Select Page

Szlovák Étterem és Söröző – Sertésborda parasztosan vegyes körettel

Szerző: | 2017. feb. 27. | Egyéb

Kisebbfajta időutazásban lehet részünk, ha betérünk a Szlovák Sörözőbe, ami alig pár percre található a Nyugati tértől. A kínálat inkább a klasszikus magyar és szlovák fogásokra építkezik, különösebb gasztro csúcsforradalmat nem dédelgetnek a konyhán. Ahogy belépünk a dupla ajtón, megindul az évszámok visszapörgetése, mivel a “dizájn” valahol a 80-90-es években határozottan megállt.

A legfontosabb, hogy jelenleg hétvégén -20%-os kedvezménnyel lehet burkolni, ami azért már kellően csalogató tud lenni. A belső tényleg egy nehezen meghatározható stílussokk, amihez csatlakozik még egy kicsit kifőzdés, állott légkör is. A személyzet azonnal ránk robban és kifejezetten segítőkészek és kedvesek, ha nagyon elveszve éreznénk magunkat az étlapot pörgetve.

Sertésborda parasztosan vegyes körettel – natúr sertésborda szalonnás, hagymás raguval, vegyes köret

Elsőre nem tűnik különösen túlgondolt fogásnak de még másodikra sem. Viszonylagos telt ház és kora délutáni roham ellenére sem kellett többet várni a fogásra, mint bő 10 perc. A tálalás kicsit a házias és a csárdás között mozog, különösebb élményt nem ébreszt az emberben. A sertésborda a fél tányéron terül el, másik oldalán a hasábburgonyából látunk valamennyit és ezzel végeztünk is.

a fogás maga

Kóstolva a borda egészen finom, sajnos a hagymás jelző a ragura a valóságban annyira nem igaz, de a szalonnából azért kapunk valamennyit. Igaz, azt sem vitték túlzásba, de minden ötödik falatnál azért belefutunk egy darabba. A rizzsel annyira nem voltam kibékülve, egy picit még főzhették volna, a szemek döntő többsége bizony kemény maradt. A krumplival az ég adta világon semmi baj nem volt szerencsére. A tányérra került egy kis saláta is, ami szintén a kifőzdés élményt erősíti. Átlagos minőségű semmi mestercsavar nincsen benne.

nem a legmodernebb az tuti

Adagra verhetetlen, egy ilyen tényárral, aki belapátol tuti nem marad éhes. A hús mennyisége tökéletes, a látkép után a tapasztalt mennyiséget is fölényesen uralja. Az általános hétköznapi ár erre a fogásra 2090 forint, amit hétvégén kicsit akciózva meg is kapjuk. Összességében nem egy maradandó élmény, amit gasztro vonalon nyújtott a helyt. A belsőt örökre emlékeimbe zártam, míg az italkínálat inkább esélyes az újratesztelésre. Izgalmasabb sörök és rövidek, melyek többnyire nem fordulnak elő minden utcasarkon.

Szlovák Söröző – 1055, Budapest, Budapest, Bihari János u. 17Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték