Select Page

Street Cakes – csurig töltött kürtőskalácsok hazája

Szerző: | 2017. Már. 27. | Egyéb

A kürtőskalács inkább a hidegebb időjárás beköszöntével lesz népszerű, nem mondhatni, hogy tipikus nyárias édességnek számítana. Vannak viszont páran, akik szembe mennek a hagyományokkal és például üzletet nyitnak, melyben a kínálat főként kürtőskalácsban merül ki egész évben. Láttunk már hússal töltöttet is, de a Street Cakes inkább a gyümölcs-desszert-édesség háromszög között képzeli el a felturbózott kürtőskalácsok világát.

Maga a Street Cakes üzlete egészen apró, maximum 5 fő fér el a vendégtérben kimérten kényelmesen, szóval jobb, ha inkább utcai fogyasztásra készítjük fel magunkat. Első lépésként azt kell eldöntenünk, hogy hagyományos vagy töltött kürtőskalácsot óhajtunk enni. Mivel a hagyományosból számtalan helyen találunk elosztóegységet a városban, így csakis a töltött jöhetett szóba. Ilyenkor egy tölcsér formára tekert kalácsot kapunk, ami formájával hivatott védeni a töltelékeket a kicsúszás ellen.

segédtábla

A falon található szamárvezető segítségével tényleg saját ízlésünk szerint rendelhetjük meg álmaink legjobb töltött kürtőskalácsát. Kérhetjük például úgy, hogy a tészta belső falát kikenjék lekvárral vagy éppen Nutellával. Ez önmagában sokak számára maga a mennyországgal azonosul, de közel sem merülnek ki a lehetőségek ennyiben. Többfajta hab vagy éppen fagylalt közül is választhatunk még.

szórások

Természetesen szórásokkal is bolondíthatjuk a történetet, kérhetünk rá akár Oreo-t, M&M’s-t vagy éppen Bounty-t. Öntettel lesz majdnem teljes a boldogság, mely lehet csokis, karamellás vagy éppen epres akár. A listát csoki reszelékkel vagy éppen cukros szórással koronázhatjuk meg, de ilyenkor már szinte garantált az azonnali diabétesz még az unokáink számára is.

dupla

Érdekes helyzetet okoz a forró tészta és a fagylalt találkozása, amiből inkább utóbbi kerül ki vesztesen. Leginkább a forgatókönyv úgy néz ki, hogy megkapjuk a pultnál, a tészta kezünket próbálja megégetni, amitől kissé huhogva kiszabadulunk az utcára, majd egyik kezünkből a másikba passzolgatjuk, míg annyira le nem hűl, hogy tartható legyen egy kézben sokáig. Amíg ezzel elvagyunk a fagylalt például megolvad és a gravitáció hathatós közreműködésének köszönhetően végigfolyik fele a kezünkön.

gyümölcsök

Némileg jobb a helyzet, ha habbal kérjük inkább, akkor jelentősen élhetőbb az élmény. A tészta amúgy finom, kellően ropogós és ízesítése is végig érezhető. A habokkal és a fagyiakkal minden a legnagyobb rendben, a szórásokkal pedig többnyire másfajta helyzetben, de már találkoztunk életünk során. Adagra a tészta nem túl bitang mennyiség, de feltöltve fél tonna édességgel azonnal elnehezíti az egészet és laktató lesz. Árban szolidan 1000 forint fele jövünk ki, de ha rendesen megrakjuk a kürtőskalácsot, akkor 1300-1400 forintot is simán elérhetünk.

Street Cakes – 1062, Budapest, Andrássy út 61. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték