Select Page

The Donut Library Present Xmas box, avagy mivel úszd meg a karácsonyi sütést

Szerző: | 2017. dec. 10. | Egyéb

December hónapban előszeretettel töltjük csurig a bennünk rejtőző desszert rekeszt különböző nyalánkságokkal. Kezdődik az egész a mikulás körüli felhajtással és egészen szilveszterig meg sem állunk. Legnagyobb figyelmet talán a karácsony kapja, amire idén a The Donut Library egy különleges összeállítással készült, amivel akár megúszhatunk pár óra sütögetést is, amellett, hogy nem is akármivel kényeztetjük a családot.

Fánk hallatán talán sokan inkább a februári időszakra asszociálnak, de miután már lángost sem csak nyáron eszünk a vízparton hanem szinte télen-nyáron éjjel-nappal bármikor, így ezt talán jobb egyéb fogásokkal kapcsolatban is elfogadni, mint például az említett fánkok. A The Donut Library a főváros immár 3 különböző pontján csábítja a desszertre ácsingózó emberek szívét a hét minden napján. A karácsonyi hajtást ők két különböző box összeállításával tisztelték meg, amivel akár megspórolhatunk magunknak pár órát a konyhában az ünnepek előtt.

karácsonyi kiadás

Mindkettő esetében 8 különböző fánkot kapunk, melyek kifejezetten karácsonyi ízeket szívtak magukba. A Present Xmas Box talán egy fokkal közelebb van a teljesebb ünnepi megörüléshez, legalábbis külsőleg egészen biztos. Kétség nem fér hozzá, hogy veszettül jól mutatnak a fánkok, mindegyik egy apró remekmű és elsőre hihetetlen, hogy nem rajzolták csupán őket.

nyolcas

A doboz színei alapján nem feltétlen a legférfiasabb dolog épp a Földön, de látszik, hogy talán kicsit a női szíveket próbálják igazán ezzel megcélozni. Felnyitás után meglátjuk a 8 darabot számláló cukorsokkot, melyek között alapformára találunk klasszikus kör alakú fánkot, de csillag és négyzetes is került a válogatásba.

mikulás

hibátlan

Van mikulásunk, igaz kicsit levendula árnyalatban, de kidolgozottsága továbbra is döbbenetes. A tésztája kellően légies, hogy ne érezzük azt a tömör émelyítő érzést, de az édességérzetünk azért meglegyen. Külsőre még egyértelmű bajnok nálam a mézeskalácsfigurát formáló darab. Illatában tisztán hozza a rá jellemző illatot, míg tölteléke mintha krémesített somlógaluska lenne, de valami egészen zseniális.

Baileys töltelékkel

A csillag formájú nagyon csokis (reszelékkel is megszórt) verzió speciális képessége a közepében rejlik mivel ott bizony Baileys krém lakozik. A töltelék bőséges, amit mi sem igazol jobba, mint az hogy ha beleharapunk tarkónkig kenődik a krém. A kis medvebocsot mintázó tipikusan az, ami annyira cuki, hogy azért sem szabad kihagyni. Találunk mézes-málnás tölteléket is szóval a klasszikus karácsonyi felhozatal szinte összes ízét megtapasztalhatjuk. Mindegyikre elmondható, hogy tésztája elképesztően könnyed, ami kicsit sem hátrány, ha mind a 8 példányt beburkoljuk egymásután.

cukiság lvl 999

Nehéz szavakba önteni azt az édesség ízorgiát, amit egy ilyen doboz elfogyasztása után érzünk. Persze, mellékhatása az egésznek, hogy nyögünk, mert mozdulni sem tudunk olyan sokkot kapott szervezetünk, de decemberben ez úgyis szinte kötelező jelenség. A doboz bármelyik üzletben beszerezhető és egy ilyennel tényleg csempészhetünk némi újdonságot-különlegességet az idei felhozatalba. Árban 4100 forint a 8 darab, ami annyit tesz, hogy nincsen extra hadiadó rajta attól, hogy egyedi karácsonyi kompozíció.

The Donut Library – 1137 Budapest, Pozsonyi út 22. – 1111 Budapest, Karinthy F. út 18. – 1075 Budapest, Károly krt. 7. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték