Select Page

Szabolcsi Ízek – 1 személyes dupla húsos tál

Szerző: | 2017. nov. 10. | Egyéb

A Szabolcsi ízek nagyjából 1 éve került a pincérre és már többször végig is pörgettem az étlapjukat, de valahogy eddig nem rendeltem Tőlük. Egy ilyen szürke őszi pénteken mi mással is dobhatná fel a kedvét az ember, mint valami házias ebéddel.  Az étlapon a rengeteg pizza mellett igazi házias fogásokat is találhatunk és persze a legkedveltebb frissensültek között is válogathatunk. A Szabolcsi ízek a nagyobb étkűeknek, pároknak, kisebb társaságoknak is kész megoldásokat kínál. 

Némi válogatás után úgy döntöttem, hogy a nagyobb étkűek táborát erősítve választok az étlapról, így az 1 személyes dupla húsos tálat választottam.  A leírás alapján ehhez valóban kell étvágy, sőt még két főre is remek megoldás lehet.

1 személyes dupla húsos tál

2 szelet rántott hús, 2 szelet natúr csirkemell, 2 szelet rántott karaj, 2 db rántott sajt, vegyes vágott, hasábburgonya, rizs

Már mikor a tál a kezembe került éreztem, hogy ez nem vicc, a súly alapján nem lesz minden papírvékony.

adag

A dobozban alul kapott helyet a rizs és a hasábburgonya és a vegyes vágottat is mellé halmozták. Ránézésre a zöldség és a hasáb OK, a rizs a szemek mérete alapján viszont nem jázmin, gyanús, hogy nem fog lenyűgözni. Az egymásra halmozott hússzeletek és a sajt szépen fedi le a köreteket. A sajt kicsit megsínylett az utazást, de ránézésre nem valami zsírmentes íztelen változat, látszik, hogy igazán nyúlós fajta.

ez sajt

A látványban a mennyiség volt a legmeggyőzőbb elem, úgyhogy menjünk rá az ízekre. A legkevésbé ízes darab a natúr csirkemell, ami csak enyhe fűszerezést kapott. Nincs kiszárítva, így azért annyira nem lóg ki a szaftos rántott elemektől, amiből aztán van bőven.  A rántott húsok közül, minden hozta a szintet, és a panír ropogósságára sem panaszkodhattam. A sajt íze alapján trappista, és a jó íz mellé a megfelelő állag is megvolt.

a hasáb tán házi?

A bőséges étel, szerintem két főre is tökéletes. A köret és a hús/sajt arányra itt aztán nem panaszkodhatunk. Extra az egészben, hogy 1990 forintért juthatunk hozzá. Azt hiszem, érdemes megemlíteni, hogy van, ahol ennyiért csak sajtos tejfölös tésztát kapunk. Ha ez nem lenne elég, akkor a 45 perces szállítási idő is egészen imponáló adat. mostanában sajnos máshonnan nem kaptam meg ilyen gyorsan az étket, így a Szabolcsi ízek a szívembe lopta magát.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték