Select Page

Theo Papa Konyhája – Lasagne

Theo Papa Konyhája – Lasagne

Több mindenre lettem a napokban figyelmes, a legsúlyosabb, hogy nyári szünet van a Barátok Köztben, és nincs mit nézni a fekete dobozban, a másik, hogy egy igazi veterán étterem eddig nem került tesztelésre, pedig már a NetPincéren is úgy szerepelnek, hogy “14 éve nálunk”. Igazi ősbútor a listában, szóval nem volt más esélyem, őket kellett választanom, mint mai étterem áldozat. Az évek alatt olyan méretes étlapot sikerült összehozniuk, hogy elolvasni is egy fél nap, szóval itt tényleg minden van.

Az orosz ételek majdnem meggyőztek, de mégis inkább a tésztás vonalon mozogtam tovább. Rengeteg agyalás után egy igazán egyszerű étel lett a befutó, ami nem más, mint a lasagne. Tészta, hús, és sajt, főként ezekből áll össze, olyan nagy konyhai múlt és rutin nem szükséges az elkészítéséhez. Eddig három alkalommal teszteltünk lasagnet, szóval szarabbul fest a helyzet, mint a salátáknál, szóval kisebb hiánypótlás lesz a mai post.

Esztétikai megjelenés: 14 év rutin, ide vagy oda, de szerintem sikerült a lehető leggagyibb műanyagdobozt felásni kiszállításhoz. Teljesen áttetsző és vékony, egész könnyen nyomódik be, szóval nem árt óvatosan bánni vele. Az izgalmakat tovább fokozta az étterem, közel 3-4 méter fóliát tekert rá, így külön móka megfosztani tőle a dobozt. A párás fedélen átpillantva egy bőséges adag, sajttal alaposan lefedett lasagnét látunk, mely egyik oldalt úszik valamilyen lében, feltehetően ez a sütés során kiolvadt zsiradékok és a meleg kaja vs. műanyagdoboz ütközetből lecsapódó pára vegyese, ami nem túl étvágygerjesztő látvány. A meglepetés számomra, hogy a tetejére a sajtba belepasszíroztak egy csík répát és uborkát, szóval eléggé egyszerű a díszítés. (a futár táskájában jégakkuk voltak a kaják között, ez miért jó tudja valaki?)

Pont: 5/10

Ízvilág: Huszáros mozdulattal félbe vágtam, hogy egyből a javával kezdhessem. A tetején fél ujjnyi vastag sajt várakozik, jófajta nyúlós, és még minimálisan érezhető az íze is. Alatta a tészta és a hús egyvelege, melyből kicsit hiányolom a fűszerek ízét, pár foltban érezni némi próbálkozást, de ennél sokkal több is mehetne bele, mert így kicsit olyan, mint egy egyszerű húsos tészta. Rozmaring, bors, oregánó ezek mind remekül mutatnának benne. A kis leves résztől eltekintve, viszont egy fogyasztható, jó ételről van szó, de a leseggelés elmaradt. A tészta állagra hibátlan, nincsen pépessé ázva, pedig kicsit féltem a látottak alapján. A két csíknyi díszítés közül az uborka a nyerőbb, a répa kicsit kiszáradt.

Pont: 7/10

Mennyiség: már az átvételnél éreztem, hogy jó súlyos adagról lesz szó, miközben cibáltam a konyhába, azon sakkoztam, hogy akár 700 gramm környékén is lehet ez az adag, de sajnos mérleg hiányában ez örök rejtély marad. Arányait tekintve hibátlan, a húsból pont annyi került a tésztalapok közé amennyit elbír a kaja. A sajtért külön pacsi, nem kis vastagságban terült el az étel tetején, ez így nagyon frankó. Egészen éhes voltam mikor nekiálltam, de alig fogyott el a felénél egy kicsit több és már kezdtem megereszkedni a konyhaszéken. Nagy sóhajtozások közepette végül ledaráltam az egészet, de ez egyenesút a délutáni kajakómához. Bőséges 5-6 órás dózis, ez betyáros mennyiség lett.

Pont: 10/10

Kiszállítási idő: Jó öreg e-mail már hiányzott, amiben a NetPincéres rendelés adatait igazolják vissza, de mikor megláttam a várható 60-80 perces kézbesítési időt, kicsit meghűltem. A valóság ennél sokkal fényesebb lett mivel, 92 percet vártam az ételre, ami akárhogy is nézem másfél óra. Lassú a kiszállítás, nem tudom mennyire elfogadott ez az étteremnél, de 14 évnyi rutinnal csak lehetne ezt egy kicsit jobban is kezelni. Igaz bő 90 perc alatt megnézhetünk majd egy csodálatos MB1-es meccset, de inkább legyen egy óra alatt a kiszállítás, az sokkal emberibb. A futár kedves volt és kártyás fizetés után se nézett kiskutya szemekkel a borravaló miatt.

Pont: 4/10

Ár/érték: A lasagne magában 1410 forinttal (kicsit drágább már) siratja meg a bankszámlánkat, melyre rájön egy 180 forintos hadiadó amit az étterem kiszállítási díjként számol el. Oké, értem én, de akkor ne másfél óra legyen már, ha még többet is kell érte fizetni, vagy esetlen 250-ért már két órát kell várni? A kaja maga hozza az átlagot ízre, viszont mennyiségre tényleg bünteti a konkurencia hasonló fogásait. Kicsit bánom, hogy nem vállaltam be az Orosz menü alanyait, de majd legközelebb talán. Az amerikai szekcióban új pizzák jelentek meg, ezek is csábítóan mutatnak, főleg a hét húsos verzió. Második forduló tuti, hogy lesz, de időpontját megtippelni se merem, így hogy az elsőre is ennyit kellett várni.

Pont: 6/10