Select Page

Sza-Sa Burger & Gyros – Kecske burger menü

Sza-Sa Burger & Gyros – Kecske burger menü

Sza-Sa Burger, a többségnek már talán ismerősen cseng a név. Immár három üzlettel vannak jelen a fővárosban, viszonylag egymástól távol eső pontokban. Lassan három éve lovagolják a street food hullámait, de végre nekem is sikerült beütemeznem egy látogatást.

Csabi, (Csabi konyhája) ültette el a bogarat, hogy kellene tartani egy közös tesztelést, amire csakis, igent lehet mondani. A haditervet készen szolgáltatta, közölte, hogy előtte minimál gondolatserkentő foglalkozást tartunk a Neked csak Dezső!-ben, majd onnan támadjuk a Dohány utcai üzletüket.

Belépve egy erősen zöld-piros pompában úszó kialakítást találunk, ami egyből rejt némi furcsaságot. A felvezetésnek köszönhetően egyből a WC felé orientálódtam, aminek ajtaján kint a férfi és női felirat is, de miután azt az ajtót kinyitjuk általános döbbenet lett rajtam úrrá. Két gyóntatóegység egymással szemben, de semmi elválasztás, kicsit olyan, mintha multiplayer terem lenne, fura. (képi tájékoztatás ITT)

Az étlap a pult felett magasodik, aminek sarkában egy tépőtömbös fecnin van a szuper-király-mega bárányos burgerük, hát alighanem ez a sufnituning magasiskoláját képviseli. A burgerek két különböző méretben rendelhetőek, normál és óriás, előbbinél 12.5 dkg a húspogácsa, míg utóbbinál már egészen 20 dkg-ig combosodik.

Kecske burger – pufi, husi, rántott kecskesajt, sali, hagyma, pari, Sza-Sa öntet

Szupcsi! Ilyen közvetlen leírással is régen találkoztam, de legalább egyedinek számít. Bevallom, a kecskesajt izgatta fel piszkos fantáziámat, nem mondanám, hogy sok helyen találkoztam hasonló elképzeléssel. Menüsítve kértem, ami annyit tesz, hogy jár mellé választható köret és egy üdítő. Hétköznap este, egyszemélyes hadseregként dolgozik a srác, sajnos külföldiekkel meggyűlt a baja, hát a világért nem akarják megérteni a laaaassssaaan, ámbár HANGOSAN jelzett, “elkészült a burger” felszólítást.

Esztétikai megjelenés: Látványkonyhaként akár végignézhetjük, miként készül bugrerünk, amiből én csak a retro szenes vasalót véstem emlékezetembe. Hát őőőő, elmaradt az első látásra szerelem érzés. A burger kontrasztos, ha csak a színvilágot figyeljük. A buci világosabb, míg a sajt és a hús az erősen sötét árnyalatokat képviselik a skálán. Bontás után kiderül, hogy a pufi kapott pirítást belső feleire, illetve az is szembetűnő, hogy egy kevéske szósz került a sajtra. A sajt színe nem túlságosan kecsegtető, nálam ez már az erősen átsült szintet üti, ami egyaránt igaz, az alatta tanyázó húspogácsára. A lehetetlent megpróbálva a műanyag kés segítségével álltam neki a félbevágásnak, ami 80%-ig gond nélkül ment, majd elreccsent a bökő. Szerencsétlen húspogácsán heti stresszadag lett levezetve, olyan laposra sikerült nyomkodni a rostlapon. Alatta a becézett zöldségek, illetve ismét némi szósz. A köret alaposan fűszerezett, rendesebb mirelitnek tűnik.

Pont: 6/10

Ízvilág: A buci már megindult a kiszáradás rögös útján, mint hétvégén a fiatalság egy veretősebb buli után. Még nem töredezik, de érezhetően nem a legfrissebb példányt sikerült betalálni. A sajt teljesen kapufa nálam, a bundája tipikusan a sokat használt olajban túlsütött hatást kelti, maga a sajt meg egészen ízetlen és gumi állagú. A hús 110%-ig átsütött, aminek egyetlen eredménye, hogy egészen rágós. A szósz majonézes, mellé némi fűszer, ha jól sikerült elemezni. Zöldségekben nincsen meglepetés, ezek hozzák azt a szintet, amit elvárhatunk. A köret valóban fűszeres, viszont száraz, amin legjobban egy szósszal lehetne segíteni. Összességében kicsit értetlenül állok (ülök) az egész előtt, a nagy promó és hamburger day után, közel sem ilyen szintet vártam.

Pont: 4/10


Mennyiség: Azok, akik a mennyiséget helyezik előrébb az íznél, azoknak bizony jó hírem van. Sajtból látszik a képek alapján is, hogy kicsit sincsen hiány, két bitang darabot telepítettek belé. A hús elsőre csalóka mivel agyonverték, viszont mennyiségre szerintem megvan a 20 dkg, valóban. A buci méretben a töltelékhez remekül passzol, nincsen túlerőben egyik oldal sem. Zöldségből nem vagyunk túlságosan eleresztve, de a fő fókusz a neve alapján úgyis a sajton van. A köret szintén emberes adag, és ha a kettőt összeadjuk, akkor bizony kellemesen megültet minket, arról nem is beszélve, ha előfűtöttünk neki két korsó sörrel. Egyetlen negatívumként a szószt tudnám felhozni, abból ha több kerülne bele, akkor sok száraz érzetet lehetne orvosolni.

Pont: 8/10

Ár/érték: Az óriás kecske burger önmagában 1590, de ha mellévesszük a köretet és az üdítőt, akkor bizony elérjük a bűvös 2080 forintot, ami a végösszeget jelenti. Hát igen, nem érzem jogosnak, mivel ízre igencsak alulmaradt a rendesebb burgerezők által képviselthez. Ilyen burgereket 0-24-es helyeken nagyjából fele ennyiből is megkaphatunk, na jó talán abban nincsen ekkora húspogácsa. A wc-s rejtélyért nem győzöm hálálkodni, napok óta ezen töröm a fejem, hogy mégis milyen céllal született meg ez a kialakítás. Nem állítom, hogy soha nem keresek fel másik Sza-Sa egységet, de kicsit megingott a lendületem. Csabi bárányos élményeit pedig, IDE BÖKVE olvashatjátok.

Pont: 5/10

 (ha szeretnél szerencsét próbálni, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk merre van az arra)