Select Page

Taverna Restaurant – Pulykamell mandulás bundában

Szerző: | 2016. aug. 4. | Egyéb

Az északi part egyik nagy központja Balatonfüred. Itt rendezték meg idén történetesen a 191. Anna-bált is. Nos, közel sem ez az esemény vonzott a környékre, mondjuk csak úgy, hogy erre pofozott az élet két napra. A város partközeli része egészen hihetetlenül rendezett. Éttermek tömkelege hosszan nyúlik el a parton minden irányba, melyek közül talán a leghíresebb a Hatlépcsős. Velős pirítós helyett viszont egy kicsit tartalmasabb fogás reményében kerestünk vendéglátó egységet. 

A Taverna komplexum aljában található étterem részleget nézte ki magának kis csapatunk. Fő indok a méretes terasz, ahol azért 8-10 ember is kényelmesen elfér, ha arról van szó. Napi menü mellett bőséges a’la carte étlappal is szolgálnak, mely csurig van töltve tipikus turistacsalogató mega-ős magyaros fogással.

A kert

A kert

Egészségügyi állapotom miatt, minden ünnepnap híján is hajlandó voltam egy levest rendelni. Ez egy egyszerű húsleves és finommetéltet jelentett, amiben sok boszorkányság nem lakozik. A leves közepes mennyiségre, viszont ízre kifejezetten jól szerepelt, nem volt agyonsózva és a tetején sem lebegett fél kiló zsiradék. Tésztával jól megrakták, így az alapszintű szénhidrátpótlást is kipipálhattam egyből.

Leves, ami erőt ad

Leves, ami erőt ad

A tartalmasabb elem az ebédemben egyértelműen a pulykamell volt, amit mandulás bundába bújtattak. Köretként hasábburgonyát tálaltak mellé, de hogy nehogy száraznak érezzem a koncepciót, ezért egy pikszis sajtmártást is adtak. Egy ásóbot egyszerűségű zöldség díszítést is elhelyeztek a tányéron. Ránézésre egészen guszta és meglepően kiadós adagnak tűnik.

Pulyka és mandula

Pulyka és mandula

A hús nettó két nagy szelet és egy fél, ami szerencsére nincsen papírvékonyra lapítva, van benne anyag azért. A bunda picit kevesebb olajjal magában jobb lenne, akkor meglenne a tökéletes szint. A hús magával minden rendben, nem igazán lehet benne hibát találni. A mandulás tekerés sokat hoz ízben, enélkül kicsit ízetlen lenne a fogás. A hasábburgonya egy átlagos minőségű mirelit termék, egy kevés sózást igényel, de lehet csak a szakács nem volt túl romantikus kedvében épp. A sajtmártás jó. Állagra kellően krémes és sűrű, ahhoz, hogy ne keljen attól tartanunk, hogy ruhánk áldozat lesz a küzdelemben. Enyhén fűszerezett ízre, remekül harmonizál a pulykával.

Adag

Adag

Összességében nagy agyeldobós élményt nem nyújt. Teljesen átlagos fogás, ami rendben van. Árban a leves 690, míg a főétel 2190 forintot jelent. Ahhoz képest, hogy helyileg alig vagyunk 2 percre a parttól, nincsen elszállva. Illett volna egy ilyen közegben egy halasabb fogást próbálni, de szolid jelzést adott reggel a gyomor, hogy csak finoman szabad bánni vele, így ennyire futotta a bátorságból, de majd legközelebb! Kártyával fizetni itt sem lehet, de sajnos ez nagy divat a Balaton parton, járjunk akármerre is.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték