Select Page

Theo Papa Konyhája II. – Theo Papa spagettije trappista sajttal

Theo Papa Konyhája II. – Theo Papa spagettije trappista sajttal

ezen a kedden, valahogy az ebéd is más, hisz holnap megemlékezik a nemzet, így nem nyit ki a bánya. Eme remek hírt, csak az aktuális időjárás teszi örvendetesebbé, hisz ha kitekintetek az ablakon, akkor Ti is láthatjátok, hogy az évszaktól elvárhoz képest lényegesen melegebb a hőmérséklet. Ha már szóba hoztam a holnapi napot, felhívnám a figyelmeteket arra, hogy holnap lesz 1-2 rendezvény, ami a futárok dolgát biztosan meg fogja nehezíteni. Ezt csak azért jelzem, mert ha valahonnan mégis tudtok ételt rendelni, akkor ne lepődjetek meg, ha a megszokottnál kicsit többet kell majd várni.

Úgy érzem, hogy most akkor be is csukom a mesekönyvet, és rátérek a mai ebédre, mert ez még meg kell osztanom veletek, illetve egy kér órát még az igát is húznom kell, a hétköznapi pihenő előtt. Délelőtt a gép előtt ülve, kipattant az ötlet, hogy tésztát kell, hogy ebédeljek, hogy jobban menjen az edzés a munka után. Egyik majdnem kedves kollégám megemlítette, hogy régebben gyakran ettek a Theo Papa féle tésztából, és nagy kedvence volt Theo Papa spagettije. Nem egy finnyás forma, de a céges menzát kerüli, ez annyit jelent, hogy azért akármit nem eszik meg, így megfogadtam a tippet, és meg is rendeltem, méghozzá a trappista sajtos változatot.

Esztétika,megjelenés: A tészta átlátszó dobozban érkezik, aminek a méreteiről, leginkább egy kisebb fagyis doboz ugrik be. Különbség azért akad, elsőre az, hogy ez bizony átlátszó, és láthatóan jobban tele van, mint a fagyis dobozok szoktak lenni. A két legfeltűnőbb elem a tészta alul, és a vastag sajtréteg felül. Egyikből sincs hiány, ez szembetűnő, na ideje összetúrni, hogy mi az amit elsőre nem vehetünk észre. Az étlapon beígért összetevők mellett már kettőnél ott a pipa, és a hasítás után már jelentkezik is a többi összetevő. Ezek közül talán a legszembetűnőbb a paradicsom. Méghozzá azért, mert koktélparadicsomokat találunk a tésztarengetegben, méghozzá félbe vágva. A  napi húsadagról, nagyobb kocka csirkemell darabok és gépsonka csíkocskák gondoskodnak. A csirke fehér, nem meglepő módon a gépsonka szeletek pedig nem hajszál vékonyak, inkább olyanok, mintha magamnak szeltem volna. A tészta tejszínes, nem paradicsomos szósszal van van nyakon öntve, viszont, nem a zsírszegény vizes állagú, hanem az igazi zsíros sűrű tejszínnel van dolgunk. A tetejére olvadt sajt, nagyon gusztán virít, ha fele annyira finom lesz, mint ahogyan kinéz, akkor nem igazán okozhat csalódást.

Pont:8/10

Ízvilág: Valahogy, ha nagy adag olvasztott sajtot látok, akkor nem igazán tudom megállni, hogy megízleljem magában. A sajt remek, nem valami növényi pizzafeltéttel van dolgunk, ez bizony trappista. A tészta puhára van főzve, semmi olaszos hóbort, úgy van, ahogyan a magyar ember szereti. A szósz tejszínes, nincs semmi erős fűszeres íze, talán némi bors kerülhetett bele, de nem akartak ezzel domináns ízt teremteni. A hús ok közül, a csirkemell kockák sincsenek erősen fűszerezve, inkább, a sonka íze érezhető. Ez nem az az igazán füstös, inkább az alap pácos gépsonka íz. A koktél paradicsom íze, az , ami a legerőteljesebb, a tejszínes sajt íze után. Ez még nem az a paradicsom, amit most tudunk venni a nagy áruházakban, erőteljes paradicsom ízzel büszkélkedhet. A tészta íze, nem egy kirívó, erős ízektől említésre méltó valami, inkább egyszerűen jó, miközben eszi az ember, úgy érzi, hogy talán sosem fog vele betelni.

Pont:7/10

Mennyiség: A fagyis doboz, mint már mondtam bizony tele volt. Súlyra, ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy volt vagy fél kiló, de vélhetően az elmúlt idők tapasztalatai miatt kicsit csalnak az érzékeim. A tészta adagra talán több is mint egy adag, ami biztos, hogy egy ebédre elegendő, sem levesre, sem desszertre nem lesz szükség a jóllakáshoz. Az összetevők aránya is el van találva, még az is lehet, hogy több csirke van benne, mint sonka. A sajt a tetején, több mint elég, ha kicsit panaszkodni kell, akkor az egyetlen dolog, amiből mehetett volna bele több, az a paradicsom. Természetesen ezt csak azért jegyzem, meg, mert valamire kötelező panaszkodni, meg hát persze azért, mert jó volt az íze, így az se lett volna baj, ha minden falathoz jut belőle egy kicsi.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Átlagos 45 perccel kell számolnunk, ha tőlük rendelünk, mármint a többi rendelő tapasztalata alapján ez a nagy átlag. Esetemben ismét az időre rendelés játszott, így csak ezzel kapcsolatban tudok nyilatkozni. A kíván időpont előtt 1 perccel csörgött a telefonom, hogy eljött az ideje, hogy lemenjek és a recepción átvegyem a mai étket. Valahogy, ha ilyen történik, mindig kicsit elgondolkodok azon, hogy hogy van az, hogy valaki ezt így tudja tartani, mások pedig negyed óra késés után, ráfogják valami útépítésre… Na ez nem is lényeges most, a lényeg, hogy pontosak, erre nem lehet panasz.

Pont:10/10

Ár/érték: Az egyetlen nem szimpi dolog, az a szállítási költség. Tudom, hogy úgyis kifizetem, de jobban esik, ha okosan elrejtik az ételek árában. Theo Papától, 180 forintért cserébe sétál be az étel az ajtónkon. Ezen felül ez a nem rendhagyó, de mégis remek spagetti 1350 forintot kóstál. Az ár nem kevés, de az lapanyagok valóban megtalálhatóak a tésztában, ami dicséretes. Az össz ár 1530 forint, amiért cserébe, pontos gyors szállítást és ízletes ételt kapunk, és még jól is lakunk vele. A tipp amit kaptam jó  volt, lehet legközelebb letesztelem valamelyik friss sültjüket is, és bízom benne, hogy akkor sem fog csalódás érni. Nah, a lényeg az, hogy holnap se suli se meló, menjetek tüntetni, hátha találtok egy kürtöskalács árust 🙂

Pont:7/10