Select Page

Sweetheart – Waffle & Shake Bar

Szerző: | 2016. nov. 9. | Egyéb

Desszert rekesz – egy olyan terület az emberi testen belül, amit lehetetlen teli tölteni, ennek okán bármennyit képesek vagyunk édességből megenni. Ezen a világbölcseleten elindulva kerestük fel a nyáron Pestre költözött Sweetheart – Waffle & Shake Bart, akik bizony továbbra is messziről kerülik a cukormentes kifejezést.

Gofri vagy waffel, teljesen mindegy, ami fontos, hogy ők az autentikus belga vonalat követik. Minden erőfeszítésükkel azon vannak, hogy kis hazánkba tudják varázsolni a klasszikus belga édesség ízvilágát. Az új üzlet nagyobb és galériáján már több asztalnál is leülhetünk, ami nagy előrelépés a régi bolthoz képest. Ahogy betoppanunk a hangulatos kis üzletbe, egy hatalmas étlappal találjuk magunkat szembe, amin számtalan szórás, feltét, gyümölcs, vagy öntet található.

a kínálat egy része csak

a kínálat egy része csak

Ezen haladva kell megálmodnunk álmaink gofriját, amit négy különböző tészta alappal rendelhetünk jelenleg. A liége egy töményebb édesebb tésztafajta. Emellett a belsejébe belga gyöngycukrokat tesznek, melyek sütés során megolvadnak. A Brussels tészta a magyar értelemben vett “hagyományos” tészta, mondhatni a közismeretben ennek látványa terjedt el igazán. Ezeken kívül kérhetünk vegán tésztát is, ami glutémentes lisztből építkezik, illetve protein kivitel is elérhető, ami zabliszttel és proteinporral készül, azaz igazi gyúrós-desszert.

freak shake - limonádé

freak shake – limonádé

Már attól is beszívunk egy marék cukrot, hogy a helyen tartózkodunk, de igazán az instant III. szintű diabétesznek akkor ágyazhatunk meg, ha mindemellé még kérünk egy freak shake-et. A legbájosabban és legártatlanabbul a cotton candy elnevezésű tétel pislog ránk. Ez valójában egy befőttesüvegbe épített shake, amiben találunk vaníliafagyit, málnát, banánt, tejszínhabot és fehér csokit az üvegre olvasztva. Természetesen díszítik a kötelező elemekkel, illetve megszínezik málnaöntettel is, hogy feldobja az egészet. Éppen a halloween modding volt érvényben a tesztelés során, annak eredménye az extra díszítés az üvegen.

SAMSUNG CSC

csoki-csoki-csoki mogyoró

A Brussels tésztára álmodott kompozíció a következőképpen festett, olvasztott belga étcsoki, mogyoró, brownie, banán. Ha mindez nem lenne elég, még a tetejét is meglocsolták olvasztott belga csokival. A tészta külső része inkább ropogós volt, míg belseje inkább puhább vonalat képviselt. Önmagában nem túlzóan édes, de amint a feltétekhez jutunk, megindul a cukorzuhatag gyomrunk felé. Egy ilyen összeállítás azoknak nyerő, akik otthon is csoki szökőkútban mosnak fogat. A banán kicsit megtöri a csokoládé uralmat, de a legizgalmasabb mégis a mogyoró, ami ugyebár sós, mégis remekül harmonizál az édes hozzávalókkal.

liége tésztáva

A másik alap, azaz a liége már tömörebb, édesebb és egyben amorfabb tésztára épült. Ez kapott túrókrémet, Oreo szórást, öntetek közül pedig olvasztott belga tejcsokit, illetve áfonyát. Ennek tésztája valóban édesebb, mint az előzőé, illetve a textúrája is tömöttebb annál. Ízben a túró miatt egy fokkal könnyedebb, mint a csokis mámor. A gyümölcs és a túró remek páros és a dizájnolásra használt tejcsoki pontosan elég, hogy kipipáljuk azt a szekciót is a listánkon. Az Oreo a krémes, lágy állagba csempész egy ropogós élményt, emiatt kicsit sem mondható, hogy egyhangú lenne.

mogyoró és olvadt belga étcsoki kettőse

mogyoró és olvadt belga étcsoki kettőse

Végtelen+1 összeállítással próbálkozhatunk és a legszebb, hogy a feltétek mennyiségének senki és semmi nem szab határt, azaz annyit teszünk egy waffelre, amennyit csak szeretnénk. Elsőre ez a bemelegítés is tökéletesen elég volt. Hihetetlennek tűnik, de egy ilyen összeállítás is tökéletesen elég egy felnőtt ember számára. A cukor burjánzik minden egyes falatban, amitől hamar telítődünk és szinte fordulunk le a székről. Ne legyünk jampik és ne akarjuk elsőre azonnal 2-3 darabot lenyomni, mert nyögés lesz a vége.

még a haloween jelmezben

még a haloween jelmezben

Árban nincsen elszállva, normális, emberi mértékben egy összerakott példány 900-1200 forint között egészen biztosan megvan. A Sweatheart egy olyan pontja a városnak, ahol a legnagyobb zimankóban is fel tudunk töltődni. Egy meleg, otthonos, vintage stílusú hangulatot áraszt magából, ahol kapunk egy jó adag töltést. És ez igaz hangulatunkra és a cukorszintünkre is, egyaránt.

Sweetheart – Waffle & Shake Bar – 1077, Budapest, Wesselényi utca 18. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték