Select Page

Tejfel Tejbár – Görögsaláta

Tejfel Tejbár – Görögsaláta

A Cserpes Tejivó sikerein felbuzdulva, többen szerencsét próbálnak és nyitnak egy hasonló szisztémát követő kávézót/tejezőt :), ahol van lehetőség pár apróbb, könnyebb falat elfogyasztására is. A Baross utca elejének átalakulása tökéletes lehetőség, az ilyen kisebb helyre besuvasztható tejbárok számára, egészen hatalmas tömeg hömpölyög néha az utcán keresztül. Felkaptam a fejem egy újabb teraszos kipakolásra, megjelent egy újabb harcos a környéken.

Egy szűk ajtón lehet kintről bepillantani, egyből látszik, hogy még nagyon szűz a hely alig pár napja üzemelhet. A falak bent foltosak akár egy tehén, gondolom ez a design alapja. A neve Tejfel Tejbár, melyhez a kínálat remekül igazodik, bár szerintem egy kicsit még sovány. A hűtőpultban pár különböző típusú saláta várja a vevőket, illetve pár különböző fajta szendvics is ácsingózik egy éhes száj eljövetelére.

A személyzet végtelenül kedvesen, szinte bármit ajánl amit az étel/ital lapon látunk. A befutó nálam egy görög saláta, de a biztonság kedvéért kértem mellé egy hússalátás zsemlét is, illetve, hogy legyen mivel leöblíteni egy sima narancslét. A saláta áttetsző dobozban van, ezt egyből a pultból be lehet cápázni, viszont a húsos zsemlémre kellett várni 5-6 percet mire elkészült. Teljesen nem hülyültem meg, de egy salátás post már nagyon elférne, mert az a szekció iszonyatosan hanyagolva van.

Esztétikai megjelenés: A salátánál, lehetőség van olajjal és fűszerekkel való turbózásra, én mindkettőből kértem, a pár csepp olaj robbant is rá, így jobban csillog. A dobozra rá is írták, hogy “görögsaláta”, ami gyanítom inkább külön írandó, de ez most nem lényeg. Megszokott összetevőkből áll, olajbogyó, fetasajt, paradicsom, uborka, viszont én egy kis hagymát hiányolok belőle, de lehet csak nekem fura. Láthatóan friss összetevők, és nincsen összegányolva, figyeltek az összeszerelés során. A zsemle egy bitang nagy salátalevéllel indít, tényleg akkora, hogy kettőbe is bőven elég lenne. Közepében a hússaláta, amin uborka, és paprika díszeleg, úgy fest nagyon egészséges napot tartok. Az üdítő stílusosan egy méretes narancs gerezddel van díszítve, nincsen vele probléma.

Pont: 8/10

Ízvilág: A zsemlével nyitottam, ami sajnos nem volt olyan hűűű, de friss, inkább kicsit száraz. A hússaláta kellemes, és nem lett agyonmajonézezve, sokkal könnyedebb emészthető, mint a hússaláták többsége, értem én persze a boltban kaphatóakra. A saláta levél friss, de szívesen megosztottam volna egy kecskével, nekem ennyi túl sok egy szenyába. A paprika kellemesen sercegve, roppan fogaink alatt, ízre teljesen jó. A saláta nem kevés olajat kapott úgy érzem, kicsit átázott főleg, a doboz alján lévő falatok. Az összetevők egytől-egyig rendben vannak, de én a hagymát továbbra is hiányolom belőle, viszonylag meghatározó íz így hiányzik. A narancs az narancs, nem felvizezett vacak, érezni, hogy magas gyümölcstartalommal bír, bár picit savanykás lett.

Pont: 7/10

Mennyiség: A két fogás külön-külön talán nem elég semmire, egyik sem elég egy étkezésnek, de közösen azért egy könnyed élményben képesek részesíteni azért. A saláta alapanyagok arányai teljesen okésak, egyikből sincsen sok, vagy kevés, pont jól harmonizálnak. Az utólag belecsurgatott olajat lehetne mennyiségre felezni. A zsemlében ez a négertenyérnyi salátalevél totálisan fölösleges, igazi a látvány nagyon egészségesnek hat, de sok enni. A hússaláta lehetne egy kanállal benne több, és akkor talán jobban át tudná áztatni a zsemlét és így nem lenne száraz. Az üdítő gyanúsan 3 dl, ebből nem maradt ki egy milliliter sem. Az egész maximum egy könnyed három órás adag, szóval okosan mielőtt valaki ezt tervezné ebédnek.

Pont: 6/10

Ár/érték: Beszéljenek a számok akkor, a saláta 450 forint, a szenya 350 és az üdítő körülbelül 300, erre történetesen nem emlékszem 100%-ig pontosan. A saláta korrekt áron mozog, ennyiért máshol simán kipofátlankodnak 7-800 forintot is a szerencsétlen vendégtől. A zsemle szerintem 150 forintot ér maximum, ennél a sulibüfében is jobb és olcsóbb példányokat találhatunk. A személyzet viszont külön piros pontra esélyes, kedvesek, lelkesek, szóval ez hibátlan. Még pár gyerekkori betegséggel küszködik a hely, de ha beindul talán bőségesebb kínálat lesz, és az sokat segít a megítélésen. Aki teheti robbanjon be egy tesztre a Baross utca elején hozzájuk, nagy baj nem lehet belőle.

Pont: 7/10