azzal, hogy eltávolodnak a ketchuptól. 31 darab véleményt kapott, ami alapján 100%-os az elégedettség, hát furcsállom, bevallom, hihetetlen, hogy valakinek ne lett volna vele baja. Nem adom fel azt a tervem, hogy kimerészkedve a terepre megnézem belülről is helyet, szóval idén még valamikor várható repost a Burger Bisztróból.

Pont: 8/10