Select Page

Trófea Grill Étterem – Trófeaburger

Trófea Grill Étterem – Trófeaburger

Hétvégén menetrendszerűen beindult a burger vadászat, de a szombat esti foglalkozás miatt a vasárnap kizárólag a „rendeljünk inkább” síkon mozgott. Sziklaszilárd támaszt nyújtott ehhez a gondolathoz a szolidan szemerkélő eső, illetve a kellemetlen széllökések sorozata.

Sok újdonsággal nem találkoztam kutatómunkám során, így próbáltam egy viszonylag régen, de már tesztelt éttermet felásni tesztalanynak. Ezt követve jött ki a sokak által az egekig magasztalt Trófea.

Burgereik közül már bő mint egy éve nem teszteltünk semmit, így erősen megérett az idő egy kis élményfrissítésre. Havonta ők is szoktak egyedibb burgerrel dolgozni, de én inkább az állandó étlapról kerestem a szerelmet, mely szintén módosult az elmúlt időszakba.

Trófeaburger – saláta, marhahús, grillezett cheddar sajt, bacon, BBQ szósz, saláta, hagyma, uborka, paradicsom

Kilenc különböző összeállításuk közül ez lett a szimpatikus per pillanat, de persze az is közrejátszik, hogy névadó is egyben, amit illik legalább egyszer lemeózni. Nagy varázslat nincsen benne, ezt simán nevezhetnénk egy BBQ burgernek is, ami sajt és bacon miatt egy kicsit fullosabb kiadást jelent

Esztétikai megjelenés: A doboz átlagos kiadás, amiben pont kényelmesen elfér maga a buci. Kapott egy tartózacskót is, ami nálam mindig egy strandos élményt idéz fel, őszintén nem tudom ezek valójában mennyire praktikusak, használhatók. Egy biztos, kapjuk le róla, ha alaposan meg akarjuk vizsgálni a burgert. Nem mondom, hogy elkezdtem pattogni a széken örömömben mikor megláttam, hogy egy méretes kígyóuborka szelet is kacsingat ki a buci alól, ez tovább táplálja a strandburger hatást. A buci kicsit viseletes lett a csomagolástól és a szállítástól, gömbölyded formája már csak a múlté. A burger oldalán kikandikáló bacon szeletre erotikusan ráolvadt a cheddar sajt, ez a kettő viszi hátán a látványt. A BBQ vastagon tanyázik a buci belső felein, láthatóan jó részét felszívta a zsemle a mennyiségnek. Félbevágásnál látszik, hogy a hús nem medium, helyette teljesen át lett sütve.

Pont: 6/10

Ízvilág: A buci egészen jó. Textúrája könnyed és kicsit sem tömör, amit a látvány is igazol, szorosan felveszi a feltétek, főleg a húspogácsa vonalait, ahogy a dobozba tuszkolták. Ízre nem igazán érezni semmit, egy átlagosnak tökéletesen megfelel. A hús, ahogy már említettem teljesen átsült, amivel annyira még nem is lenne baj, viszont önmagában nekem kicsit túlsózott lett. Erre rájön még a baconból származó mennyiség is, aminek eredménye, hogy bizony szánk hamar elkezd folyadék után epekedni. A sajt kicsit visszafogja ezt hatást, de az igazi kegyelemdöfést sajnos a BBQ hozza meg. Nekem ez a szósz túlságosan édes és az egészre rátenyerel, amitől egy sokkal töményebb, nehezebb burgerízt kapunk. Persze van előnye is, mert kompenzálja a húsokból érkező só áradatot, de például a bucit egészen el tudja torzítani, ha kizárólag szósszal felszerelve kóstoljuk azt. Zöldségek közül nem kell félni semmitől, a hagyma például teljesen randi barát kiadásban érkezett. Az uborkát meg a legjobb, ha kirántjuk belőle, nagyon nem burgerbe illő szerintem.

Pont: 5/10


Mennyiség: Különösebben részletes adagadatokat nem osztottak meg, sajnos én a húspogácsáról sem találtam infót, de olyan 14-16 dkg környékére tippelem, ami amúgy egy ekkora buciba teljesen jól belepasszol. A BBQ szószból szerintem negyed ennyi is elegendő lenne bele, a buci nem száraz, azt nem kell nedvesíteni és csak elnyomja az édes ízvilága az értékesebb ízeket. A bacon szelet meglepően vastag, ilyen szelettel azért nem találkozunk minden sarkon, ez pozitívum erősen. A húspogácsa fűszerezésénél is egy kicsit vissza kellene csalogatni a szakácsot a rózsaszínködös, szerelmes világból, hogy ne használjon ennyi sót. A köret mindenképpen javallott mellé, önmagában a burger annyira azért nem csap minket gyomron, kicsit lazább ebédnek felel meg leginkább.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Abban az esetben, ha a blokk helyes információt adott, akkor a Király utcai egységből érkezett a futár, aki 1,7 kilométeres superspecial etapon kellett végighaladjon, ahhoz hogy célba érjen. Az étterem 60 percet adott meg várható kiszállítási időnek, míg a Netpincér statisztikáira támaszkodva 43 percben bízik. A végeredmény utóbbihoz került közelebb mivel a kaputelefon kerek 46 perc várakozás után csörrent meg. Gyors egyeztetés után a futár átjutott a lépcsőház labirintuson és meg is kaptam a kajámat.

Pont: 7/10

Ár/érték: Nem fog bejutni a 2015-ös kedvenceim közé, aminek oka az egyszerre édes és sós ízvilág. Ha beszállna harmadiknak egy savanyú vonal is, akkor akár elmehetne egy kínai burgernek, ők rajonganak az ilyen párosításokért úgyis. Az árcetlin 1650 forint szerepel, amiért az mondom, hogy lehet jobbat is találni, szintén házhoz fuvarozva. Némi finomhangolással ízben sokat lehetne javítani rajta, illetve, ha menüben elérhetőek lennének, akkor bizony sokat segítene egy pár klikkelésnyi spórolás, na meg rendelni is kényelmesebb. Nálam marad továbbra is a „karácsonyi céges zabáld magad halálra” azonosítás a Trófeánál.

Pont: 6/10