Select Page

T.G.I. Friday’s – Jack Daniel’s Burger Ultimate Edition

T.G.I. Friday’s – Jack Daniel’s Burger Ultimate Edition

“Thank God! It’s Friday”, nem, rohadtul nem, mivel hétfő van ami annyit jelent, hogy újra egy munkáshét elején vagyunk, megfűszerezve a sivatagokat megszégyenítő hőséggel. Legújabb turnénk a T.G.I. Friday’s-be vezetett, ahol egy kuponos ajánlat keretein belül próbáljuk meglelni a csodát. Az étterem lánc 1971-ben indult az USA-ban, azóta világszerte elterjedt és közel ezer étteremmel büszkélkedhet. Idehaza jelenleg három helyen található étterem, ezek mindegyike Budapesten belül helyezkedik el. Az aktuális kupon kizárólag a Deák Ferenc tér 3 szám alatti étteremben használható fel (Fashion Street).

Kedves és mosolygós személyzet pillanatok alatt az asztalunkhoz vezetett, mely elsőre meglepett olyan szűkös volt, ha lenne rajtam egy 30 kilós sörhas akkor bizony beszorulnék a pad és az asztal közé. A pincér vázolta lehetőségeinket, pár perc töprengés után pedig fel is vette rendelésünket. Jack Daniel’s Burger, melyről a többségnek valószínűleg a whiskey márka ugrik be és nem egy szósz. Rendelésnél szóba került az “Ultimate” lehetőség, mely szinte az összes burgerhez kérhető, annyit tesz, hogy két húspogácsát kapunk nagy krumplival, illetve jár még négy darab Cajun-fűszeres hagymakarika. Maga a burger így fest: Jack Daniel’s szósszal tűzön grillezett húspogácsa medium well-re átsütve, melyhez ropogós bacon és Monterey sajt társul. Pirított zsemle és hasábburgonya, melyhez szintén jár a már sokszor említett szószból. A koktélok közül 50% kedvezménnyel csemegézhetünk, ez is a kupon hozadéka.

A rendelés körülbelül 40 perccel később az asztalunkon termett, ezalatt a pincérünk egyszer feltűnt, és tájékoztatott, hogy beindult a hajtás és kicsit csúszik a konyha. Így legalább volt idő alaposan körbe lesni az étteremben, angol és amerikai stílusban berendezett belső mely rendkívül hangulatos.

Esztétikai megjelenés: Kör alakú piros-fehér tányéron kerül tálalásra az étel, a legszebb benne, hogy a hamburger nincsen teljesen összeszerelve, így kicsit IKEA feelinggel nekünk kell összerakni. Másik előnye, hogy nem nekem kell szétszednem, ezzel is kicsit deformálva az eredeti állapotot. A négy hagymakarika bődületesen nagy, szinte elrejtik a húspogácsákat olyan vastag bundával rendelkeznek. Alatta közvetlenül két csík bacon van, melyek X-ként helyezkednek el. Lejjebb ásva jön a lényeg, a két húspogácsa és a rajtuk elhelyezkedő sajt. A sajt finoman ráolvadt, színre kicsit haloványabb, mint egy Cheddar, de azért nem hófehér. A fedélre kerültek a zöldségek, találunk közte salátát, paradicsomot, hagymát, uborkát, de ha jól láttam még répacsíkot is. Szalmasárga színben pompázik a köret, azaz a hasábburgonya, ránézésre enyhén sós-fűszeres. Fekete pikszisben az ígért JD szósz, mely szintén éjsötét. Igazán gusztusos és étvágygerjesztő tálalás, ember legyen a talpán aki ennek ellen tud állni. A buci enyhén pirított és szezámmaggal hintett, kicsit eltörpül a belső mellett, mintha két számmal kisebb lenne.

Pont: 9/10

Ízvilág: Titkon bíztam benne, hogy a szósznak van némi köze a whiskeyhez, holott tudom, hogy teljesen más, mégis azzal kezdtem, gyorsan egy hasábbal megtunkoltam és rámartam. Nekem ez a JD szósz olyan tömény és édes, hogy inkább átnyergeltem magára a fő fogásra, a hamburgerre. Nem kis feladat megfelelően átfogni a burgert, egy ekkora toronynál fokozattan fennáll a szétcsúszás eshetősége. A hús zseniális, teljesen más íze van, mint töményen a szósznak, ez sokkal lazább és kellemesebb, remekül fűszerezett, tényleg lehetetlen rajta fogást találni. A Monterey sajtszeletek tovább fokozzák az élményt, állagra és ízre is ott van a szeren, és meglepőbb, hogy érezhető íze van. A hagymakarikáktól kicsit többet vártam, nem rosszak, de valószínű túl magasra tettem a mércét. A zöldségek közül a legkarakteresebb az uborka és hagyma párosa, a többi kicsit elvész mellettük. A köretre visszatérve, jól átsült, nem teljesen ropogós, de nem is maradt nyers a közepe, enyhén sós. A zsemle nekem picit száraz, és hamar mállik az ember kezében, de lehet csak én szorítottam túlságosan az egészet.

Pont: 8/10

Mennyiség: Nem paráztam azon, hogy éhes maradok onnantól kezdve, hogy megláttam mekkora adaggal van dolgom. A krumpli nagy adagként volt titulálva, szerintem inkább amúgy ez egy erős közepes. Maga a hamburger egészen nagy dózis, főleg a dupla húsnap köszönhetően. Grammra pontosan nem tudom mennyi lehetett, de az utolsó falatoknál már erősen sóhajtoztam, meglepően nehéz és laktató kaja lett. A JD szószból ennyi szerintem egy fél falunak is elég lenne olyan tömény íze van, valahogy permetezni kéne, és akkor is csak egy leheletnyi kellene a köretre. Arányaiban nézve, a hús az Ultimate opció miatt uralkodik minden felett, alap esetben egészen egyenlően elosztott felállásról lenne szó. A buci egy mérettel lehetne combosabb, főként ha ilyen opcióval kérjük a burgert. Az egészet belapátolva brutális jól lakott óvodás fejjel pislogtam magam elé, és azon imádkoztam, hogy remélem nem nőtt akkorát a belem, hogy beszorulok a szűkös asztal alá. Órában mérve 5-6 órának gond nélkül megfelel, piff.

Pont: 9/10

Ár/érték: Ilyen helyekre nem azért megy be az ember, hogy spóroljon az ebéden kicsit, ez egészen nyilvánvaló. A kuponos megoldással egészen normalizálni lehet az árakat, ezt mi sem bizonyítja, hogy mikor megjött a számla melyet első körben tévesen eredeti árakkal számoltak ki, hát egy kisebb infarktust hordtam ki lábon. Miután újraszámolták kuponizálva az összeget, egy barátibb közel negyedannyi összeg lett. A kupon két főre szólt mely 2990 forint, két burgert és 50%-os kedvezményt biztosít fejenként egy koktélból. Ha élünk a koktélakcióval, akkor úgy fejenként 2500 fele jön ki a történet, DE ott a dicsért ULTIMATE opció mely újabb 500-at terhel, szóval aki nagyvadra vadászik az hamar eljut a 3000 forint környékére is. Szóval nem mondom, hogy olcsó, de egyszer megéri kipróbálni valami jelesebb alkalom végett, vagy tudom is én. A Jack Daniel’s szósz nekem túl “amerikai”, maradok inkább a hígabb és alkoholfokban erősebb verziónál.

Pont: 7/10