Select Page

Suelto Cafe and Grill – QRVerős Burger

Suelto Cafe and Grill – QRVerős Burger

A mai áldozat egy ajánlásnak köszönhető, a királyok királyai, azaz a H-ikrek mondták, hogy mindenképpen térjek be a Suelto-ba ha arra járok, mert szerintük mennyei csodában volt részük. A hihetetlenül hosszú egy napos hétvégén annyira vert az unalom, hogy becéloztam a Deák Ferenc tér szomszédságát a Madách Imre teret, hogy bevegyem az előbb említett egységet. Szemben az Örkény István Színházzal a teraszon le is huppantunk, de a tér még arról is nevezetes, hogy a fehér trikók meggyalázásának nagymestere Bruce Willis is forgatott már itt.

Maga a Suelto egy hangulatos, vidám helynek tűnik, a belső falak színesre pingálva, szóval nem egy öltönyös puccparádé. Az étlap vegyes akár a Nationalelf, van mexikói, amerikai, magyar, szóval tényleg minden megtalálható. Hétfőre gondolván megálltam a burgerek szekciónál, ott is QRVerős névre kereszteltnél. Nem egy megszokott elnevezés a csípős ételekre, de nekem tetszik, hogy ilyen “kreatív”. 20 dkg marhahúspogácsa az alapja, melyhez társul még jalapeno, chili, sajt, dresszinges saláta és burgonya chips köretként. Egy baráti húsz perces várakozás után meg is jött a rendelt étel, szóval nem kellett sokat várakozni.

Esztétikai megjelenés: Kicsit meghatódtam mikor megláttam, a bucinak kicsit szív formája van, a távolabbi oldalán picit benyomódott, tudom én, hogy nincsenek véletlenek ám! A mostani divattal szembe, ez nem az egekbe építkezik, inkább laposan terül el a tányéron. A buci tetejéről én hiányolok némi szezámmagot, így kicsit olyan mintha valami lapaj néger tarkóját kellene megkezdenem. Felnyitva egyből látszik, hogy bőven kapott a csípős szószból. Legfelül az extraként igényelt bacon szeletek terülnek el, alatta két karika paradicsom, melyeket a reszelt sajt követ, ez kicsit fura elsőre, de megszokható. Ezek alatt 80%-ban átsült húspogácsa, ránézésre elhihető, hogy 200 grammos legalább. A jalapeno paprika aljas mód mindezek alatt rejtőzik, de ott van, nincsen átverés. A chips nekem kicsit költségcsökkentő megoldásként hat, ez tizede súlyra, mint pár rendes steakburgonya hasáb. A zöld szerintem jobb lenne ha egyből belerepülne, és nem kéne harcolni vele, de ez már a rinya tetőfoka részemről.

Pont: 8/10

Ízvilág: A zsemle meglepett, ránézésre egy tömött, nehéz verziót vártam, de ez az illúzió az első harapásnál tovaszállt, egy könnyed szellős élmény fogadott. A vágás mentén mindkét felet megpirították, lágy ropogós réteg nyitja a sor a feltétek előtt. A csípős szószra nem mondanám, hogy annyira kurvára erős, nem rossz próbálkozás, de lehetne még erre gyúrni. A paradicsom-sajt-hagyma közül a legutolsó a legkarakteresebb, egy igazi friss sercegős hagymakarikával találkoztam, lehelet probléma megoldva. A bacon lehetne sósabb, bár egy falásra benyomtam, mert elrágni nem tudtam, húzta az egész magát befele. A hús lágyan fűszeres, egy picit erősebben is lehetne próbálkozni. A jalapeno a hús alatt sunyi tud meglepetéseket okozni, nem mindegyik falathoz jut belőle, és egy hirtelen semmi után egy egészen erős folytatással meg tud minket viccelni. A chips ízre valami alsó polcos verzió, nem nagy dolog még só sincsen rajta elegendő, szóval sokkal jobban dukálni egy rendes burgonya köret.

Pont: 7/10

Mennyiség: Elsőre úgy éreztem, hogy nem lesz kihívás bedarálni, de a végén azért elkapott a megülős érzés, gond nélkül befeküdtem volna valamelyik sarokba aludni. A zsemle és a hús így pont jó, egyensúlyban vannak, hiába tűnik kicsit nagynak a buci a húshoz, a látszat csal. Sajtból és a többi alapanyagból is jutott bőven, szószból egy csepp se kellene több, pont a határon mozgott így is, éppen, hogy nem lett gitáros burger belőle. Jalapenoból többet is lehetne csempészni a húspogi alá, és akkor egyenletesebben meglenne az ereje. A köretet ahogy van le kellene cserélni, mert ez a 30 gramm chips finoman szólva semmire nem elég, csupán parasztvakítás. Köret ide-oda, azért egy lágy négy órás adagnak gond nélkül nevezhető a QRVerős burger.

Pont: 7/10

Ár/érték: Egy limonádéval muszáj voltam lefojtani az egészet, mely 590 forint, de ezt csak mint tájékoztatás, az ételhez semmi köze. A burger 1590 forint, mely középkategóriába sorolja, figyelembe véve, hogy milyen környéken is vagyunk, illetve az sem hanyagolható, hogy John McClan jó pár verítékcseppet elejtett a közelben, miközben legyalulta fél “Moszkvát”. A plusz bacon melyet kértem bele újabb 150 forinttal emelte a végösszeget, ez szerintem viszont olcsó, máshol lazán elkérik a dupláját ezért. A QRVerős jelzőért még szerintem kellene turbózni rajta, nem azt mondom, hogy nem csíp, de még van hova izmozni. A köretet egy mozdulattal megszüntetném és helyére bármilyen más krumplit neveznék, legyen az sima hasábburgonya akár. A hangulat emeli a zarándoklat élményét, szóval este rötyögéshez kiváló hely a Suelto.

(Az ikrek nem vertek át úgy érzem, egész jó volt, lehet következő tanácsukat is megfogadom és betérek egy habpartyba, bár ott nem tudom mit lehet enni?!)

Pont: 7/10