Select Page

Trófea Grill Étterem Újbuda – Classic baconös sajtos hamburger

Trófea Grill Étterem Újbuda – Classic baconös sajtos hamburger

Közel két hónappal ezelőtt egy pizzás rendelés során már kifejtettem a véleményem a Trófea Grillt körbelebegő hiedelemmel kapcsolatban, így ezt most nem ismételném. Lényeg a lényeg, hogy a pizza fogyasztása közben jobb híján nem volt jobb olvasni való, mint az étterem étlapja amin megütötte a szemem a hamburger szekció. Amennyire én tudtam nem nagyon operáltak burgerekkel a Trófeánál, de lehet csupán nem vettem észre az évek alatt.

Kis kutatás után feltűnt, hogy nem egyforma a kínálat a különböző éttermek között, így a következők kizárólag az újbudai egységre vonatkoznak, mivel ők szállítanak a bányához étket a XI. kerületben. Kilenc különböző összeállítás melyek közök akad magyaros, mexikói, márványsajtos és classic is. Egytől egyig marhúspogácsás alappal rendelkeznek, szóval ebben eltérés nincsen. A döntés talán az egyik legjobban felszerelt példányra a “Classic baconös sajtos hamburger”-re esett. Segített még, hogy ez a példány kapta a legtöbb értékelést a vendégektől, közel százat és 95% felett az elégedettség. A feltétek alapján így mutat: marhahúspogácsa, bacon, cheddar sajt, kígyóuborka, jégsaláta, pirított hagyma, paradicsom, majonéz, ketchup és mustár.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás első osztályú, egy kartondoboz melyben további pakkok várnak ránk. Balra egy nagyon cuki kis zacskóban a hasábburgonya köret ami alatt egy apró kis tasak só is meglapul. A burger további dobozt kapott, pont beleillik, de ha kicsit is dagibb lenne akkor bizony lerobbanna róla a doboz. Saját logós szalvéta is került mellé, tényleg mindenre gondoltak. A dobozból kiemelve sokkal tisztább rálátásunk nyílik az aprónak nem mondható burgerre. Szép feszes, csillogós buci ami közrefogja a húst és a többi feltétet. Fentről lefelé haladva, először két és fél karika paradicsommal találkozunk, majd jön a szép termetes bacon csík. Ezután jön a pirított hagyma, ami inkább karamleizált, nem a ropogós fajta. Szorosan ezután jön egy réteg sajt. Ezeket támasztja lentről a szép vastag húspogácsa mely ránézésre is látszik, hogy jól átsült. Ezek után kapunk még egy kis sajtot végül egy salátalevelet. A köret hagyományos hasáb, nincsen túl fűszerezve. Összességében igényes munka főleg, hogy mindezt házhoz szállítva prezentálták.

Pont: 9/10

Ízvilág: A krumpli nálam nem lett toplistás, kicsit szottyant, de legalább a sóval tudunk rajta javítani, meg persze mondjuk ketchuppal. A burger viszont már az első harapásnál sokkal meggyőzőbb, a buci nem édes és állaga is megfelelő, kis szezámmaggal csúcstökélyre fejlődne. A hús jó fűszeres és alaposan átsült. Nincsenek benne nagyobb darabok, finomra darált alapanyagból gyúrták. A bacon lehetne sósabb, cserébe viszont remek ropogtatni való lett belőle. A sajt aranyosan tapad szájpadlásunkhoz és bármihez amihez hozzáér, elfogyasztás után is szembejön néha pár apró darab szánkban. A zöldséggel minden rendben. Egyedüli problémám a szószokkal van, a leírás alapján van benne ketchup, majonéz és mustár is. Ezekből utóbbit éreztem leginkább, pedig valahogy nem illik a képbe. Majonézből inkább a buci alsó felére jutott a saláta alá. Ketchupból egy cseppet sem éreztem. Ezeket helyettesítve lehetne egy saját házi burgerszószt tenni bele, igaz a klasszikus vonalat pont ez a három jelentheti.

Pont: 8/10

Mennyiség: A köret nem zavar sok vizet, 7-8 vékonyka hasáb és kifújt, de legalább kellően felizgathatjuk vele gyomrunkat. A burger szép nagy és bőséges. Arányait figyelve nehéz benne hibát találni, minden remekül arányul a másik feltéthez és egyik sem nyomja agyon a másikat. A névadó alapanyagokból bőven jutott legyen az a sajt vagy a bacon, szóval jogos a névválasztás. A húspogácsa legalább 18 dkg ha nem több. Annak ellenére, hogy viszonylag kevés szósz került bele kicsit sem lett száraz, egyedül az arányaikon változtatnék, kevesebb mustár és több ketchup például. Az egészet benyomva meglepetten pihegtem, hogy mekkora dózis volt végül a könnyed öt órás adag házhoz jött bizony.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: A pizzás randevúnál a 900 métert pontosan 57 perc alatt tette meg a futár amit most sikerült egy jobb köridővel megjavítani. A burgerhez csak 34 percre volt szükség ami akárhogy nézem igazán dicséretes teljesítmény, igaz ehhez valószínűleg kell egy gyorsan reagáló konyha és egy éppen szabad futár akinek minden álma, hogy elsőként nálam kezdje az aktuális csomagok kiosztását. Külön plusz pont érte, hogy 2-3 perccel érkezés előtt – ami esetemben az indulást jelentheti – már rám csörgött, hogy mindjárt megérkezik. Jópofa fiatal srác és szinte utána kellett szólni, hogy van borravaló, tehát nem pislogott kiskutya szemekkel érte.

Pont: 8/10

Ár/érték: A végösszeg pontosan 1690 forint ami nem mondható soknak annak fényében, hogy egy jó és korrekt adag burgert kapunk. A csomagolás első osztályú, remek példát mutathatna pár csak alufóliával operáló étteremnek, igaz a költségek sem hasonlóak. Már a pizza után kezdett omladozni a fal amit az étteremlánccal szemben állítottam, most pedig szinte már földig porladt. Nem tudom, hogy a többi étterem is ilyen minőségben gyárt, de lehet majd lesz egy másiknál is teszt burgerről. Az újbudai konyhát nyugodt szívvel ajánlom, semmi ördöngös csavarra ne számítsatok, egyszerűen a kategóriában jó és kész.

Pont: 8/10