Select Page

Stronger Gyros and Burger – Dupla Húsos Bacon Burger (normál)

Stronger Gyros and Burger – Dupla Húsos Bacon Burger (normál)

A kollégák mostanában olyan pofás burgereket tesztelnek, hogy úgy döntöttem, ma én is a burger vonalon próbálok valami gyöngyszemet találni. Sajnos, mint oly sok ételnél, a hamburgernél is megvan az a hátrány, hogy a házhoz szállított burger, nem tud felérni a helyben kínálttal.

A sütés illata, a pofás tálalás, mind kimarad az élmények közül, és még a dobozba zárt és utaztatott ízek sem az igaziak. Az említett problémák ellenére, azért egy jó burgeres a házhoz szállított burgerével is le tudja nyűgözni az embert. A Stronger Gyros and Burger–t már korábban is nézegettem és mivel már jót is halottam róla, választottam is gyorsan egy izmosabb hamburgert az étlapjukról.

Dupla Húsos Bacon Burger (normál) – házi puffancs, 2 db saját készítésű 100%-os marhahúspogácsa, bacon, sajt, jégsaláta, paradicsom, pirított hagyma, ketchup, házi majonéz

Esztétika,megjelenés: Alufólia-gombócként érkezik meg a hambi, a hámozás után, már a szemem elé is tárul a házi puffancs. Méretes kuckója a belevalóknak, és az is látszik, hogy a sütésnél biztosra mentek, gyanús, hogy nem lesz nyers a közepe. Oldalról vizsgálva a burgert, csak az olvadozó sajt és némi zöldség látszódik, a többi összetevő a buci árnyékában marad. Természetesen az ízlelés előtt a széthajtás következik, amit követően már látszik is, hogy van anyag rendesen a buciban. A két darab házi húspogácsa méretes, de a színe, annyira nem meggyőző. A bacon darabok, elvesznek a zöldségben, a zöldségek pedig alig látszanak a házi majonéz és ketchup keveréktől. Az esztétikai élmény elmarad, bízom benne, hogy az íze tuti lesz.

Pont: 6/10

Ízvilág: Az alapos átnézést követően, kezembe vettem a méretes burgert, és már az első harapás előtt éreztem, hogy némi meleg lé folyik végig a kezemen. A hamburger, bár a pogácsa nem ázott el, nagyon vizesre sikerült. A házi húspogácsa mellett a megannyi majonéz és ketchup, a zöldségek levével kombinálva, egy folyós belsőt eredményezett. A húspogácsa íze sem az igazi, igazából, egyik minőségi burgerre sem emlékeztet. A bacon íze nem érezhető, talán az épphogy megfonnyasztott pirított hagyma nyomja el. Összességében, ehető a burger, de íz élményt, nem nagyon tudott okozni.

Pont: 5/10

Mennyiség: A dupla húsos burger igencsak laktató. A normál méretet rendeltem, ami egy evésre bőven elégnek is bizonyult. Nem tudom, hogy a nagy, mennyivel nagyobb, de minden bizonnyal, azzal a nagyobb étvágyú játékosok is simán teli rakják a bendőt. Az én tapasztalataim, az élmény híján azért nem száz százalékosak, de az biztos, hogy pont elég volt belőle annyi amennyi volt.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Egy hambit összedobni, nem olyan sok idő. Persze ezen idő hosszúsága változhat, annak függvényében például, hogy mikor sül a húspogácsa na meg persze milyen alapanyagból készül. A hozzánk érkező burgerekbe került húspogikat rendesen átsütötték, így a kiszállítási idő 45 percre sikeredett.

Pont: 6/10

Ár/érték: A Dupla Húsos Bacon Burger 1190 forintos árcédulát kapott. Az ár, a mennyiséget figyelembe véve nem vészes, de ha minőséget is bevesszük a buliba, akkor már nem az igazi. Ha a kérdés az, hogy laktató e, akkor a válasz igen, ha az hogy emlékezetes e, akkor is igen a válasz, de nem éppen pozitív kontextusban. Sajnos, a nem igazán ízes hús és az a tény, hogy a hamburger tocsog a szósztól, nagyon sokat ront az élvezeti értékén. Nem egyedül rendeltem, és a hamburgerem és a mások rendelt burger a céges ebédlőben kiérdemelte a „lucsokburger” nevet. Ha Ti jobb tapasztalatokkal bírtok, osszátok meg velünk bátran.

Pont: 4/10