Select Page

Trófea Grill Étterem – Párolt szarvascomb burgundi mártásban, burgonyafánkkal , áfonyavelõvel

Trófea Grill Étterem – Párolt szarvascomb burgundi mártásban, burgonyafánkkal , áfonyavelõvel

Tegnap, amikor ismét egy óriási zuhinak lehettünk részesei itt a fővárosban, azon gondolkoztam, hogy a futároknak mekkora szívás lehet, hiszen nekik ilyen időjárási körülmények között is helyt kell állni. Persze minden munkának megvan az árnyoldala, így mi a másik oldal csak annyit tudunk tenni, hogy a szokásos vagy esetleg némi extra borravalóval díjazzuk a munkájukat.

Az mindenképpen rossz stratégia, hogy kinézünk az ablakon és a zuhogó esőt lesve úgy döntünk, hogy üres hassal folytatjuk a munkát. Persze én, mivel jó fej vagyok kiszámítottam, hogy mikor nem fog bőrig ázni a futár és akkor rendeltem meg a Trófea Grill Étteremből a napi betevőt. Az éttermet elsősorban mindenki arról ismeri, hogy pár ezer forint befizetéséért, addig lehet náluk enni, még ki nem pukkadunk, mint egy lufi, de elárulom, házhoz szállításra is van lehetőség.

Esztétika,megjelenés: A választásom, nem egy rántott hús, a nevének a kiolvasása is többször indítja be egy átlag földi halandó nyálelválasztását. Tehát a fogás ami két dobozban érkezik, párolt szarvascomb burgundi mártásban, burgonyafánkkal és áfonyavelővel. Ahogy megrendeltem, elkezdtem gondolkozni, hogy egy ilyen étteremben gyönyörűen megtálalható fogást, hogyan fognak dobozokban prezentálni. Megérkezett a csomag, és nem igazán ért meglepetés, két dobozban kaptam meg a szarvast és kíséretét. Az egyik doboz tartalmazta a köretet, 12 golflabda méretű barnára sütött gombóckát. Egy gombócot kettévágva kiderült, hogy a szerkezete igazán szellős, nem ragad bele az ember fogába. A másik doboz jobb oldalán, az áfonyavelő. Ami lényegében egy dzsem, sötét lila színnel és áfonya darabkákkal. A legfontosabb fakkban a szarvas, ami a barnás színű burgundi mártásban úszkál. Három ujjnyi vastag szeletről van szó, így az egész fogás arról árulkodik, hogy jól fogok lakni a végére. A látvány lenyűgöző, nem lenne jogos pontot levonni.

Pont:10/10

Ízvilág: Jó szokásom szerint első lépésként rámegyek a köretre, ami enyhén burgonyás ízű, és könnyed. A külső része, kicsit keményebb, így a villára szúrva mehet a szószba tunkolás. Ha már szósz, akkor vesézzük ki kicsit ezt a burgundi mártást. A színét annak köszönheti, hogy ez lényegében egy barna mártás, ami vörösborral van megbolondítva. Mielőtt rátérek az ízre, a barna mártást is tisztába tesszük, ami húsléből és zöldségekből készül. A zöldségeknek a húslének és a bornak a találkozása, egy olyan ízkavalkádot eredményez, ami remekül helytáll a párolt szarvas comb mellett. A húst szerintem nem is igazán fűszerezték, az ízeket a szósz garantálta. A mellé került áfonyavelő, nem túl édes, stimmel a fogáshoz és ahol áfonyadarab is kerül a falatba némi fanyar ízt is találunk. A tökéletes falathoz persze mindenből kell egy kicsi, így élménnyé is válik az evés és tényleg finom ételt fogyaszthatunk.

Pont:9/10

Mennyiség: Na a mennyiség az egy jól megtermett, térdig érő hóban egész nap fát vágó munkásemberre van méretezve. Három kisebb tenyérnyi párolt szarvascomb szelet, 12 darab burgonyafánk, és ezek mellé még a szósz és a lekvár. bár nem favágással foglalkozom, de az írás ezen részének hitelessége érdekében megettem az egészet. Kicsit olyan érzésem volt utána, hogy butaságot csináltam, egy jó két órán keresztül a szervezetem az összes energiáját arra használta fel, hogy megeméssze ezt az íze miatt kötelezően egy ültő helyében elfogyasztandó fogást. Ha jól akartok lakni, vagy esetleg kicsit kevesebbet esztek az átlagosnál és van kivel megosztanotok, akkor ez biza egy tökéletes választás mennyiségi szempontból is.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Az étel bármilyen finom is, a kiszállítási időt sajnos nagyon nem tudják befolyásolni az éttermek. Persze gyanús, hogy nem akkor kezdték el párolni a hússzeleteket, amikor leadtam a rendelést, de az összekészítéssel és a remek időjárásban való utaztatással azt mondom, hogy az 55 perces szállítási idő nem vészes. Persze ennél a pontnál, mivel mindig a 45 perchez viszonyítok, nem tudok jó pontokat adni, de van az úgy, hogy a jó dolgokra várnunk kell.

Pont:5/10

Ár/érték: A készételek kategória üdvöskéje 1690 forintocskába kerül. Eddig nem igazán rendeltem a Trófea Grill Étteremtől, mert mindig kicsit túlárazottnak éreztem. Ezt a tévhitet, az okozta, hogy elég híresek, és nem igazán találunk 1500 forint alatt megfelelő ajánlatot az étlapon. Ami biztos, hogy ez a tévhit a párolt szarvascombnak köszönhetően eloszlott és záros határidőn belül muszáj leszek tesztelni valami nagyon mást is az étlapjukról. Nagy adag, remek minőség, igényes és praktikus csomagolás és persze ajándék hűtőmágnes. Ezek azok a kulcsszavak, amik eszembe jutnak a fogásról. Amit még meg kell említenem, hogy 490 forintért rendeltem mellé egy gesztenyepürét, amit 3 órával az ebéd után tudtam csak elfogyasztani. Lehet, hogy az élmény, de inkább a minőség és a hozzá rendelt ár az, ami azt mondatja velem, hogy ez ár/értékben is hibátlan.

Pont:10/10