Select Page

Street Burger – Bacon Burger Special

Street Burger – Bacon Burger Special

Hétvégén ismét kujtorogtam kicsit a városban, így volt időm keresgélni. Anno június elején, a Kecskeméti utcában található, Goodbar Goodburger-be már betértem. Eme helytől alig pár méterre átlósan egyből nyílt két hely is mely árul burgereket. Egyiküknek nem tartozik fő profiljához a burger vonal, csupán 2-3 fogás közül választhatunk, ezért oda most nem tértem be, majd nemsokára. A másik helynek viszont már a neve is egészen beszédes, mivel a Street Burger nevet kapta. Szerencsére még üzemel a terasz, viszont ha beköszönt a fagyhalál akkor egészen szűkös belső tér fogadja az éhes vendégeket.

8 fajta különböző összeállításból válogathatunk, az egészen egyszerű alap verzióktól, a fullos dupla húsos óriásokig. Valami megmagyarázhatatlan sugallattól vezérelve a Bacon Burger Special-t választottam, mely körülbelül középen tanyázik a listán, mind ár szerint, mind összetevők alapján. Nem kell brilliáns elmének lenni hozzá, hogy rájöjjünk ebben bizony bacon lesz. A leírás szerint csatlakozik az előzőhöz némi sajt és házi burger szósz.

Rendelésünket körülbelül 13-14 perc várakozás után asztalhoz hozták, így viszonylag hamar megvolt, igaz hozzátartozik, hogy egészen üres volt az étkezde. A személyzet magától hozott pár extra szalvétát, azzal az indokkal, hogy némileg csöpögős az általuk prezentált hamburger.

Esztétikai megjelenés: Egy háromrészes keménypapírtálcán érkezik az ügyfélhez, egyik fakkban maga a burger foglal helyet, a másikban karikakrumpli és végül pedig némi zöldség. A krumplihoz jár egy nyárs, de ez teljesen lényegtelen, viszont maga a krumpli egészen érdekesen mutat, nem látni rajta barna pirulási nyomokat, de nyersnek se hat. A zöldségek között találni pár kocka uborkát, paradicsomot, hagymát, egy szelet savanyú uborkát és egy kisebb levél salátát. A burger bucija jó nagy puffancs amin egy darabka szezámmag se található, kicsit retro hangulatot varázsol neki, bár nem az a csillogós fajta. Fedelét lekapva egyből látszik, hogy a baconnal nem spóroltak, jó pár szelettel került rá. Alatta némi hagyma és paradicsom tanyázik, igaz ezek nem kockázott formában, mint a tálcán lévő rokonok. A sajt lágyan ráolvadt a húspogácsára, mely ránézésre a medium-well kategóriába tartozik. A pogácsa alatt egy salátalevél és a már említett házi szósz található, melyből már kicsi ki is csordult, pedig még csak fényképeztem az egészet.

Pont: 8/10

Ízvilág: A puffancs szerencsére közelébe sincsen az édes fajtának, hagyományos zsemlés íz, mely nincsen agyondöngölve, szellős. Abban igaza volt a személyzetnek, hogy gitáros lesz a burger, az első ráfogásnál egy tenyérnyi szósz kifojt. A lelke, azaz a húspogácsa teljesen rendben van, lágyan fűszeres, rendesen átdarált húsból készült. A bacon csíkok sajnos kicsit sótlanok, de végül is meg lehetne sózni, ha akarnám persze. A sajt nyúlós fajta, de íze nem sok. A burgerben található zöldségek frissek, ezeket élmény fogyasztani. A szószuk nekem nagyon ketchup hatású, nem tűnik olyan mélyen háziasnak számomra. A krumpli kötelezően sózandó, sokkal jobb íze van egy pár csipettel pluszba. Minden bizonnyal frissen sült ki, mivel sikerült vele megégetnem a szájpadlásomat is. A tálcán lévő zöldek ugyanolyanok akár a szendvicsben lévők, panasz nem érheti őket. A szósszal az a probléma, hogy a salátalevélre lett főként ráfolyatva, ahol nem igazán tudja felszívni a buci, így egyből kicsepereg.

Pont: 7/10

Mennyiség: A burger maga méretre egy erősebb középkategóriába tartozik, a húspogácsa szerintem körülbelül 15 dkg lehet, ennél már nem mondanám többnek semmiképpen. A buci főként méretre nagy, súlyra egészen elenyésző, ettől nem lesz haspuffadás és nyekergés a telítettségtől. A zöldségekből szerintem elég lenne annyi amennyi a burgerben van alapból, nem feltétlen szükséges külön is tálalni egy keveset. A nevéhez tökéletesen hű, mivel rendesen pakoltak bele bacont, ez hibátlan. A szószt egy kicsit jobban el kellene osztani, fenti szekcióba is lehetne tenni, persze úgy, hogy az alsó mennyiségből elvesszük. A sajtra szintén nem jöhet panasz, ebből elegendő került bele. A köretként kapott burgonyát nagyjából 3-4 perc alatt lazán el lehet tüntetni, sokat nem dob a történetbe. Annak ellenére, hogy egészen könnyűnek érezni az egészet, egy jobb négy órára elegendő.

Köret: 8/10

Ár/érték: Annak ellenére, hogy itt már tényleg karnyújtásnyira van a belváros új sétálóutcája, egészen kulturált árcetlikkel találkozunk. A Bacon Burger special tokkal-vonóval 1290 forint, ami egészen elfogadható. Mivel alig három hete nyitottak, talán lehet benne hinni, hogy idővel kiforr a recept és az apróbb hibák zöme eltűnik. Ismét egy fiatalos, hangulatos burgerező nyílt, ezzel bővítve a már-már végeláthatatlan listát. Egy bodzás limonádéval oltottam szomjam mely 590 forint, de méretes vödörbe csapolják, ízre pedig tökéletes. A burgereken kívül még tortillát, salátát és palacsintát is kérhetünk. Ajánlott mindenkinek aki erre portyázik, az Egyetem tér egészen könnyen megközelíthető. A közelben rengetek potenciális célpontot fedeztem fel, így várhatóan a környék alaposan fel lesz térképezve!

Pont: 7/10