Select Page

Trófea Grill Étterem Újbuda – Japán és sajtos, baconös hot-dog

Trófea Grill Étterem Újbuda – Japán és sajtos, baconös hot-dog

Szépen lassan, de túljutok azon a beidegződésen, hogy a Trófea nem mással egyenlő, mint az all you can eat bezabálással csupán. Ha jobban szemügyre vesszük étlapjukat, akkor meglátjuk, hogy például kifejezetten havi fogások is vannak. Ezek többnyire bátrabb, kísérletezőbb fogások, amik talán agy siker esetén rögzülnek az állandó repertoárban is.

Szeptemberi ajánlatuk egy burgert és egy hot-dogot jelent. Előbbiből mindig megvan a heti egy post, szóval inkább a másik junkfoodra fókuszáltam. A hot-dog egyes források szerint az Egyesült Államokban kezdte meg hódító útját. A szeptemberi ajánlat egy Japán kiadást jelent, ami wasabit és gyömbért is rejt magában.

Japán hot-dog – saját készítésű hot-dog kifli, sült virsli, pácolt gyömbér, wasabis majonéz, sült hagyma

Amerika-japán mindig is országos cimborák voltak, nem is értem miért nem Pearl Harbor nevet kapta a hot-dog. Valahogy azt súgta a megérzésem, hogy egy darabbal nem fogok messzire jutni ezért elkezdtem ásni az állandó hot-dog szekciót. Négy lehetőség áll a bátrak előtt, az alap verziótól a már-már fullosig terjedően. A csúcsragadozót, azaz a sajtos, baconös hot-dogot dobtam a japán testvér mellé. Jár mellé ajándék hasábburgonya így talán már beljebb leszek az éhségoltás útján.

Sajtos, baconös hot-dog – cheddar sajt, uborka, bacon

Esztétikai megjelenés: A csomagolás továbbra is első osztályú. Két kartondoboz, rajtuk logós szalvéta, patent. A dobozok rejtenek még egy kisebb dobozt, amiben a hot-dog maga lapul meg. Mellé jár az említett ajándék hasábburgonya és meglepetésre egy-egy csokis muffin is, én erről semmilyen bejegyzést nem találtam, hogy miért kaptam szóval, köszi! A japán verzió egészen letört. A kifli tényleg szép, sokkal jobb, mint amiket az utcán csak úgy rabolhat az emberfia, de a töltelék része már kiábrándító. A virsli alatt találni egy kevéske majonézes wasabi szószt, illetve mellé kerül 3-4 vékony szelet gyömbér és hello. A leírás alapján kellene hozzá legalább még hagyma, de azt ma csupán virtuális formában kaptam. A másik verzió sokkal színesebb, ennél látszik az uborka és a majonéz-ketchup kombója. A cheddar a virsli alá került, szerintem tetején sokkal pofásabb lenne.

Pont: 6/10

Ízvilág: A kifli finom és textúrája tökéletesen passzol a hot-dog képbe. A wasabi nem túl erős, jól felhígítja a majonéz ezét nem kell szipognunk falatozás közben. A gyömbérből nem érezni semmit, csak ha külön kipecázunk egy darabkát, de amúgy győzedelmeskedik felette a kifli. Amint elfogy a szószunk kicsit száraz, hiányzik belőle még valamilyen feltét, legyen akár az csak a hagyma. A sajtos, bacönös már sokkal inkább hasonlít a hot-dogra, ebben az uborka hatalmasat ment, illetve a majonéz és ketchup párosa. A cheddar megolvadt a virsli alatt, de ami addig fel sem tűnt, hogy a baconra is rámart. Egy hagymát ebbe is el bírnék viselni, de itt legalább nem írták bele a leírásba, hogy járna hozzá. A sült krumpli könyörög a sóért, ha pótoljuk egészen finommá válik. Összességében a japán verziót nem igazán ajánlom, nem passzol ez annyira össze szerintem, a másik sokkal inkább javallott, de azon is lehetne turbózni. A muffin egész korrekt, köszi megint!

Pont: 7/10


Mennyiség: Nem mondanám, hogy a kettőtől csurig lennék, de szerencsére a dupla krumpli köretnek azért a könnyedebb négy órás határt meg lehet velük ütni. A muffin nem tudom mennyire állandó, így ezt inkább kivontam a képletből. A szószokkal bátrabban is lehetne operálni, főleg a japán esetében ahol nagyon elvész a kifli közepére húzott csík, pikk-pakk felszívja a borítás. A hagyma gyanítom nemes egyszerűséggel kifelejtődött csak, ami azért kár mert alapból sem roskadozik a különböző feltétektől a vágott szemű forró kutya. kizárólag kettő vagy több példányban rendeljük, eggyel hamar kimerül a lendület.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: A 900 méteres távolság mondhatni közeli, amit a futár jelen esetben pontosan 56 perc alatt tett meg a déli csúcsidőben. Átlagos teljesítmény, viszont dicséretes, hogy érkezése előtt 2-3 perccel hívott. A borravalót olyan meglepetten fogadta, hogy visszanéztem nem ám valami náci aranymedált adtam neki véletlen. Egy szó, mint száz alig, de órás limit alatt voltak, ó je!

Pont: 7/10

Ár/érték: A Japán példány 750 forintot, míg a fullosabb testvére 850 forintot kóstált, azaz kis matek és kijön az 1600 forintos végösszeg. Gyanítom nem ez volt életem legértelmesebben elköltött 1600 forintja, de ezt is kipróbáltam legalább. Ennyiért sokkal inkább valamilyen főételt kellene tolni, de egy idő után már az is unalmas lenne. A wasabi-gyömbérrel megtákolt verzió kétlem, hogy nagy közönség kedvenc lenne, így gyanítom a hónapban találkozhatunk vele utoljára, én nem bánom egy percig se. A másik sokkal inkább hozza a klasszikus hot-dog élményt, de ott is lehetne vadítani még ezt-azt. A körettel számolva nem tűnik olyan megadrágának az egész, főleg ha beleszámítom a két muffint is. Valaki a 150 cm alatti akciójukat tudja pontosan, hogy működik? Aki 150 alatt van az mindig 50% kedvezmény vagy tartozik hozzá maximum életkor is? Ismerek 145 cm körül mozgó mázsa körüli egyedeket is…:)

Pont: 7/10