Select Page

Suelto Cafe and Grill – BBQ burger

Suelto Cafe and Grill – BBQ burger

Az az igazság, hogy mostanában egyre inkább odafigyelek, hogy a szorgos hétköznapok étkezéseit ne felesleges szénhidrát és zsírhegyek bevitelével vészeljem át. A sok zöldséget és fehér húst tartalmazó étel után azért előbújik belőlem a kisördög és ha már elcsábulok, igyekszem biztosra menni. Sajnos a hétvége kiemelten olyan időszak, amikor kifejezetten jó program nekiindulni a városnak és keresni valami finomat.

Így alakult ez most is, de nem nagyon válogattam a helyek között, célzottan a belvárosba indultam és a Suelto Cafe and Grill-t kerestem fel. Korábban már gasztrobetyár járt náluk és ha le nem is sikerült nyűgözniük, de neki is bejött.  Hogy őszinte legyek, azzal, hogy a hambi mellé chips került a tányérra felkeltették a kíváncsiságomat, de az biztos, hogy valami faja steakburgonyát jobban el tudtam volna képzelni. Ahogy az időjárás, az éttermek kínálata is változik, így én már nem azzal találkoztam, amivel a kolléga, hanem valami számomra kedvezőbbel. Ahogyan az már összefonódott a hétfővel, hamburgerről lesz szó, amit a helyhez illően igazán gusztusosan tálalva pattintották elém az asztalra.

Esztétika,megjelenés: A számos hamburger variáció közül a BBQ burgerre esett a választásom. Az amúgy kiváló egyedi designnal ellátott étlapon azt is feltüntették, hogy a hamburgerekhez már nem chips, hanem héjában sült burgonya és házi dresszinges káposzta saláta kerül a tányérra köretnek. Ahogy megérkezett a kedves pincérhölgy a tányérral, éreztem is, hogy itt nem csak a külcsín de a belbecs is tuti lesz. A köretek közül a héjában sült burgonya uralja a tányér 1/3 -át. Szép sárga, a héja vékony, és minden oldala barnára van pirítva. Mielőtt a hamburgerre térnék, itt van még a káposztasaláta. Szépen katonásan van a tányéron, egy rész káposzta és egy rész saláta és ami a legjobb, hogy a dresszing nem folyt szét a tányéron. Eljött a főszereplő ideje. Nagy , minden cicomától mentes tetején alján enyhén megpirított buci, benne minden féle földi jóval. Ami elsőre látszik az a 20 dekás marhahúspogácsa, a pirított bacon némi hagyma és paradicsom. Persze mielőtt nekiálltam volna azért még szétszedtem, meg is találtam az erős sárga színű cheddar sajtot és az élénk piros színű bbq szószt. A látszat néha csal, de a hozzá társuló illatoknak köszönhetően úgy érzem, hogy most bizony nem fog.

Pont:9/10

Ízvilág: Mielőtt vérszemet kaptam volna, megkóstolgattam a köretnek szánt összetevőket. A burgonya puha, de nem esik szét talán némi só kivételével mással nem is fűszerezték. A házi dresszinges saláta szintén nem karakteres ízű, a zöldséges ropogósak és a könnyed szósznak köszönhetően esélytelen lesz, hogy elnyomja a hambit. A hamburgerbe harapva több, igen intenzív íz és verekedik a legerősebb címért. A pirított bacon ropog, füstös, de egyáltalán nem teszi zsírossá a hamburgert. A bbq szósz, szintén füstös és pont annyira édes, amennyire annak kell lennie. A paradicsom háttérbe szorul, a hagyma íze érződik, szerencsére egy enyhébb ízű lila hagymáról van szó. Rátérek a lényegre, a marhahúspogácsára. Ahogy már korábban írtam 20 deka húsról van szó, amit az ígéretnek megfelelően médiumra sütve dobtak a buciba. A külseje finom pörcös, a közepe pedig szinte krémes, de ugyanakkor nem nyers. Ilyen jó pogácsát, csak igen jó minőségű húsból lehet készíteni, de persze az érdem a szakácsa. Az egyetlen dolog, ami nagyon háttérbe szorult az a sajt, abból valamivel dobhattak volna bele többet, de végülis nem sajt, hanem bbq burger, amit választottam.

Pont:8/10

Mennyiség: Na menjünk szépen sorba, méghozzá úgy, hogy társítsunk adatokat a fogás részleteihez. Ott van ugye a hamburger, amiben van egy 20 dekás húspogácsa. Ehhez jön a buci, amiben még sjt, bacon, zöldsége és szósz is van. Ez így nálam legalább 40 deka, de az is lehet, hogy már fél kilónál tartunk. Ha tovább lépünk, akkor már ott is a krumpli, ami kb egy 10-15 dekás darab lehet. Az utolsó harmad a saláta, ami pedig valahol 5-10 deka körül lehet. Kis matek után egyértelmű, hogy egy ilyen burger és alkatrészeinek elpusztítása után már fél kilóval nehezebbek is vagyunk. Akinek ez nem elég, egyen desszertet. Én miután megettem, a mentás citrusos házi limonádét is alig bírtam meginni, nemhogy azt a pár pohár bort,amit még muszáj volt.

Pont:10/10

Ár/érték: Ahhoz, hogy teljes legyen a kép, érdemes tudni, hogy a Suelto Cafe & Grill a Madách Tér 1. szám alatt található. Ez persze nem mérvadó, mert pár száz méterre tudunk enni egy jó adag tésztát 1000 forintért, de itt azért más kategóriáról beszélünk. A hely nagyon pofás, aki esetleg nem annyira kreatív és ötleteket keres, hogy hogyan dobja fel egy kicsit az otthonát, az mindenképpen ugorjon be egy vacsira. Tehát adott a jó hely, társul hozzá pár kedves pincér, akik értik a dolgukat és a remek étel. Ha ezeket összeadjuk, akkor, bár már gondolom kitaláltátok, nem lesz olcsó, meg is van az 1890 forintos hamburgerünk indoklása. Persze, ilyenkor mindenkinek eszébe jut, hogy 1000 forintért i evet már finom burgert, de tuti nem ilyet. Ami szintén fontos, hogy nem csak a hambi, hanem a saláta és a burgonya is benne van ebben az árban. Ha esetleg alapból nem férne bele, hagyjatok ki egy étkezést a pénzt  ne költsétek el italra és üljetek be egy burgerre, tuti nem fogtok csalódni.

Pont:7/10