Select Page

Szent Fazék Menüház és Pizzéria – Fokhagymakrémleves, rántott csirkemell, hasábburgonya, saláta

Szent Fazék Menüház és Pizzéria – Fokhagymakrémleves, rántott csirkemell, hasábburgonya, saláta

Mivel igyekszünk a héten a megszokott pizza és hamburger vonaltól elszakadni, így most se eme remek kategóriák gyöngyszemei közül olvashattok egyről, hanem egy egész menü lesz amiről véleményt formálok. Be kell, hogy valljam, hogy ismét bizakodva kattintgattam a különböző étlapok között, főleg miután rájöttem, hogy egyik mostanában favorit pizzériám menü vonalon is erős felhozatallal büszkélkedhet.

A választás a Szent Fazék Menüház és Pizzéria kínálatából került ki, akiktől már nem egy, hanem két pizzát is véleményeztem korábban. Ahogyan a neve is mutatja, számos menü is van az étlapjukon, ezek közül most egy félig meddig alap kínálatba sorolható fokhagymakrémleves, rántott csirkemell, hasábburgonya, saláta összeállítással kedveskedtem magamnak.

Esztétika,megjelenés: Jó nagy pakkal érkezik a futár, minden elem külön csomagolva, a szokásos 3 kiló folpackba belebugyolálva. Szépen sorjába vegyük csak a fogásokat, ahogyan az étteremben is szokott lenni. A kezdet a leves, ami bizony nem a színével fog lenyűgözni minket, a fokhagyma tört fehér sárgába tartó színével kecsegtet.  Levesbetét gyanánt, egy vaskos szelet pizzakenyér érkezett, ami bizony nem egy levesgyöngy, de a méretei meggyőzőek. A második aranybarna panírban megsült csirkemell, amihez szokásos hasábburgonya jár, ami látszólag nem ázott szét teljesen. A második fogás zöldség része javarészt lila káposzta, ami bizony színt visz a menünkbe.

Pont:6/10

Ízvilág: A leves mind illatában, mind ízében 100% fokhagyma. A pizzakenyér jó kiegészítője a krémlevesnek, ízben és tartalomban is pont annyit tesz hozzá amennyi szükséges. A csirkemell ízletes, nem túl fűszeres, de nem is sótlan tud érvényesülni a csirke saját íze. A hasáb valóban nem ázott szét, pedig szinte mindig úgy járunk a rendelt hasábbal, hogy vizesen érkezik, és esetenként még meg sem sütik rendesen. A saláta semmi extra, szeletel friss zöldségek, javarészt lila káposzta, némi paradicsommal és hagymával, talán némi olívaolajjal  nyakon öntve.

Pont:7/10

Mennyiség: A leves nem éppen egy menüknél megszokott csészényi adagnak felel meg, inkább a menzás tányér adaghoz hasonlít. A csirke szép szelet, és nem is papírvékony, ez bizony manapság becsülendő dolog. A hasáb mennyisége nincs túllőve, éppen annyi, amennyi kell a húshoz, jól taktikázva egy két szem még nasinak marad a végére. A saláta jó ötlet, nem nagy költség, de jól passzol a menübe, és a teltségérzetünket is növeli.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Ami miatt felkeltette az érdeklődésemet a hely az persze a remek pizzája volt, és az is, hogy mindkét korábbi rendelésem alkalmával egy-két szempillantás alatt berobogott a futár. Ez a menü kategóriában annyira nem volt villám, de így is 40 percen belül teljesítették a feladatot. Az étel viszonylag gyorsan, és melegen érkezett, a futár is szimpatikus volt, semmi borravaló hajhász fellépés, meg is kapta, ami járt neki.

Pont:7/10

Ár/érték: Midig sok múlik az áron, főleg akkor, ha menüt választ az ember, hisz ezeknek az összeállításoknak egyrészt az is a lényege, hogy úgy érezzük, hogy nem fizettünk többet a kelleténél azért amit kaptunk. A mennyiség tökéletes, a minőségre és a kiszállításra sem lehet nagyon panaszom, így ezt az érzés nekem meg is volt. Az ár 1050 forint amitől bizony nem kell, hogy földhöz vágjuk magunkat, mert ez a menü bizony nincs időhöz, és kiadható adaghoz kötve, amikor rendeljük, ez bizony besuhan és jól is lakat minket. Összességében, egy újabb kategória, amiben a Szent Fazék Menüház és Pizzéria bizonyított.

Pont:9/10