Select Page

Theo Papa Konyhája II. – Rántott tonhalfilé, rizzsel tartárral

Theo Papa Konyhája II. – Rántott tonhalfilé, rizzsel tartárral

Nyár, meleg, fesztiválok, hideg sör és nem utolsó sorban a kaja. Akár hol is múlatjátok az időt jó dolgotokban suli helyet vagy éppen szabadság alatt, ne feledkezzetek el arról, hogy enni is kell. Ha nincs energia, fáradékonyak és lusták lesztek és nem fogjátok tudni magatokat belevetni az izgalmas Balaton parti éjszakába.

Mi persze a fővárosban nyomulunk, mert a bánya nem zár be nyárra, de azért ha kiszabadulunk igyekszünk majd innen onnan is mutatni pár finomságot. Egyenlőre viszont jön egy ismerősen csengő étterem név, Theo Papa Konyhája II. és egy kis hal, hogy legalább az étel olyan legyen, mintha vízparton nyomulnék. A hal kínálat elég széles, de azért megtalálom a nekem valót, méghozzá rántott tonhalat rizzsel és tartárral. Remek ebédnek ígérkezik, de azért gyanítom, hogy nem lesz olyan a tonhal, mint legutóbb a Spanyol tengerparton.

Esztétika,megjelenés: Hát igen a látvány sem pont ugyanaz, de biztos csak azért, mert az tonhal steak volt, ez meg valami rántott változat lesz ugyanarra a témára. A negyedkilós fagyis doboz azért púpig van és még egy kis ízfokozónak is használható díszítő citrom is került a halszeletek közé. A rizs hófehér, de a szemek túl ducik, ahhoz, hogy jázmin vagy basmati rizs legyen. A halszeletek nem tűnnek vékonynak és az is szerencsés, hogy többesszámban van lehetőségem róluk beszélni. A mártás külön dobozban, a rá jellemző színben és őrölt fekete bors darabkákkal feszít. Első ránézésre az érkezett, amit vártam, bár azért a látvány ébresztett bennem kétségeket azzal kapcsolatban, hogy tényleg tonhalat rendeltem e.

Pont:6/10

Ízvilág: Nézzük a köretet, arról már úgyis elárultam, hogy ránézésre sem a felső kategóriát képviseli. Ehető, de nem valami nagy csoda, igazából inkább a menzát idézi és még főhetett is volna egy kicsit. A tartárukkal nincs probléma, sajthoz, gombához és halhoz is simán megállja a helyét. Inkább az édeskés változat, aki nem ezt a vonalat szereti, az némi mustárral könnyedén tud alakítani az ízeken. A hal bizony óriási kétségeket ébresztett bennem. Ettem már tonhalat pástétom, konzerv, wrap és steak formájában is és mindegyik felsorolt fogásnak lényegese más íze volt. Nem akarom azt mondani, hogy nem tonhalat használnak, de azért azt mondom, hogy ez inkább csak valami jó esetben tengeri hal. Ennek ellenére nem zsíros, nem

Pont:6/10

Mennyiség: A köretből van bőven, konkrétan a halacska alatt egy egész rizstengert találtam a dobozban. Ami viszont jobb hír, hogy a halból is két szelet jár egy adagban, ami nem is akármilyen két szelet. A hozzá kapott mártás, simán lehetne kétszer ennyi is, én akkor is el tudtam volna majszolni, de ha ügyesen eszünk azért be lehet osztani. Az evés végére határozottan jól laktam, és a köretből, még a vacsorához is tudtam menteni kicsit. A halevő társadalomnak hasznos lehet, mert nem jellemző a kategóriára, hogy elég az adag, amit küldenek az éttermek.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Erre nem tudok panaszkodni, nagyjából 36 perc alatt érkezett meg a hal. Igazából náluk még sosem tapasztaltam ilyen gyors kiszállítást, lehet, hogy a futár utolsó menete voltam és nagyon nyomta neki, hogy a pohárhoz tudjon nyúlni. Az étel melegen és nagy mennyiségben érkezett, az mondjuk nem lett volna baj, ha a mártás nem veszi át az étel melegét.

Pont:7/10

Ár/érték: Ez a következő pont, ami erősen kérdésessé teszi bennem azt, hogy tonhalat ebédeltem. Egy 100 grammos tonhalkonzerv ára, márkától függően 300 és 800 forint közé esik. Ehhez képest 1100 forintot kellet fizetnem, ezért a komplett fogásért. Mire ezt a pár sort megírtam, 100%-ra meggyőztem magam arról, hogy ez nem lehetett tonhal. Sem ízben sem állagban, sem színben, köze  sem volt a tonhal húsához. Ami mindenképpen fontos lenne, az az ,hogy mind a nyomtatott, mind az online étlapon javítsák ezt a dolgot, mert ez így bizony megtévesztés. Ettől függetlenül jó volt amit ettem és az árát is megérte, de ha tonhalat akartok, rendeljetek máshonnan.

Pont:6/10