Select Page

Szent Fazék Menüház és Pizzéria – Tejszínes, fokhagymás spagetti rántott csirkemellel

Szent Fazék Menüház és Pizzéria – Tejszínes, fokhagymás spagetti rántott csirkemellel

Ma egy többeket megmosolyogtató történetet fogok megosztani, méghozzá a tegnapi ebédemmel kapcsolatban. Lehet, hogy van aki úgy gondolja, hogy ugyanazokat a helyeket nem érdemes többször tesztelni, illetve, ha valamelyik hellyel már többször elégedettek voltunk, akkor, az nem okozhat csalódást. Elárulom nektek, hogy azt utóbbit tegnapig nagyjából én is így gondoltam, ezért az ebédet a Szent Fazék Menüház és Pizzéria kínálatából választottam ki.

Az első gondolatom a válogatásnál az volt, hogy milánói sertésbordát akarok enni, de mikor megláttam, hogy van más tésztás húsos variáció is akkor úgy döntöttem, hogy eltérek a tervtől, és megismerkedek egy új fogással. A helyről már többször rendeltem, gyorsak voltak, jó volt a kaja, ebből gondoltam, hogy ez is tuti lesz. Gondolhatjátok, hogy az eddigi mondataim alapján, most 180 fokos fordulatot vett a véleményem.

Esztétika, megjelenés: Ha rátekintettek a képre és a címre, akkor gondolom már fel is fedeztétek a legfontosabb különbséget. Lehet elsőre mégsem vettétek észre, vagy esetleg azt hiszitek, hogy a rántott csirkemellet eldugták a tészta alá, de elárulom, erről szó sincs, az csak ígéret maradt. Az alapvető elképzelésem a jó kis tészta, valami rántott hússzelettel már el is bukott . A megkapott tésztáról dióhéjban annyit, hogy szállítás közben a szósz egy tetemes része a doboz és a fólia közé került, így a kicsomagolásnál is szükség volt némi odafigyelésre, hogy ne legyen minden tiszta tejszín. A képeken látható, lényegében érkezett egy nagyobb marék tészta, amin nyomokban felfedezhető a sajt és szórtak rá kis petrezselymet is, hogy valahogy kinézzen.

Pont:4/10

Ízvilág: Megkóstoltam a tésztát, és egyetlen egy íz volt, ami egyértelműen felfedezhető volt benne. Ez pedig a fokhagyma íze. Ezen kívül még azt vettem észre, hogy sótlan, de sajnos sót nem igazán sikerült szereznem. Az egyetlen dolog, amit eltaláltak, az a tészta főzési ideje. A csirkemell, hogy milyen volt, azt bizony nem tudtam meg, mert ha még nem mondtam volna, akkor azt nem kaptam meg. Alapból itt is 5 pontról tudunk indulni, hisz az étel fele elmaradt, de a másik fele sem hagyott bennem mély nyomot. A fokhagyma szagot az irodából kivitte a huzat, az ízt a számból pedig 2 darab Orbit, mint a reklámban.

Pont:3/10

Mennyiség: Szívem szerint ideírnám, hogy nevetséges, de azért kifejtem három mondatban erről is a véleményemet. Tészta adagra, körülbelül két kisebb marék. Talán egy általános iskolás alsós, mozgásszegény életmódot élő gyermeknek elegendő, de nem biztos, hogy a napi egy tesi órát ilyen adag mellett le tudná nyomni. A husival kiegészülve, lehet, hogy teljesen más lett volna a lány fekvése, de ez így totális 0. Egy két gyümölcs egy adag tejberizs és egy zacskó ropi olyan simán lement utána, mintha nem is ettem volna előttük semmit.

Pont:2/10

Kiszállítási idő: Ha már nem sikerül azt hozni, amit kértem, akkor könnyen elképzelhető, hogy ez azért történik, mert sok a megrendelés és kapkodnak kicsit, hogy legalább mindenki időben megkapja, amit kért. De bizony az a rossz hír, hogy nem ez a helyzet. 13 órára kértem az ételt, röpke 20 perccel később meg is érkezett az étel. A futár természetesen elnézést kért nagyjából ötször, de ez az ebédidőmön nem hosszabbított egy percet sem.

Pont:2/10

Ár/érték: 1390 forintot fizettem lényegében egy marék fokhagymás tésztáért. Ha a körülöttem lévők nem szórakoztak volna ilyen jól a nyomoromon, akkor lehet agyonvertem volna magamat a dobozzal, amibe hozták ezt a remek ebédet. Egy kis ideig gondolkoztam, hogy felhívom őket és megköszönöm a produktumot, és hogy azt kaptam, amit kértem, de úgy döntöttem, hogy felesleges, inkább megosztom veletek, az óriási csalódást. A korábbi pozitív tapasztalataim után minden téren alulmúlta magát a Szent Fazék. Remélem, nem járnak sokan így, ahogyan én, de ezzel a tapasztalattal gazdagodva senkinek sem tudom ajánlani őket, maximum akkor ha kalandozós kedvetekben vagytok és van a közelben valami ahol tudtok venni enni. (A pincéres képet is mellékelem, hogy lássátok, hogy valóban kellett volna lennie husinak is a dobozban).

Pont:1/10