Select Page

Tabasco Vs. pizzák

Tabasco Vs. pizzák

A Tabasco brand talán már egyre több embernek cseng ismerősen idehaza. Egy paprika alapú szósz, mellyel könnyedén tudunk egyes ételeket megbolondítani, egy kicsit megvadítani. Egy évvel ezelőtt egy hasonló rendezvény keretein belül különböző burgereken demonstrálták, hogy miként lehet megbolondítani a legegyszerűbb összeállítást is.

Eltelt egy év, és érkezett az idei invitálás is Jancsa Janitól, melynek témája továbbra is a Tabasco, de most pizzákon demonstrálva burgerek helyett. Szakácsunk ismét Gary Evans, aki elmondta már szinte egyből, hogy nem a tökéletes pizza rejtélyének megfejtésében szeretne segédkezni, inkább az a célja, hogy rámutasson, miként lehet egyszerű pizzákat megbolondítani a szósz használatával.

SAMSUNG CSC

Line up

2/3-ados jelenléttel érkeztünk az eseményre, de végül egy asztalnál vertünk tábort Csabival, akivel pont a tavalyi eseményen sikerült megismerkedni. Némi welcome ital után oldottabb hangulatban kezdődött az egész ceremónia. Helyszín az Allee oldala, mégpedig a Buono étterem.

SAMSUNG CSC

Gary és az “így készül a Tabasco” előadás

A pizzák előtt a brand történetét, gyártási folyamatait bemutató vetítés pörgött, ami alatt felszolgáltak kétfajta salátát előételnek, melyet egy csirkegolyós-mártogatós fogás bátorított.

SAMSUNG CSC

Saláta

SAMSUNG CSC

Csirkegolyók

Ezen túljutva Gary kóstolásra invitálta a díszes-nemes társaságot, ahol két tálban különböző korú zúzott Tabasco volt.

SAMSUNG CSC

3 hónap Vs. 3 év

Egyik 3 hónapos, míg a másik 3 éves volt. Eszméletlen különbségek buktak ki, utóbbinál egészen elképesztően érezni lehetett a bourbon hordós érlelés hatását. Még úgyis, hogy elsőre a frissebbet teszteltük, amire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy könnyed selymes ízével elvarázsolt. Egészen döbbenetesen vad és nyers volt. A bátorságpróbán túljutva mindenkinek kijárt egy kanál, amit azonnal a nyakába is akaszthatott, gyanúsan sokaknál egyből felcsillant a rap karrier lehetősége is, amikor meglátták önmagukat a kanállal.

SAMSUNG CSC

pepperóni

Az első pizza az egyik legnagyobb klasszikus, a pepperónis pizza. A paradicsomszósz természetesen Tabascoval van tuningolva. Arányaiban úgy egészítik ki, hogy a teljes szósz 10%-át alkotja a paprikás kiegészítő. Ezután került rá a mozzarella, majd a pepperóni, melyet szintén Tabascoban marinált Gary. Tálalás előtt még került a forró pizzánkra egy parmezános-pirított hagymás-Tabascos morzsalék. Ezt főként a szélére koncentrálta. Egészen kreatív megoldás, hogy ne legyen a pizza széle unalmas. Tésztája kiváló volt, és a Tabasconak hála kapott egy extra ízvilágot is. Nem marta szét brutálisan a szánkat, de bőven éreztük, hogy volt benne.

SAMSUNG CSC

Csirkés, baconos pizza

A második változat az egy csirkés pizza volt, melyre a sonka mellett, került még koktélparadicsom. Itt a paradicsom és a csirke volt előre kezelve kedvenc szószunkkal, és ugye természetesen a paradicsomszószból sem maradhatott ki. A szélére érkezett ismét a morzsalék is, annyi különbséggel, hogy itt nem hagyma, hanem pirított, és apróra vágott bacon volt a parmezán mellett. Talán ennél a pizzánál volt a legkevésbé hangsúlyos a Tabasco, de nagyon illett a koktélparadicsomhoz.

SAMSUNG CSC

Vega pizza

Szépen lassan kezdtünk telítődni, és amikor meghallottuk, hogy a harmadik pizza az egy vega változat lesz, egészen könnyedén lemondtunk volna róla, mert hát miféle dolog hús nélkül pizzát készíteni. Ezen két fajta paprika és paradicsom volt, majd az egészet egy majonézes dresszinggel locsolták meg tálalás előtt. Őszintén bevallva nem vártunk sokat ettől a pizzától, de nagyon kellemes meglepetés volt. Természetesen az összes zöldség kapott Tabascos kezelést, és ez volt az, ami feldobta a vega pizzát.

SAMSUNG CSC

B.L.T pizza

Az utolsó előtt, már kimondottan csak pihegtünk, de amikor meghallottuk, hogy itt bizony le lesz cserélve a megszokott paradicsomos alap, egy Tabascoval turbózott majonézes alapra, nos, azonnal szabadult fel pár rejtett rekesz gyomrunkban. A mozzarella, sonka párosítás mellett, itt is volt némi koktélparadicsom, majd végül egy adag csíkokra vágott jégsalátát borítottak rá, ami igazi kajapornó lehet nyulak számára. Ennek eredménye, hogy a klasszikus B.L.T pizza is megvan. Nem is kellett két falatnál többet enni, azonnal egyértelmű döntés született a 3 fős asztalunknál, miszerint ez volt a legjobb. Kifejezetten különleges, pikáns ízvilágot ajándékoz a majonéznek a Tabasco, nagyon jól illik hozzá. Egy gyors eszmecsere Gary-vel, és máris megtudtuk, hogy neki ez a csak a második helyen van, nála az első a legeslegklasszikusabb pepperónis változat.

SAMSUNG CSC

Desszert rekesznek

Természetesen vendéglátóink nem akartak minket desszert nélkül útnak ereszteni ezért érkezett még zárásképpen némi tiramisu, egy nagyon dizájnos, befőttes üvegre hajazó, kis üvegedényben. Természetesen a paprikacsoda itt is bele lett csempészve az alkotóelemek közé, de nagyon minimális mennyiségben, ugyanis egy jó csípős desszert nem biztos, hogy az, amire az ember vágyna. Viszont természetesen itt sem lehetett panaszunk, egészen parádésra sikerült ez is, így végül ebből sem jutott a kóbor kutyáknak.

SAMSUNG CSC

Füstösen a legjobb

Beigazolódott, hogy a folyékony fűszerrel bizony bármilyen egészen lapos ételt is meg lehet vadítani, sokkal egzotikusabb ízvilágot érve el. Többfajta erősségű és ízű Tabasco van, de a hét különböző variáció közül idehaza egyelőre még csak 2-3 kivitel érhető el. Csapat egyik kedvence lett a füstös, azaz a chipotle jelzővel illetett. Erre, ha minden igaz nem is kell már sokáig várni, mindössze a tél derekáig, ugyanis a forgalmazó cég (Maresi) képviselői jelezték, hogy akkorra tervezik ennek is a bevezetését a magyar piacra. Hurrá-hurrá, mi várjuk már nagyon.

SAMSUNG CSC

Véres Mária

Összességében nagyon kellemesen telet az esténk, csupa finom étel került elénk, valamint a felszolgált italok is kiválóak voltak a Tabasco-s vadítással. Tequila lime-mal és Tabascoval, valamint a Véres Mária koktél is kapott egy legyintést ebből. Asztalunknál volt egy igazán kíváncsi jelentkező is (Csabi konyhája, Csabi), aki a Tabasco-s kakaót is megkóstolta, nem picit fenyegetve ezzel a bélflórája normális működését. Rögtönzött elmondása alapján az is teljesen rendben volt, tűnjön bármennyire is extrémnek.