Select Page

Tony’s Burger – Klasszik burger (180 g), Szalámis nápolyi pizza

Szerző: | 2021. Már. 3. | Burger

Bár az étel házhozszállítás mondhatni az aranykorát éli, valahogy a mitettemma.hu csapata egy ideje, hát, hogy is mondjam, nem túl aktív. A hosszú kihagyás után úgy alakult, hogy egy ismerősön keresztül eljutottunk a tököli Tony’s Burgerbe, ahol többek között valódi marhahús pogácsával szerelt burgereket és jóféle nápolyi stílusban készített pizzákat lehet beszerezni.

Szerencsések a tököliek, mert, bár van pár hely, ahonnan lehet pizzát és burgert beszerezni, de ismereteink szerint, hasonló cucca senkinek sincs a környéken. Azonban, ha már ott voltunk, akkor egy burgert és egy pizzát is betermeltünk, hogy a látványon túl az ízekről is érdemben tudjunk beszámolni.

a kert

Kezdjük a burgerrel, amiből úgy döntöttünk, hogy nem kérünk semmi extrát, hanem megnézzük, mit tud a Klasszik burger, abból is a nagyobb 180 grammos kiadás. Ha az alapok rendben vannak, akkor nagy baj nem lehet, az extrák kedvelőinek pedig van az étlapon jalapeno, BBQ szósz, tojás, bacon és cheddar sajt is. A Tonys’-nál a hambik alapja egy közepes méretű szezámos buci és ami a legfontosabb, hogy a burgerek 100%-os marhahús pogácsával készülnek. Tudjuk, hogy a belső fontos és szerencsére a srácok is tudják ezt, így házi készítésű majonézes szósszal és hagymalekvárral teszik sikamlóssá az amúgy is szaftos marhahús pogácsát. A hús és a szószok mellett találunk még az alap burgerben paradicsomot és jégsalit is.

burger vonal

A hambi a nagyobb húspogácsával azért nem az a könnyen harapható típus, de ha sikerül egy falatot leszakítani, akkor meg is érkezik az ízorgia. A házi majonézes hambi szósz, a nagyon finomra darált és pont ízlésem szerint sütött marhahús, az édeskés hagymalekvár és a friss zöldségek garantálják, az ízlelőbimbók örömtáncát. Ahogy azt a mondás tartja, ahol hambi van ott krumpli is. A Tony’s-ban a burgonya iránti vágyunkat kívül ropogós, belül szinte krémes csónakburgonyával elégíthetjük ki.

csomagolva

A második alanyunk egy szalámis pizza volt. Ami egy különlegesebb szarvasgombás olasz szalámival és rukkolával volt szerelve. A nápolyi stílusban készült pizza, már a képet nézve is beindítja az ember nyálelválasztását. A tészta levegős, a pizza közepe felé haladva kellően vékony, de a széleken tényleg olyan, mintha az ember felhőbe harapna.

pizza mód

A saját készítésű paradicsom szószban a paradicsom a domináns és az édes és savanyú ízek szinte tökéletes egyensúlyban vannak. A sajt mennyisége korrekt, az ajánlott szarvasgombás szalámi pedig hozza azt a szintet, amit egy ilyen kurrens alapanyag jelenléte okán elvár az ember fia.

zöld

Árban ott vagyunk, hogy a burger 1690, míg a pizza 1900 forintot kóstál. Egyikre sem lehet azt mondani, hogy nagyon elrugaszkodott volna a valóságtól, sőt inkább már az olcsó kategóriát súrolja. Azt hiszem, ha next time Tököl felé járok, fogom magam és betérek egy hambira, köretnek pedig rendelek majd ismét egy pizzát is. Ha a tavasz beköszöntével Ti is terveztek kirándulásokat, érdemes bekövetni a Tony’s Burger FB oldalát, mert az informátoraim azt súgták, hogy az oldal követőire mostanában rákacsinthat majd Fortuna.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték