Select Page

Sugár Bowling & Pub – Sugár Grill tál 2 személyre

Sugár Bowling & Pub – Sugár Grill tál 2 személyre

Ahhoz képest, hogy benne vagyunk már rendesen az őszben, a napokban pontosan olyan napsütéses idő van, amikor az ember bármit csinálna a szabadban, csak dolgozni ne kelljen menni. Persze ragyogó napsütés és huszonpár fok ide vagy oda, nincs mese a hétköznapokat kénytelenek vagyunk melóban/suliban tölteni, de ha végeztünk a napi teendőinkkel miért is ne kapcsolódjunk ki egy kicsit.

Gyakran megfordulok a Sugár Üzletközpontban, leginkább a mozi miatt és már régóta szemezek a bowlinggal is. Úgy döntöttem, hogy kis lépésekben fogok eljutni addig, még golyót ragadok a kezembe, így a kívülről leskelődést a náluk vacsorázás követte, hogy közelebbről is szemügyre vehessem a játékosokat. Másodmagammal érkeztem a helyszínre, így remek megoldásnak bizonyult egy kétszemélyes tál. Tehát a helyszín a Sugár Bowling & Pub az áldozatunk pedig a Sugár Grill tál 2 személyre.

Esztétika,megjelenés: Óriási fehér tálon érkezett meg a grill tál, ami számos különböző összetevőt tartalmaz. Vegyük előre a köreteket. Vegyes köret szerepel az étlapon, így a húsok alatt találunk egy nagy adag fehéren pompázó jázmin rizst és ropogósra sült hasábburgonyát is. Bár elméletileg nem köret, de nekem az, mielőtt a húsok jönnének, van itt még némi grillezett zöldség, ami cukkinit, paprikát és hagymát foglal magában. A tál két szélé camembert sajt csücsül, egy nagyobbacska gurigát hasítottak négyfelé és grillezték meg, hogy ilyen gusztusosan a tálra hajíthassák. A hús rész két szép szelet tarja és két vastag szelet csirkemell képezi. A husikák szépen meg vannak sütve, nincsenek szétlapítva, igazi koronaként csücsülnek a tál tetején. Az egész tál remekül mutat, igazából kb. úgy néz ki, mint aminek bármikor nekiesnék.

Pont:10/10

Ízvilág: Grillezett ételeknél mindig van egy plusz íz, ami segít abban, hogy egyértelműen megkülönböztessük a sütőben sült ételektől. Ezen kívül a fűszerezés, ami nagyon sokat dob a közösbe. A csirkemellről és a tarjáról is elmondható, hogy enyhébben vannak fűszerezve. Erős karakteres íz egyikre sem jellemző, mind a két húsféle kellemes ízzel büszkélkedhet. A szeletek szaftosak, a csirkemellet sem szárították ki. A camembert enyhén kesernyés, amilyen mindig, a grillezéstől az állaga kicsit ruganyos, a rizzsel kísérve remek előételt alkothat a húsok elé. A grillezett zöldségek pont annyira sósak amennyire kell és mindegyik kellő képen puha, még a cukkini héja sem kemény. Összességében az tudom mondani, hogy a fűszerezés sehol sem túl sok, így egy könnyed, mindenki számára megfelelő ízletes megoldás ez a grill tál.

Pont:8/10

Mennyiség: Kicsit számszerűsítem  a dolgot, bár azt hiszem a képek elég árulkodóak. A tálon 4 darab camembert sajt, 2 nagy szelet tarja, 2 vastag szele csirkemell található, méghozzá kiadós adag rizzsel és hasábbal körítve. Aki esetleg hiányolná a zöldségeket, az is megnyugodhat, mert ugye ott van még a grillezett zöldségek halma és még a díszítés elemeit is el lehet pusztítani. A felsorolást megnézve, szinte esélytelen, hogy két személy ne lakjon jól egy ilyen tállal. Ha alapul veszünk egy párt, ahol jó esetben a nő kevesebbet eszik, mint a férfi, akkor egy 60 -40% os felosztással mindenki teli hassal távozhat az étteremből. A köretek jól aránylanak a húsokhoz és a sajthoz, abszolút nem éreztem azt, hogy rizzsel és krumplival kellene jóllaknom.

Pont:10/10

Ár/érték: Két személynek szánják a tálat, de igazság szerint biztos vagyok benne, hogy két sima adag étel, nincs akkora mint egy ilyen tál. Rengeteg köret, hús, sajt, zöldségek és persze mindezek olyan jól elkészítve, hogy az ember addig egye amíg van.  Mi tisztességgel belapátoltuk az egészet, egy két rizsszem maradt csak a tálon, az is csak azért mert már nem volt energiánk összeporszívózni. Az ár persze most is perdöntő és nem ez nem több mint 3 990 forint. Az árra azt tudom mondani, hogy teljesen reális. Ezért a pénzért kapunk nagyjából 2 és fél adag kaját, amivel minden szinten elégedettek lehetünk.  Ha esetleg tanácstalanok vagytok, vagy több félét ennétek, akkor bizony ez a tál remek megoldás lehet. Ami biztos, hogy legközelebb nem enni indulok, hanem játszani, ami persze nem zárja ki, hogy megéhezek.

Pont:8/10