Select Page

Tommy di Napoli – Il Raviolo al Carne

Tommy di Napoli –  Il Raviolo al Carne

Szinte észre sem veszi az ember, de csak úgy suhannak a hónapok, holnap már a hónap utolsó péntekjénél leszünk. A mai borongós napon, igazán úgy éreztem, hogy valami faja kaja kell, hogy az asztalra kerüljön. Mivel a 2 -es metró H5-ös HÉV vonalon van szerencsém nap mint nap mozogni, így már sokszor elsuhantam, olimpikon sportolónk Kásás Tamás étterme mellett.

Mivel a szemem már sokszor megakadt rajta, éreztem, hogy előbb utóbb be kell hogy térjek ide. Sajnos nem mindenhova jutunk el, ahova szeretnénk, de a Tommy di Napoli esetében az a szerencsés helyzet, hogy házhoz szállítással is operálnak. Be kell, hogy valljam, hogy az eredeti olasz alapanyagok árazása eddig kicsit elrettentett, de a héten 20%-os kedvezményre lettem figyelmes, így némi keresgélés után egy tésztaételnél állapodtam meg.

Esztétika,megjelenés: A választásom az Il Raviolo al Carne, aminek igencsak beszédes és még annál is olaszabb neve el is árulja, hogy nem már mint húsos ravioli. Amit a név nem árul el, azt majd én fogom. A fehér, bepárosodott tetejű ételhordó doboz felpattintása után, már rám is mosolygott, a nagy kupac, láthatóan kézzel készített ravioli. Sehol egy gép által azonos mintájúra és méretűre vágott tészta, ez bizony kézimunka. A második jól észrevehető dolog, a paradicsomos szósz, ami bizony tuti telis tele van paradicsommal, mert ilyen színt és állagot bizony ketchupból nem nagyon lehet kihozni. A szaftos raviolik nem magányosan úszkálnak a paradicsomszószban, nagy darabokra aprított vargányagomba darabok törik meg a piros színt. Amit még az avatatlan szemek is könnyedén kiszúrnak, azok a zöld pöttyök, amiket nem más, mint fűszernövények okoznak. Ha kicsit lejjebb görgettek, akkor a képek között találtok még egy kis La Panna Cotta in Salsa di Frutta di Bosco -t, amit bizony nem rendeltem, de kaptam és olyan esztétikai élmény nyújtott, amit kiszállított desszert még soha. Sajnos dobozolt kaja nem tud nagyot mutatni, de nálam a desszert miatt ez biza hibátlan.

Pont:10/10

Ízvilág: Nehezen álltam meg, de sikerült, nem nyúltam a desszerthez, a tésztával indítottam az étkezést. Az első falatokat, csak a szósznak és némi vargányának szenteltem. A szósz igen karakteres ízű, ha tippelnem kell elsősorban bazsalikommal és oregánóval babonázták meg. A fűszerezés nagyon el van találva, semmit se érezni túl erőteljesen és a vargánya dióra emlékeztető ízével  is remekül harmonizál. A következő falatoknál azért már a lényeget is ízlelgettem, a raviolit. A ravioli tésztája nem vajpuha, inkább a keményebb vonal, de ettől függetlenül akár egy villával is szépen lehet szeletelgetni. A tészta íze amúgy nem akar kitűnni, a szósz a gomba és a hagymás hústöltelék így könnyedén a főszerepben tud maradni. Asszem nem szaporítom tovább a szót, ez a ravioli biza maga Itália. A desszert, magyarosan csak tejszínpuding erdei gyümölcsragúval, de ha olaszul kéne leírnom akkor fruttato dolce intossicazione már amennyire a goggle által meglévő olasz tudásommal le tudom írni. A tejszínes puding némi vaníliát kapott, de az ízek a házi gyümölcsragúval lesznek tökéletesek. Na ez tökéletes példája annak, amikor valami nem csak brutálisan jól néz ki, de az íze is feledhetetlen élményt nyújt.

Pont:10/10

Mennyiség: Első ránézésre, volt egy olyan sanda gyanúm, hogy a kis negyedkilós fagyisdobozoba szuszakolt házi ravioli adaggal nembiztos, hogy jól fogok lakni. Aztán csak ettem, ettem és rájöttem, hogy csalóka a dolog. Az adag, nem gigagntikus, viszont a sok kis elrejtett gombadarab, a sűrű szósz és a hússal rendesen megtöltött tészta bizony telíti az embert. A desszertből persze bármennyit be tudtam volna lapátolni, de a két fogás elfogyasztása után bizony telis tele hassal vonultam vissza az irodába.

Pont:9/10

Kiszállítási idő: Egy igen izgalmas pontjához érkeztünk a mai ebédnek. Az online rendelés alkalmával 75 perces várható szállítási idő volt megjelölve. A nem túl fényes valóság az, hogy a megrendelt ételt kicsivel öbb, mint 1 óra és 30 perc után nyomta a kezembe a futár. Ez az eredmény bizony nem olyan mint az ételeik, erre sajnos nem lehetnek büszkék. Az a helyzet, hogy alapból az 1 óra 15 perccel számoltam, így ezt a szállítási időt is könnyedén fel tudtam dolgozni. Persze fontos elmondanom, hogy az étterem figyelmessége, az ajándék desszert, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy gyorsan elfeledjem a várakozás kínos perceit. (Ha valaki esetleg más étterem képviseletében szerez információkat az oldalunkról ez bizony követendő példa)

Pont:5/10

Ár/érték: Ahogyan  azt már a bevezetőben is jeleztem, a borsos árak eddig nem engedték a lelkiismeretemnek, hogy tőlük rendeljem meg egy sima hétköznapi ebédemet. Korábban olyan terveim voltak, hogy majd egy megfelelő alkalommal személyesen tesztelem a helyet, másodmagammal. Most már egészen mást gondolok. Az akciós áron 1510 forintért megrendelt tészta és az amúgy most 600 forintért megkaparintható (nekem most ajándék) desszert egy konkrét véleményt alakított ki bennem a Tommy di Napoli -ról. A hely konyhája bizony jó, és ezen az áron kihagyhatatlan ajánlat. Nem mondom, hogy ez az árfekvés nekünk egyszerű földi halandóknak jó alternatíva a napi ebéd megoldására, de azt igen, hogy most válasszatok valamit, még kedvezményesen tehetitek. Ami tuti, nekem ez az ebéd jó vétel volt, és még várni is megérte, mert régen ettem ilyen egyszerű és mégis zseniális édességet. A következő róluk írt cikkemben, tuti látni fogjátok, hogy milyen az abrosz, mert legközelebb a helyszínen vetem be magam.

Pont:8/10