Select Page

Street Food Show – Bodega – Bacon sajtburger

Street Food Show – Bodega – Bacon sajtburger

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Street Food Show-t, a megszokott Hold utcai helyszínen. Gasztronómiai örömünnep azok számára akik egy kicsit is lelkesednek az ételekért/főzésért. Hagyományos magyar ételek mellett megízlelhetjük több ország konyhájának remekeit, például: olasz, francia, görög de akár a zsidó étkek szerelmesei is megtalálják maguk standját.

A csarnok galéria szintjére korlátozódott a rendezvény, ahova feljutni nem volt oly egyszerű, igen masszív biztonsági őrök figyeltek a fennlévők maximális létszámára, így délidőben pár perc sorbaállás várta elsőként a kilátogatókat. Feljutva egyből begyűjthettük a kuponjainkat és megindulhatott a vadászat. A hely sajátosságából kifolyólag kissé szűkösen lehet standról-standra vergődni és helyenként megrekedt a tömeg.

A kört lefutva a több ízben ajánlott Bodega mellett döntöttem, ahol pár fős tömeg várakozott főként a hamburgereikre. Egy bacon sajtburgerre pályáztam, mely szó szerint előttem egy méterre készült. A fizetés után egy könnyed 25 perces várakozási idővel biztattak, de most ez sem tántorított el, ennyi belefér. Várakozás alatt egyszer beindult a füstérzékelő, néha a füst az ablak helyet a belteret választotta, ezzel megviccelve a rendszert. Nagyipari mennyiségben gyártotta a szorgos csapat a hamburgereket, ha jól hallottam aznap épp a 170. darabnál jártak és még alig volt csak kora délután.

A húspogácsa nem éppen agyondöngölt lelapított, egészen vastag maradt melyre rákerült egy lapkasajt mely az ömlesztett sajtok csapatát erősíti, ízre talán nem világbajnok kategória. Megszokott zöldség trió itt is fellelhető, hagyma-paradicsom-saláta. A szósz/öntet vonalon egy kisebb adag ketchup a szériafelszereltség, de a sörpadok többségén Univer által szponzorált öntetek segítettek felturbózni a kajákat, ha netán száraznak éreztük. Rendes pontozás most nem lenne fair mivel a csapat nem megszokott környezetben és talán kissé nagyobb forgalommal küzd. A hús egyik oldala jelentősen jobban megsült a vaslapon, mondhatni feketére a másik maradt barnásabb, nyersebb. A bacon nem igazán sült át csak pár pillanatot pirult, de ízre egészen jó lett, finoman sós. Az egész egy szezámos buciban kerül tálalásra, ilyesmit egészen sok boltban megvásárolhatunk, nagy egyediség nem rejlik benne.

Egyszer felfújom a pofám és meglátogatom őket “természetes környezetükben” és akkor már teljes tesztet írok róluk, hogy milyen is a Bodega.